|
Zdravstveni radnici u Srbiji
| |
|
|
post # 1 | 22.01.2012 , 1:43 PM
|
Dopadali se oni nama ili ne, kad-tad cemo biti prinudjeni da im se obratimo. To moze nekada, ako ne i uvek da bude neprijatno, sto zbog cekanja, sto zbog neljubaznosti, sto zbog prirode intervencije kojoj trebamo biti podvrgnuti. Da, tako je... Rec je o zdravstvenim radnicima u Srbiji.
Sta mislite o njima? Sta mislite o lekarima? Terapeutima? Medicinskim sestrama? Ko vam je od njih najomrazeniji? Koga od njih simpatisete? Kakva su vasa iskustva sa njima? Da li medju prisutnima postoji neki zdravstveni radnik? Za sada samo 1 - ja!
Da me ne biste odmah atakovali, samo cu reci da me je sramota sto sam zdravstveni radnik. Eto, toliko... Now, let's talk! 
Poruku je menjao/la Bobby88 - Cetvrtak, 26.01.2012, 11:55 PM
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
|
|
post # 2 | 22.01.2012 , 2:00 PM
|
Dragi Bobby88, mozda i kolega...jako mi je drago sto si otvorio ovu temu....da cujemo malo sta ljudi o nama misle Nadam se da nece biti atakovanja, makar ne puno.... Jedino moram da priznam da sam zatecena tvojim priznanjem sramote, CEMU SRAMOTA?????? Govorimo o najhumanijem pozivu!!! Dakle, svoj poziv volim i sa velikim optimizmom gledam na citavo zdravstvo....mada su nam uslovi i mogucnosti iskreno jos uvek jako daleko od potreba. Misljenja sam da citava buduca situacija u zdravstvenoj politici zavisi upravo od nas-mladih zdr. radnika....pa, ako je jos i nas sramota sto smo to sto jesmo...onda smo unapred osudjeni na propast! Puno pozdrava 
|
|
| |
|
|
post # 3 | 22.01.2012 , 2:10 PM
|
Dear Spicy, ja obozavam svoj posao i mislim da ne bih mogao da se nadjem u nekoj drugoj profesiji, ali... Sta se sve danas radi u zdravstvu, kako se nase kolege ophode prema ljudima, njihova neljubaznost, bahatost i neodgovornost itd. cine da se sramotim njihove sramote. U tome je stos... A, sto se tice toga, da smo mi mladi zdravstveni radnici buducnost, to bi trebalo da bude tacno, ali je nerealno zbog matorana koji su srasli sa svojim foteljama i zaboravili Hipokratovu zakletvu. Skoro vec dve godine trazim posao u struci, "vucem" se po konkursima, neko me pozove na razgovor, gde se cela prica i zavrsi, vecina njih me i ne pozove... A i svedok sam situacije kada je koleginica platila radno mesto, sto i mene ceka, ako zelim posao. Eto, toga me je sramota... Veliki pozdrav za koleginicu! 
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
|
|
post # 4 | 22.01.2012 , 2:23 PM
|
E, pa Bobby, sada se vec i slazemo u misljenjima...ne znam sta bih jos pametno mogla da dodam, obzirom da sam u identicnoj situaciji kao i ti... Nego, da ne bismo nas dvoje ovde *plakali* nad svojim trenutnim situacijama, hajde da pustimo da drugi nesto kazu, obzirom da si u tu svrhu otvorio temu. 
|
|
| |
|
|
post # 5 | 22.01.2012 , 2:47 PM
|
O medicinskim sestrama mislim sve najbolje A ono ostalo je čista propast kako u Srbiji tako i u Bosni

|
|
| |
|
|
post # 6 | 03.02.2012 , 2:52 PM
|
Uh, nemam lepo iskustvo s njima.
Da pocnem, od medicinskih sistera, one su mi tu samo zato da bi rasirile svoje noge, mladim ili ako vec vole starijim doktorima, a to sto je nekom pacijentu potrebna nega to ih je briga. Kad sam lezala u Banja Luci u bolnici, zena je kraj mene bukvlano mogla da iskrvari da ja nisam ustala i pomogla joj jer je od bolova pala na pod, a niko joj nije hito priteci u pomoc. Kad je to jedna od njih videla, samo je pozvala dokotra, i odvezli je da otkriju zasto je krvarila, jer je imala operaciju kolena, bukvalno joj je sikljala krv, a sestra umesto da prebrise i obrise onu krv, samo je bacila plahtu ili carsaf preko krvi i to je bilo sve. Ja sam je oterala u picku materinu nesposobnu.
Istina je da je to human poziv, ali ako nisi psihicki spremna da radis taj posao nemoj da se upustas u to da radis radi para. Svoj posao moras da volis. Inace ces svaki dan dolaziti bez ikakve volje na posao.
Tada mi se zensko zgadilo za sva vremena.
Drugi put kad sam bila imala vanmatericnu oplodnju i sami znate da to mora zavrsiti operacijom, e nakon nje, sam ostavljena u jednom hodniku da zjapim onako, i to da me nije neka baba prekrila ostatkom spavacice ne bi niko. E tad sam ih tuzila za nemar.
Mislim da danasnji zdravstveni radnici nisu sposobni za obavljanje svojih duznosti. Jer mi sve vise lice na strace koje neko placa i podmicuje, kako bi obavljali svoj posao.
Recu nesto sto sam i njima:
DACE ONAJ BOG KOJI VERUJU U NJEGA (JA LICNO NE VERUJEM) , DA NIKADA VAM NE DOSAO NITI JEDAN COVEK, NITI JEDNO ZIVO BICE NE KROCILO U BOLNICU, DA NEMATE POSLA.
Poruku je menjao/la Leksi - Petak, 03.02.2012, 2:56 PM
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
|
post # 7 | 03.02.2012 , 7:09 PM
|
Leksi, nazalost to jeste surova realnost u nasim zdravstvenim ustanovama... Ja sam se nagledao i nagledao takvih slucajeva kao sto si ti navela i kada priteknem u pomoc (kao sto sam ucen u skoli) starije kolege me gledaju popreko i budu u fazonu: "Sta se cimas, jesi li ti lud...?!" i slicno...
Primer: Cistacica se ubode na koriscenu iglu, koja joj udje pod nokat. Alarmiram je odmah i saljem u laboratoriju, kod svojih kolega kako bi joj dali neke vakcine radili analize ili sta vec... Ona jadnica odlazi tamo i sanitarni ili laboratorijski tehnicar joj na to kaze: "Ne boj se, neces da umres od toga!" I to jos kroz cinicni i podrugljiv smeh! Doslo mi je da idem da nalupam samare toj kozi!!! Sta bi radila da se ona sama ubola na koriscenu iglu?! Ne bi panicila sigurno...
|
|
| |
|
|
post # 8 | 03.02.2012 , 7:24 PM
|
Moja mama je zdr. radnik. I ona sama nema lepo misljenje, jer kaze da su suvise bozabrazni, previse lenji, ne mogu se pomeriri, a da ne pricam o tome koliko se zali na doktore. Da gledaju sestre, neki podjebavaju... Moja mama je laborant, ali nije sto je moja, ali zaista je na visokom glasu sto se tice posla. Ko god da dodje na obuq, svi je salju kod nje, jer je zena spremna za rad, a ne za zezanje.
Ali isto tako cu vam reci da su pacijenti zaista bezobrazni. Koliko puta se desilo da su hteli da je udare, razlog debil dos'o da vadi krv, pa, ga ona jako ubola, takodje kad' vadi ljudima krv na psihijatriji to je nenormalno, jer skacu na nju, a jedan je cak i udario, ali sama rec nam kaze psihijatrija. Skroro se desilo to da je decq vadila krv, on je pao u nesvest, ona ga jedva povratila u zivot, a ni "hvala" dobila nije.
Tako da, postoje dobri i losi zdr. radnici kao i dobri i losi pacijenti. 
Poruku je menjao/la Nechy92 - Subota, 04.02.2012, 2:58 PM
Da ti budem drazi, tebi pricao sam lazi, obecao ti svemir, a donio ti nemir. Ljubavi sam zlato bacio u blato. ♥
|
|
| |
|
|
post # 9 | 03.02.2012 , 11:24 PM
|
Quote (Nechy92) Moja mama je zdr. radnik.
PoZz za mamu, koleginicu! 
|
|
| |
|
|
post # 10 | 03.02.2012 , 11:38 PM
|
O medicinskim radnicima u Srbiji mislim sve najbolje,dva puta su mi spasli zivot (bukvalno) ,sestre su bile divne....
|
|
| |
|
|
post # 11 | 03.02.2012 , 11:49 PM
|
Quote (Marko27) O medicinskim radnicima u Srbiji mislim sve najbolje,dva puta su mi spasli zivot (bukvalno) ,sestre su bile divne....
To im je posao, za to su se skolovali. Mnogo me nervira kada na vestima na sva zvona objavljuju kako je medicinska ekipa ovo, kako je medicinska ekipa ono i blah, blah... Jbt, to im je posao! Nisu uradili nista mimo svojih mogucnosti i znanja i zadataka radnog mesta. Kao da svaki put obavljaju transplataciju mozga, pa se pravi tolika pompa u medijima.
|
|
| |
|
|
post # 12 | 04.02.2012 , 0:39 AM
|
E ovako ima i dobrih i losih zdravstvenih radnika, evo jedan primer zasto ih mrzim. Kada sam isekao koleno ispalo mi je bas veliko parce mesa ispod kolena, mogao si prst mali do skoro pola da nabijes, Odvezli su me u bolnicu sve urgentno odmah sam mora da se usivam, i sve spremno ali glavnog doktora nema, cekali smo ga pola sata zvali su ga za tih pola sata 10 puta, kad su se zadnji put vratili rekli su cekajte da doktro odgleda seriju. Mislim stvarno bezobrazno kada je dosao bio je besan i poceo je da se dere na sve pai na mene usio me i posle je rekao da je ovaj mali cekao jos pola sata ceo zivot bi hramao, pa vi sad vidite... Ali naravno ima i dobrih zdravstvenih radnika ali su retki 
Poruku je menjao/la lukacar95bre - Subota, 04.02.2012, 0:45 AM
|
|
| |
|
|
post # 13 | 04.02.2012 , 1:26 AM
|
Bobby88, Ma sve su to cudne zenske pojave za koje ja nemam niti jedne pozitivne reci. Pa kako ne bi panicila, otkuz znas u koje svrhe je igla koriscena? Guske sve.
Nije meni sto sam ja lezala onako rasirena i gola na hodniku i sto sam vecini muskaraca onako polukrvava zgadila zensko za sva vremena, nego sto ama bas niko nije htio da pridja. Sem te starije gospodje. I kasnije kad je dosao muz, rekla sam da toj zeni da pare ali pred medicinskom sestrom koja je bila zaduzena za mene a nije se brinula. krava. Muka mi dodje od takvih. Maljom bih takve zatukla, jednim potezom.
|
|
| |
|
|
post # 14 | 04.02.2012 , 1:27 AM
|
Quote (Bobby88) PoZz za mamu, koleginicu!

Da ti budem drazi, tebi pricao sam lazi, obecao ti svemir, a donio ti nemir. Ljubavi sam zlato bacio u blato. ♥
|
|
| |
116 poruka na forumu
| |
29
| |
164
|
|
|
post # 15 | 04.02.2012 , 12:26 PM
|
Quote (Bobby88) Da me ne biste odmah atakovali, samo cu reci da me je sramota sto sam zdravstveni radnik.
sramota sto si zdravstveni radnik? stvarno neverovatno misljenje,kao i u svakoj profesiji i u ovoj postoje ljudi koji su neljubazni,arogantni,koji prave greske,nezainteresovani da posao obave kako treba,manje strpljivi,samo sto je ova profesija javna i prva na udaru kada postoje greske ili slicno,ali nema te cega biti sramota,zato sto postoje ljudi koji su angazovani,pristojni i ljubazni,zele da izadju u susret i vole svoju profesiju i obavljajuje na profesionalnom nivou!
Quote (maestro) O medicinskim sestrama mislim sve najbolje seksisticki komentar necu se ni truditi da ga detaljnije komentarisem,nezrelost nekih ljudi i ne treba........
Quote (Leksi) one su mi tu samo zato da bi rasirile svoje noge, mladim ili ako vec vole starijim doktorima predrasude,predrasude i samo predrasude.....neverovatno,ima i toga,ali kao sto i bilo koji zaposleni na bilo kom poslu moze da pronadje partnera za seks ne vidim zasto to ne bi bio slucaj i u medicini! ali komentar ti nikako nije na mestu!
Quote (Leksi) a sestra umesto da prebrise i obrise onu krv, samo je bacila plahtu ili carsaf preko krvi i to je bilo sve
mislim da za to postoje odgovorne osobe,cistacice,spremacice i td....prethodno necu da komentarisem,znam da ima i takvih neodgovornih medicinara!
Quote (Leksi) Mislim da danasnji zdravstveni radnici nisu sposobni za obavljanje svojih duznosti. Jer mi sve vise lice na strace koje neko placa i podmicuje, kako bi obavljali svoj posao.
nemoj da globalizujes stvari,ne sudi o svima zbog pojedinih slucajeva!
a sada da se osvrnem malo i na ljude,dok sam zavrsavao srednju skolu,bio sam besan svaki put na radnike u domu zdravlja,zasto tako sporo rade,zasto ovo zasto ono.......ali kada sam je zavrsio i poceo da radim,shvatio sam kakva su ljudi stoka,ne svi naravno,ali dovoljan je i jedan u toku dana da ti poremeti koncepciju.Toliko ima arogantnih,samozivih,grubih,nasilnih da ja nemam reci.....koleginica sa kojom sam radio je tiha,povucena,mirna,ma prava dobrica,svima objasnjavala,pomagala,ma zaista divno stvorenje,dok za malo nisam prebio jednog magarca koji je nasrnuo na nju zato sto on predugo ceka na red,kao da to nesto od nje zavisi,necu reci radno mesto,nije u pitanju dom zdravlja.....bilo je i previse takvih slucajeva od strane gradjana,ali dosta sam pisao i nema potrebe da ih dalje navodim
zakljucicu da greske ima i sa jedne i sa druge strane,naravno da ovih sa strucne strane treba biti sto manje,sa ovim bih zavrsio 
|
|
| |
|
|
post # 16 | 04.02.2012 , 1:38 PM
|
|
|
| |
|
|
post # 17 | 04.02.2012 , 2:27 PM
|
Postoje dobri i losi ljudi.Sta je dobro a sta lose to je opet diskutabilno. Nekada je dvorska luda(zabavljac) bio bas ne-popularan posao. Danas je to prestiz pa svi hrle do "posla" zabavljaca pevac,glumac (grane koje su nastale od dvorske lude tj zabavljaca) Prestiz i elitizam je ono sto je vecini ljudi potrebno.Posebno onima koji ne mogu da se istaknu na odredjenim poljima zivota.
Ako biti \dravstveni radnik danas znaci prestiz i odredjeni nivo elitizma gomila ce da nagrne.... da je biti stolar isto to,svi bi ka tome tezili....
Ne moze svako da bude zdravstveni radnik.Da bi to bio,moras da budes saosecajan prema ljudima,razuman(ne tolerantan,tolerisati nesto znaci trpeti) Odgovoran itd...
Ako zelite da utvrdite da li ste u recimo toj profesiji radi prestiza,samoanalizirajte sebe.Razmislite o tome kakav odnos imate sa pacijentima, ljudima generalno i onda cete znati da li su samo vase kolege arogantni snobovi sa osecajem uzvisenosti polu-bozanstva koje dotice ovozemaljsko tlo svojim bozanstvenim stopalima....
Na ovom forumu kao i uostalom u real-life-u mozete lako primetiti takve osobe... U glavnom namecu svoj "intelekt" (citaj: informisanost,procitati razne udzbenike ne znaci biti inteligentan) i smatraju da retko ko moze da im parira u zivotu...jer....oni su.... Bozanstva koja koracaju zemljom,medju nama smrtnicima...
Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
|
post # 18 | 04.02.2012 , 2:43 PM
|
Quote (Vagabond83) Postoje dobri i losi ljudi.Sta je dobro a sta lose to je opet diskutabilno. Nekada je dvorska luda(zabavljac) bio bas ne-popularan posao. Danas je to prestiz pa svi hrle do "posla" zabavljaca pevac,glumac (grane koje su nastale od dvorske lude tj zabavljaca) Prestiz i elitizam je ono sto je vecini ljudi potrebno.Posebno onima koji ne mogu da se istaknu na odredjenim poljima zivota.
Ako biti \dravstveni radnik danas znaci prestiz i odredjeni nivo elitizma gomila ce da nagrne.... da je biti stolar isto to,svi bi ka tome tezili....
Ne moze svako da bude zdravstveni radnik.Da bi to bio,moras da budes saosecajan prema ljudima,razuman(ne tolerantan,tolerisati nesto znaci trpeti) Odgovoran itd...
Ako zelite da utvrdite da li ste u recimo toj profesiji radi prestiza,samoanalizirajte sebe.Razmislite o tome kakav odnos imate sa pacijentima, ljudima generalno i onda cete znati da li su samo vase kolege arogantni snobovi sa osecajem uzvisenosti polu-bozanstva koje dotice ovozemaljsko tlo svojim bozanstvenim stopalima....
Na ovom forumu kao i uostalom u real-life-u mozete lako primetiti takve osobe... U glavnom namecu svoj "intelekt" (citaj: informisanost,procitati razne udzbenike ne znaci biti inteligentan) i smatraju da retko ko moze da im parira u zivotu...jer....oni su.... Bozanstva koja koracaju zemljom,medju nama smrtnicima...
Definitivno se slazemo u ovoj temi. Dve godine sam vodio oca po bolnicama,retko koji lekar mu je zeleo pomoci. Ali medicinske sestre su bile veoma ljubazne gde god da sam otisao. Ima dobrih i losih. Nazalost ono sto ne valja duze se pamti. A sve je vise i neodgovornih koje interesuje samo novac. Sa druge strane jednom prilikom su meni lekari spasili zivot. Tako da bi bilo bruka ako bih sada sve stavljao pod istu kapu. Hvala onima koji se drze svoje lekarske etike.
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
|
post # 19 | 04.02.2012 , 4:45 PM
|
komsha, Ja sam navela, svoja iskustva, i nikada mi niko smatranje ne moze promeniti, jer to mi nije neko pricao nego sam videla. Prema tome, svesna sam da ima saku dobrih zdravstvenih radnika, ali 90% ih ne radi kako treba. Ujaka su mi ubili bukvalno.
Ali dakako kriv moj ujak, kojem je pukla gusteraca, i koji sve najgore preziveo i koji je dan pre smrti trebao da izadje a nisu one sestre koje su u njegovu sobu krevet do njega uvele osobu obolelu od zutice, i moj ujaak je dobio sepsu i umro. Dan pre izlaska iz bolnice, na rehabilitaciju. A sestru je moj tata taj dan uhvatio na kamari s doktorom. Pa te ja sad pitam da li je to odgovornost, dok covek umire u sobi? Da li je to normalno ponasanje? Nije. Dali smo preko 10.000 eura za lecenje jer je vise od pola godine bio u bolnici. i to nije bilo dovoljno, nego su ga morali ubiti. Svesno!!!!
To sam sve dozivela, kako ja tako i osobe oko mene, to su ti zivi primeri, a i ja tako sama. Prema tome tvoj odgovor apropo mojih dogadjanja nije na mestu. Ali ok. Nisi ti niko da mora ovde postovati tudja misljenja ili smatranja.
Quote (Vagabond83) Na ovom forumu kao i uostalom u real-life-u mozete lako primetiti takve osobe... U glavnom namecu svoj "intelekt" (citaj: informisanost,procitati razne udzbenike ne znaci biti inteligentan) i smatraju da retko ko moze da im parira u zivotu...jer....oni su.... Bozanstva koja koracaju zemljom,medju nama smrtnicima...
Ukljucujuci i tebe, jer si i sam na forumu!
|
|
| |
|
|
post # 20 | 04.02.2012 , 8:56 PM
|
Quote (komsha) sramota sto si zdravstveni radnik?
Da, Komsho, sramota... Zato sto upravo zbog j*benog zakona vecine, manjina u koju spadam ja, ispasta. Dakle, pacijent ce doci nadrkan i postupati neljubazno sa mnom, jer smatra da sam idiot kao i moje kolege. Na neki nacin ih i razumem. Pretpostavljam da si mi ti neki kolega i koliko vidim, duel si "resio" fizickim obracunom. To je na svom mestu, je l'?! Da li si mozda pomislio da je taj pacijent psihijatrijski slucaj? Da je neuracunljiv? Da mozda ima neki tumor na mozgu, pa ne odgovara za svoje postupke?
Lepo sam napisao da posetioci i uzivaoci foruma napisu svoja iskustva. Tako je Leksi, navela svoja nimalo prijatna iskustva i ne vidim sta je tu lose. A, sto se tice te krvi na podu, koju sestra nije obrisala... Generalno gledano, ciscenje je posao cistacice. Ali u ovom slucaju to je greska sestre koja nije pritekla u pomoc, sto joj je u opisu radnog mesta! Dakle, da je ta moja koleginica dosla na vreme, da ukaze pomoc toj zeni, ne bi bilo ni te krvi na podu. Zar nije logicno?! Ali, lakse je izdrkavati se na cistacicu, jer je ona "niza vrsta", posto ne sme nista da kaze doktoru, koji je "visa vrsta".
Vidim da pojedine individue ovde, bas nemaju mira, pa su dosli da provociraju, jer im je satisfakcija da situaciju dovedu kulminacije u negativnom smislu. Takvi zele pristup, kakav je Komsha primenio (gore opisano). Ja nemam takav pristup. Udelio sam pre par dana savet i rekao svoje.
Leksi, ocitala si lekciju pojedincima i svaka cast na tome! 
|
|
| |
|