Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Kako saopstiti detetu da se razvodite?

1176
poruka na forumu
102 1216

post # 1 | 11.01.2012 , 2:25 AM

Citat iz jednog magazina: ''Mnogi psiholozi smatraju da dete nikako nije razlog zbog kojeg treba da ostanete u lošem braku. Naprotiv, on će na njega uticati još negativnije nego rastanak roditelja, jer dete neće moći a da ne primeti da se dešava nešto čudno. Zato, potrebno je pripremiti dete na novonastalu situaciju.''

Ljudi se promene u zivotu, sazru i shvate da brak sa tom osobom ne lici vise ni na sta.
Kako najbezbolnije saopstiti to detetu?

Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....

92
poruka na forumu
5 47

post # 2 | 11.01.2012 , 3:05 AM

Apsolutno se slazem da se roditelji trebaju razvesti ako se brak ne moze spasiti u suprotnom sve ce biti jos mnogo mnogo gore po celu porodicu. Ovo nazalost govorim iz licnog iskustva.

2963
poruka na forumu
797 10239

post # 3 | 11.01.2012 , 9:52 AM

uhhh, vrlo tesko pitanje...
realno, ako vise niste jedno za drugo,i ako ste to shvatili
svakako dete nesme da bude izgovor da ostanete zajedno
ako vasem zajednickom zivotu spasa nema...
najlakse je kad je dete malo...
nemora mu se puno toga objasnjavati...
najgore je od dobi 5 pa na dalje,
kada oni vec razmisljaju i kada se naviknu na oba roditelja...
ako vec dodje do rastanka, treba biti covek i dogovoriti se
da se dete ni slucajno ne zapostavi...
da ga posecuje drugi roditelj (onaj koji ostaje bez deteta)...
jako je zalosno kada posle izvesnog vremena shvatis da niste jedno za drugo...
a pritom, rodi se dete...ne bih voleo da se nadjem u takvoj situaciji...

:P

4290
poruka na forumu
228 2087

post # 4 | 11.01.2012 , 12:54 PM

Quote (Vagabond83)
Mnogi psiholozi smatraju da dete nikako nije razlog zbog kojeg treba da ostanete u lošem braku. Naprotiv, on će na njega uticati još negativnije nego rastanak roditelja, jer dete neće moći a da ne primeti da se dešava nešto čudno. Zato, potrebno je pripremiti dete na novonastalu situaciju.

Sa ovim se slažem. yes
Ali ne znam baš kako to reći detetu.
Mislim na malo dete. Njemu u početku ne treba ništa reći, budite oboje uz njega i sa njim, na stranu vaše nesuglasice, dete je najvažnije. On tada neće osetiti da je nešto drugačije. Objasnite mu da je tata npr. morao da ode na neki put, da puno radi, ali da ga viđa čim dodje sa tog puta. A kad odraste onda mu možete normalno reći i valjda će shvatiti.
Moje neko uopšteno mišljenje, ali nemam iskustva i iskreno ne znam baš šta treba uraditi. :)

4116
poruka na forumu
1026 5825

post # 5 | 11.01.2012 , 1:59 PM

Bolje se i razvesti nego biti u losem braku.

Prvi brak mog oca je na sam izgled bio super, lepa zena, musko dete, a on naocit, mlad, i zgodan, ma porodica za pozeleti.
Prva godina je i nekako prosla. A kad je otpocela druga, zena mu je pocela braniti da ide na posao, da ga neka ne bi sacovala, ili ne daj boze pozvala na kafu, jer njoj je i posao bio da ce je prevariti, pa je pocela da histerise, tukla mog brata, jos dok je bio mala beba, i onda je cale stao tome na kraj, i rekao da zeli razvod, dobio je razvod ali je dete ostalo s njom. Tek kad je malo odrastao, tacnije sa nekih 12 godina, dosao je da zivi kod nas. Ali povremeno je isao njoj. On moju majku zove mama, a svoju vlastitu zove imenom. Danas je njegova majka s nekim tipom, retko se vidjaju. Tako da je moj Dejan, zahvaljujuci mojoj mami odrastao u normalnom okruzenju. A tu je i nasa krvava Meri. :)

Smatranja sam tog, da detetu treba saopstiti trezveno, i bez okolisanja. Ali s tim, da mu treba objasniti da ga i mama i tata vole, i da ono nije razlog rastave braka. Bice mu tesko u pocetku, ali ljubav sve nadoknadi.
Opet, ima ludjaka koji truju svoju decu protiv majki, ili majke protiv oceva, ali i to se da resiti. Moja komsinica je snimala razgovor izmedju nje i muza, jer pekla savest kako reci detetu, od 14g da se rastaje, niko nije verovao da je taj moj komsija nasilan, dok ga ona snimila nije. Ali sve se prebrodi ako ljubavi ima. Cak i to da se detetu kaze, da roditelji vise ne mogu biti zajedno.

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~

15404
poruka na forumu
2409 REP OFF

post # 6 | 11.01.2012 , 11:01 PM

Pa...
Ako vec mora da dodje do razvoda...
svakako trebate sto manje da se svadjate i sto manje deca da Vas slusaju kako razmenjujete optuzbe i ruzne reci...
Zatim lepo sesti sa decom i razgovarati kao sa odraslim ljudima... Objasniti koliko je moguce da mama i tata vise nece ziveti zajedno ,ali da ce i jedno i drugo biyi uvek tu za njih...

Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?

♡ Visca el Barça ♡
2899
poruka na forumu
5196 19101

post # 7 | 21.08.2012 , 7:42 PM

kako god da saopstite njemu ce biti isto...

Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°

2462
poruka na forumu
299 2356

post # 8 | 21.08.2012 , 9:07 PM

Najiskrenije je i najlakše.. :)

• Page 1 of 1
  • 1
Search: