|
Muškarci prosečne visine imaju najviše dece
|
|
|
|
post # 1 | 25.01.2012 , 12:14 PM
|
Žene većinom maštaju o visokim, zgodnim muškarcima, ali naučnici tvrde da najviše dece zapravo imaju muškarci srednjeg rasta i to dovode u vezu s ranijim stupanjem u brak.
Proučavajući mušku populaciju u SAD u poslednih pola veka, istraživači su ustanovili da su muškarci visoki 178 centimetara najuspešniji u pogledu reprodukcije.
U svojoj studiji, objavljenoj u časopisu "Behavioural Ecology and Sociobiology", oni navode da ti muškarci imaju najviše dece.
Istraživanje, kojim je obuhvaćeno 3.578 muškaraca, pokazalo je da oni koji su visoki 177,79 centimetara imaju, u proseku, 2,57 dece, dok oni viši ili niži za šest centimetara imaju 2,52 deteta. Sa svakih šest centimetara smanjuje se i broj dece.
Gert Stulp, jedan od istraživača sa holandskog Univerziteta u Groningenu, izjavio je za BBC da "suprotno uvreženom mišljenju, visoki muškarci nisu reproduktivno najuspešniji, već muškarci srednjeg rasta".
Naučnici tu činjenicu objašnjavaju ranijem stupanju ovih muškaraca u brak.
"Izgleda da muškarci srednjeg rasta zaista stupaju ranije u vezu nego niži ili visoki muškarci, što je jedno od mogućih objašnjenja", naveo je Stulp.
"Uostalom, prilikom sklapanja veza, uticaj visine je mali u odnosu na uticaj prihoda, na primer, koji je tri puta veći ili obrazovanja koji je 4,5 puta veći", navode autori studije.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Da cujem vase misljenje o svemu ovome? Da li visina coveka deluje na to koliko ce ko deca imati u zivotu?
Fajlovi:
6231045.jpg
(20.9 Kb)
Poruku je menjao/la Deki87 - Sreda, 25.01.2012, 12:15 PM
:P
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
|
post # 2 | 25.01.2012 , 3:45 PM
|
kad cujem ili vidim ovo odma mi se zeludac okrene... najizopaceniji narod i na njima rade ispitivanja... a kao drugo normalno je da oni imaju vise dece, kad najvise ima ljudi srednjeg rasta... sve u svemu glupost!
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
|
post # 3 | 25.01.2012 , 4:11 PM
|
Ovo je za Magazin 
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
|
|
post # 4 | 25.01.2012 , 6:00 PM
|
Quote (MarijanaBK1) kad cujem ili vidim ovo odma mi se zeludac okrene... najizopaceniji narod i na njima rade ispitivanja... a kao drugo normalno je da oni imaju vise dece, kad najvise ima ljudi srednjeg rasta... sve u svemu glupost! Slažem se. 
|
|
| |
139 poruka na forumu
| |
18
| |
162
|
|
|
post # 5 | 02.02.2012 , 6:25 PM
|
more bit neezz

|
|
| |
136 poruka na forumu
| |
33
| |
436
|
|
| |
352 poruka na forumu
| |
57
| |
512
|
|
|
post # 7 | 16.02.2012 , 8:02 PM
|
Aahhaha,izgleda da su najplodniji 
If I could start again,a million miles away...I will keep myself,I would find a way.
|
|
| |
|
|
post # 8 | 16.02.2012 , 8:09 PM
|
ma nebuloza teska..
Ako vam ide suviše lako, pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo...
|
|
| |
|
|
|
post # 10 | 17.02.2012 , 1:16 AM
|
Ja mislim da je ovo totalna glupost ne verujem da visina igra neku bitnu ulogu u tome kolko cemo dece imati 
|
|
| |
|
|
post # 11 | 17.02.2012 , 1:17 AM
|
Ako budem aktivan ima da imam 10 

|
|
| |
|
|
post # 12 | 17.02.2012 , 1:52 AM
|
Meni svejedno. Ja samo znam da bi ja jednog visokog i čudnog. 
|
|
| |
|
|
post # 13 | 17.02.2012 , 5:13 PM
|
TEMA JE ZA MAGAZIN NE TA FORUM
LOCK-KORPA
|
|
| |