760 poruka na forumu
| |
23
| |
295
|
|
post # 1 | 24.01.2012 , 1:51 PM
|
Albert Ajnštajn - Logika će vas odvesti od tačke A do tačke B. Mašta će vas odvesti bilo gde. – Martin Luter King Jr. - Svaki čovek mora za sebe da odluči da li će hodati u svetlu kreativnog altruizma ili u mraku destruktivnog egoizma. Sigmund Frojd - Moralan je svako ko reaguje već i na iskušenje koje doživljava u samom sebi, ne prepuštajući mu se. Antoan de Sent Egziperi - Ja ne znam za drugu slobodu osim za slobodu uma. Ivo Andrić - Tako je živa kod slabog čoveka potreba da se vara i tako neograničena mogućnost da bude prevaren. Pablo Pikaso - Inspiracija postoji, ali ona vas mora zateći dok radite. Marko Aurelije - Neka vaše mišljenje bude utišano! Oskar Vajld - Dok u sebe veruješ dotle ćeš umeti da živiš. Milan Kundera - Svaki je ljudski život višeznačan. Prošlost svakog od nas moguće je podjednako uspešno prilagoditi biografiji omiljenog državnika kao i biografiji zločinca. Majka Tereza - Ne postoje velike stvari, postoje samo male stvari učinjene sa mnogo ljubavi. Sofi - Jak čovek je onaj koji se smeje dok mu srce plače. Paolo Koeljo - Da bi verovao u svoj vlastiti put, nema potrebe da dokazuješ kako je tuđi pogrešan. Aristotel - Prijateljstvo je jedna duša u dva tela.Nemoguće je da se sve dokazuje.Nada je san budnih. Alfons Kap - Sreća se sastoji od izbegnutih nesreća. A.G. Matos - Postati covek je lepse nego postati kralj.Ljudi prastaju sve osim iskrenosti. Agata Kristi - Žena zaboravlja lakše nego muškarac, ali se ona i lakše seća onog što je zaboravila. Bataj - Ljubav je samo krik pobune protiv praznine života. Bob Houp - Jedno ne razumem: žene su sve više gole, a modni kreatori i proizvodjaći tekstila posluju sve bolje. Bodler - Volim te jer si mi dala ljubav, volim ljubav, jer si mi je ti dala. Belmondo - Verna žena je ona koja se okomi samo na jednog muškarca. Cezar - Nikada nije ni bilo kao što je bilo. Ciceron - Nije dovoljno sticati znanje, već ga treba i upotrebljavati.Pokoravamo se zakonima da bi bili slobodni. Dima Sin - Ko čita zna mnogo, ko zapaža zna još više. Dior - Nema na svetu ružnih žena. Postoje samo žene koje ne znaju da bi s malo truda mogle da budu lepe. Duhamel - Istina postoji, izmišlja se samo laž. Dušan Radović - Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
Evo nesto sto sam zabelezio u mojoj svesci tokom svih ovih godina 
Sve mi je jasno sada kada je srce prazno!!!
|
|
| |
|
post # 2 | 24.01.2012 , 7:07 PM
|
|
|
| |