Zdravstveni radnici u Srbiji
| |
|
post # 21 | 04.02.2012 , 10:27 PM
|
Leksi, Naravno i ja sam na forumu.
Ostalo necu da komentarisem, rekao sam sta sam imao u postu gore i ostajem pri tome. Ovo se cak i rimuje. 
Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....
|
|
| |
116 poruka na forumu
| |
29
| |
164
|
|
post # 22 | 04.02.2012 , 11:19 PM
|
Quote (Leksi) Ukljucujuci i tebe, jer si i sam na forumu!
ne vidim da sam ijednom bilo sta nametao,samo sam izneo svoja iskustva i misljenja,to ako se ne podudaraju moja i tvoja ne znaci ama bas nista.....ti si imala losa iskustva,imao sam ih i ja,necu ovde da pisem o cemu se radi,ali su slicna kao tvoja,ali opet ne stavljam sve u isti kos,previse dobrih ljudi ispasta zbog pojedinaca,a po meni je tvojih 90 % preterano,ali dovoljan je jedan los da povuce 10 dobrih.
Quote (Bobby88) i koliko vidim, duel si "resio" fizickim obracunom.
citaj "za malo vec gore navedeno" sto bi znacilo da sam je uveo ordinaciju i smirio je!
Quote (Bobby88) Ali, lakse je izdrkavati se na cistacicu, jer je ona "niza vrsta", posto ne sme nista da kaze doktoru, koji je "visa vrsta".
u tom slucaju su i sestre "niza vrsta" posto sam licno prisustvovao kada su bile vredjane i ponizavane od strane doktora.....
Quote (Bobby88) jer im je satisfakcija da situaciju dovedu kulminacije u negativnom smislu. Takvi zele pristup, kakav je Komsha primenio (gore opisano).
odes lepo i pazljivo procitas sve gore navedeno i napisano sa moje strane,navedi jedan detalj gde sam nekog uvredio,zeleo da dovedem do kako ti kazes "kulminacije u negativnom smislu"....smatram da na ovom forumu ima i osoba koje su medicinske sestre,znaci zenskog pola,kako bi se ona osecala da procita taj komentar "da je skolu zavrsila samo da bi sirila noge nekom doktoru"
znaci nemojte da preterujete i napadate,pre svega celokupnu bransu,a posle toga i mene.....
|
|
| |
|
post # 23 | 04.02.2012 , 11:26 PM
|
Komsha, sta se ti sam prozivas? Ja sam ti uputio par reci i oslovljavajuci tvoj nick. Kao i Leksi sto je navela kome upucuje komentar. What's the problem? Segmenti mog komentarisanja koji ne sadrze tvoje ime, ne odnose se na tebe, vec na druge persone, koje su se same poznale. Sto se tice "nize i vise vrste", to nisam ja osmislio, smao se koristim stilskim figurama, kako bi prica bila slikovitija i jasnija. I sam sam rekao da su sestre "niza vrsta" od lekara. Dakle svako nadje nizu vrstu i leci svoje komplexe. I jos jednom, ne znaci da su svi ovakvi, ima izuzetaka, ali nazalost malo ih je i takvi uglavnom rade po pekarama, buticima i sl.
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
116 poruka na forumu
| |
29
| |
164
|
|
post # 24 | 04.02.2012 , 11:34 PM
|
Bobby88, jbg,oslovio si me,tj stavio moj nick uz par negativnih kometara,tako da sam ja to tako protumacio,mozda sam i pogresio naravno da si se koristio stilskim figurama,tacno znam o cemu si rekao kad si spomenuo "nizu vrstu",zivimo u takvom drustvu da se sve manje ceni rad i predanost poslu,a sve su vise ukljucene rodbinske i ljubavne veze,da se osvrnem na tvoj prvi komentar,takodje i ja vec nekih par meseci aktivno trazim zaposlenje,ali naravno situacija je identicna ili se spremiti i platiti cifru koju traze,sto ja jos uvek izbegavam ili se zaposliti u sto ti kazes,pekari,butiku i slicno.....teska situacija,ali valjda ce se sve to promeniti i krenuti na bolje......
|
|
| |
|
post # 25 | 05.02.2012 , 0:09 AM
|
komsha, Citat nije upucen tebi. Procitaj prvo koga sam citirala na kraju.
Nema vise smisla da se dalje raspravlja. Ti Komsha mozda imas lepa iskustva, drago mi je, radi toga, ali ja sam ti navela primere. I to je sve u tri razlicite drzave. Tako da je svugde isto. Negde je veci postotak negde manji, ali sustina je bitna. Pa se ti ljuti i spamuj koliko zelis.
Zelim vam da se zaposlite u sto kracem roku, jer lepo je raditi i znati da sam proizvodis svojim trudom i radom novac, koji ti je potreban da bi danas preziveo. (Namerno nisam rekla ziveo, jer mi ne zivimo, nego prezivljavamo)!
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
116 poruka na forumu
| |
29
| |
164
|
|
post # 26 | 05.02.2012 , 0:22 AM
|
Quote (Leksi) Nema vise smisla da se dalje raspravlja. Ti Komsha mozda imas lepa iskustva, drago mi je, radi toga, ali ja sam ti navela primere. I to je sve u tri razlicite drzave. Tako da je svugde isto. Negde je veci postotak negde manji, ali sustina je bitna. Pa se ti ljuti i spamuj koliko zelis.
ma ne raspravljamo se,samo razmenjujemo misljenja imam i lepa i ruzna iskustva.....i ja se slazem sa tobom u nekim stvarima,ali zaista ne samo u ovom slucaju,nego uopste ne volim da globalizujem stvari,samo to nisam ni pogledao da smo iz razlicitih drzava,nema potrebe da se ljutim,sve je ovo samo "razgovor"
i hvala na zeljama,a to da prezivljamo si potpuno u pravu,na zalost tako je 
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 27 | 05.02.2012 , 0:27 AM
|
moja iskustva sa doktorima su uzasna... Mozda ce se neko uvrediti, ali medicinske sestre su pogotovo bezobrazne (CAST IZUZECIMA) nazalost ja na te izuzetke sam slabo nailazila... Ponasaju se kao da su popile svu pamet sveta, sve im je tesko... Moja tetka kad se porodila, posle par dana jurila je neku sestru da joj da savet za nesto, i kad je naletela na neku, rekla je: Sestro izvinite, samo da vas pitam... na sta je ona drcno odgovorila: ja sam glavna sestra... i moja tetka joj uvali u ruke poklon i tek onda je pozvala u ordinaciju i rekla joj sta je zanima... pa dobro bre, zar zaboravljalju zakletvu koju polazu? zar nije mogla da joj kaze i bez poklona, a sto se naljutila sto je nazvala sestrom, kao da ona mora da zna da je glavna sestra... :S pre tri meseca imala sam uzasnih zdrastvenih problema, neki sa foruma to i znaju, bukvalo dva meseca sam visila po lekarima, pre podne jedna bolnica, popodne druga, a uvece hitna... a sve je pocelo od pogresne terapije doktorke sa opste prakse, koju sam naravno promenila... obisla sam sve bolnice u Beogradu, nakljukala se lekova i lekova, primala infuzije, silne analize... a bolovi nisu prolazili... svaki doktor je davao svoju terapiju, posle mesec dana ja sam pila saku lekova pred svaki obrok... mogu reci da sam se hranila lekovima... da mi posle dva meseca rekli MI NE ZNAMO sta vam fali, ma sta sam ja rekla da me stave u bolnicu i ispitaju me detaljno, pa su mi onda pravili problem u koju bolnicu da me posalju, i na kraju sam ja otisla kod nove doktorke opste prakse i trazila uput, divna zena za koju imam SAMO RECI HVALE... Elem, kad sam otisla u bolnicu i predala uput, medicinska sestra na salteru je me poslala u pogresnu ordinaciju, i tamo je doktor - hirurg poceo da se dere sta cu ja ovde, bla bla, na sta je mi pukao film, i rekla da na mamu njegovu moze tako da se dere, nek se dere na onu sto me poslala kod njega, onda jel te smanjio ton i rekao al ovo nije za hirurgiju, reko to je ZELENI uput za bolnicu, a ne PLAVI, poslata sam da mi se urade sve kompletne analize i ima da zavrsim i kod tebe... na sta je onda otisao na interno i dao doktorki uput, isto za nju imam reci hvale... ona je uzela da me ispita, pogotovo kad je videla da ja od 18 god imam problema medju onim dedama i babama, i znate sta za jedno popodne su me svu ispitali, nije bilo potrebe ni da ostajem u bolnici... dala mi dve infuzije, i jos neke lekove, lekove sam pila dva tri dana, i onda sam ih sama izbacila, jer su mi se vise smucili, i evo vec tri meseca hvala Bogu nemam nikakvih problema... Skoro me je uhvatio neki virus, ja godinama imam terapiju koja mi pomaze kad su virusi u pitanju, sedim kuci 3-4 dana i sama se izlecim, kod doktora idem samo po opravdanje... pre neki dan me isto uhvatila neka prehlada, odem da uzmem opravdanje, zapadnem kod neke vestice, posto moja doktorka nije bila tu, u njenoj ordinaciji sam bila bukvalno minut, jedva docekala da me izbaci, nervozna zena jer su im pomerili pauzu i sad moraju da rade i subotom i nedeljom... imala sam dosta ne prijatnih situacija, tacno je da ima i ljudi losih, al dovoljno je da se neko kao ja jednom opece i da posle ne moze da smisli nijednog doktora... od 23 doktora koja su me pregledali, ja samo za dvoje imam reci hvale... nekad je bilo lepa rec i gvozdena vrata otvara, a sad samo ako podviknes onda mozes nesto da uradis, valjda je to ono vidis da je lud/a daj uradi sve sto treba da ga sto pre skinemo sa vrata...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 28 | 06.03.2012 , 1:56 PM
|
Quote (MarijanaBK1) a sto se naljutila sto je nazvala sestrom, kao da ona mora da zna da je glavna sestra...
Takva je vecina zdravstvenih radnika sa visom/visokom skolom (nebitno koji je smer) - komplexasi. Sestre sa SSS imaju zazor od tih "visih", a one se duvaju kao da su Nobelovke. Posebno mi je upecatljiv make up doticnih - to je uvek nesto od "stila" (u prevodu shtras i uzas). 
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
|
post # 29 | 06.03.2012 , 2:03 PM
|
Quote Sta mislite o njima? Sta mislite o lekarima? Terapeutima? Medicinskim sestrama? Ko vam je od njih najomrazeniji? Koga od njih simpatisete? Kakva su vasa iskustva sa njima? Da li medju prisutnima postoji neki zdravstveni radnik? Za sada samo 1 - ja! Da me ne biste odmah atakovali, samo cu reci da me je sramota sto sam zdravstveni radnik. Eto, toliko... Now, let's talk! Pa ovako .. S obizirom da sam bio na sluzenju civilnog vojnog roka godinu dana u lokalnoj ambulanti i sama cinjenica da si celo vreme tamo i imas kontakt sa svima ceo dan , moja iskustva konkretno u zdravstvu tipa lokalnih ambulanti je SUPER.. Ali svakako stojim iza toga gledajuci kako se radi , da nekome nekada i nije bas super (pacijenti) , koji nekada bas znaju da budu navalentni , al opet sa druge strane rezumem da rad sa ljudima nije lak i svakim danom se sve vise usavrsava covek .. Elem .. Al eto , kao pojedinac to je samo moje iskustvo , al verujem da su razna po pitanju drugih.. Zasto sramota ? Ja ni u jednom momentu nisam imao osecaj da je nekog zdravstvenog radnika sramota zato sto je zdravstveni radnik,osim ako se nadju pod tenzijom i pritiskom gde posao utice na priovatni Zivot i organizaciju istog e onda videh svakojaka cuda .. 
|
|
| |
576 poruka na forumu
| |
34
| |
295
|
|
post # 30 | 11.03.2012 , 10:22 PM
|
Mrzim tu profesiju i ako nam spasavaju zivot zamislite slucajeve koi prepisuju na fakultetu da bi polozili pa oni ce kasnije da me operisu daleko bilo bolje sam da vadim kamenje iz sebe ima ljudi koi vole to i jako su tacni sto se toga tice ali imao sam prilike da mi jedan tip prica kako prepisuje da bi prosao i to mi je ostavilo jako gadnu sliku na njih 
>>> NEMAM LEVU CIPELU <<<
|
|
| |
|
post # 31 | 11.03.2012 , 10:35 PM
|
Quote (nikdeni) imao sam prilike da mi jedan tip prica kako prepisuje da bi prosao i to mi je ostavilo jako gadnu sliku na njih
Ja sam zdravstveni radnik i prepisivao sam i to iz predmeta tipa: socijalna medicina, informatika u zdravstvu i sl. Smatram da to meni nije jako bitno za moj terapeutski posao. Oduvek sam se vise fokusirao na praxu, nego na teoriju. I sadasnja reforma - Bolonja, konkretno u vezi "moje" Visoke zdravstvene skole bas insistira na prakticnom radu, sto je na Zapadu krucijalno i to mi se i dopada.
Prepisivanje je zastupljenije na privatnim Visokim zdravstvenim skolama. Poznajem jednu koleginicu iz takve institucije u BG-u, koja mi je pricala da oni na kolokvijumu drze knjige na krilima i "listaju" i profesor to pozdravlja, dakle ne reaguje na to!
A, ti sto se skoluju u takvim institucijama, vec imaju veze po zdravstvu ili ce spremiti novac (kao i za skolu), pa ce platiti radno mesto - i eto naseg famoznog zdravstvenog kadra na delu!
|
|
| |
|
post # 32 | 11.03.2012 , 10:57 PM
|
Ima i dobrih i losih,nadam se da cu za jedno 6-7 godina postati taj dobar zdravstveni radnik 
Ivana P.
|
|
| |
363 poruka na forumu
| |
29
| |
337
|
|
post # 33 | 06.06.2012 , 11:38 PM
|
Pa znaju nekad bas da me iznerviraju, ali ih sa druge strane razumem, jer su i oni nervozni zbog starijih ljudi koji stalno nesto zapitkiju... Baba: ,,Jeli cero da te pitam, koji lek treba da uzmem, kad treba da ga pijem, i koje inekcije da kupim a da nisu skupe" Med. sestra: ,,Mrs baba bre djubre jedno"
Na tu neku foru samo sto se naravno sestre suzdrzavaju da im ne izleti nesto kao u gornjem primeru...
znaju da budu jako bezobrazni kad je u pitanju red pacijenata, a o zakazivanju nekih pregleda, operacija i kontrola tu ga bas preteruju.. kad nekom kazu: ,, dodjite za 2 meseca tek da zakazete pregled, ili platite ako odmah zelite termin" kao ako ne platis onda nema slobodnih termina, a ako platis mozes bilo kad... Tesko da cemo se resiti dok postoji mito u zdravstvu 
Ја сам године провео са тобом, теби дао све за тебе живео...
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 34 | 06.06.2012 , 11:56 PM
|
Quote (voja19) Pa znaju nekad bas da me iznerviraju, ali ih sa druge strane razumem, jer su i oni nervozni zbog starijih ljudi koji stalno nesto zapitkiju... Baba: ,,Jeli cero da te pitam, koji lek treba da uzmem, kad treba da ga pijem, i koje inekcije da kupim a da nisu skupe" Med. sestra: ,,Mrs baba bre djubre jedno"
e pa zato se ovim poslom moraju baviti samo oni koji mnogo vole ga, inače naravno da će da se istresaju na pacijentima...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 35 | 07.06.2012 , 0:13 AM
|
Po meni, svi su ziva propast... Ova nasa Srbija tone toliko, da je to strasno... Sto se tice lekara,pre je sve bilo mnogo bolje... Nije bilo da svako ima svog lekara, da moras da zakazujes preglede itd... Po ovom nasem novom pravilniku, covek moze i da umre, pre nego sto dodje na zakazan pregled... To je tako tuzno i jadno... Zao mi je tih ljudi, vecina neradnici, a zahtevaju Bogom danom povecanje plate, a tako su bezobrazni i nekulturni... To posebno naglasavam za moj kraj u kojem zivim... Verujte ljudi, zdravstvenu knjizicu nemam vec 3,4 godine i ne pada mi na pamet ni da je pravim, ponovo... Kod lekara ne pamtim kad sam poslednji put bio, i da mi je najvece zlo, razmislio bih da li da odem... Omrzeo sam ih, i celu ovu nasu vlast koja je dozvolila da neradnici rade, a oni koji nemaju posla i zeljni su ga, ne rade i kukaju... Tuzno, zaista... 
:P
|
|
| |
1005 poruka na forumu
| |
49
| |
230
|
|
post # 36 | 07.06.2012 , 11:26 AM
|
Samo da kazem da, kad god odem u dom zravlja, oni su na pauzi. Pre neki mesec sam cekao sat vremena a trebali su samo da mi popune list za eksurziju. Medjutim, ima tu jedna zena 35-40 godina sa naocarima koja ne ide na pauzu i kad treba. Znaci bukvalno celo radno vreme radi. Uvek je u zurbi i stalno ide od mesta do mesta radi posla i u vek je na nogama. Ali, i kad je nesto pitas ona stane i sve ti temeljno objasni. Nju tamo svi pacijenti postuju i kad bi sve sestre bile ko ona. nzm gde bi nam bio kraj.... Pozdrav 
Twitter: https://twitter.com/marestrpc
|
|
| |
|
post # 37 | 08.06.2012 , 4:40 PM
|
jaobrate, pre godinu dana, drug mi se bio nabio na ekser. Tj. nogu i ja ga odvezla na hitnu. A oni na pauzi. Pa sam ih priupitala kako bi moja baba rekla: Znaci, da sam ja druga doveza sa prostrelnom ranom, vi biste bili na pauzi? Mislis da su mi nesto rekli, jos misle ja se salila. Strahota je kakvi danas ljudi zive i rade na tim pozicijama da ''spasavaju'' ljudske zivote.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
|
post # 39 | 11.06.2012 , 3:36 PM
|
Bolnice, nužno zlo... doslovno sve ovisi o tome na kavu osobu naletiš i u koje vrijeme, bila sam svijedok i dobrih odnosa prema pacijentima ali i apsolutno nečovječnih gdje je setra donjela nepokrentom čovjeku večeru i stavila na stol do kojeg on nije mogao doći (jer je nepokretan) i još se na kraju derala na njega što nije jeo...u RH je nedavno objavljena anketa da liječnici u kliničkim bolnicama pregledaju jednog pacijenta dnevno... neki koji rade znače pregledaju po nekoliko...znači da dosta njih danaima ne pregleda ni jednog...ja sam na svoju veliku sreću bila sam tri puta u bolnici kao pacijent i to na ginekologiji a tamo vlada neko čudnovato pravilo ako si dobar i normalan i lječnici i sestre budu čist ok... ali postoje i pacijentice koje budu vrlo neugodne (deru se vrište, a to sve opravdavaju nisikim pragom boli) i prema njima budu izrazito neugodni... poznanica mi radi na pedijatriji....to je tek slučaj za sebe...em bolesno dijete em izbezumljeni roditelji... i sestre koje rade svoj posao bez smiješta...to mi je uvijek izgledalo čudovišno i uvijek sam se pitala što takve žene tamo rade...a onda sam saznala vrlo logičan odgovor... svaka mlada medicinska sestzra kad dođe raditi na pedijatriju se redovno veže za nekog od pacijenata i strašno teko proživljavaju njihovo stanje (pogotovo kod jako bolesne dijece) i onda nakon pokojeg takvog iskustva jednostavno moraju dići zid oko sebe inaće bi poludile... nije da ih branim i moje dijete je ležalo na pedijatriji ali ih donkele razumijem... ja sam na internetu pronašla stare domaće lijekove i na taj način liječim cijelu svoju obitelji i kod doktora se ide baš samo kada se mora...što rijeđe to bolje...
:)
|
|
| |
|