Mi smo, zapravo, stvoreni za poljupce
|
|
|
post # 1 | 12.02.2012 , 7:38 PM
|
Iako naučnici nisu jednoglasni kada su i kako nastali prvi poljupci, oni su neizostavan deo života, odraz ljubavi, bliskosti i prijateljstva. Čitav život ljubimo one koje volimo, poljupce razmenjujemo kada smo srećni i veseli, ali i kada nam je potrebna uteha.
Inspiracija pesnicima i piscima, poljupci su u mnogim kulturama vrlo jak simbol. Francuzima oni simbolizuju spajanje duša, Rusi poljubac na venčanju smatraju prvom pravom potvrdom braka i simboličkim spajanjem tela.
Naučnici tvrde da je ljudski mozak predodređen za ljubljenje, iako im još nije najjasnije zbog čega. U mozgu se, naime, nalaze neuroni "zaduženi" za ljubljenje, zahvaljujući kojima možemo da pronađemo partnerove usne u potpunom mraku. Pokušajte to i videćete da se baš nikada neće dogoditi da promašite usne onoga koga želite da poljubite.
Takođe, neki naučnici tvrde i da se ljudi koji imaju istu boju kose strastvenije ljube od drugih parova, upravo zbog ovih neurona koji su kod ljudi iste boje kose kompatibilniji.

Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
|
post # 2 | 12.02.2012 , 8:01 PM
|
Mmmmm, poljupci. Baš ih volim. 
|
|
| |
|
|
post # 4 | 13.02.2012 , 11:04 AM
|
Quote (Bobby88) Rusi poljubac na venčanju smatraju prvom pravom potvrdom braka i simboličkim spajanjem tela. VOLIM RUSE.
Quote (Bobby88) neki naučnici tvrde i da se ljudi koji imaju istu boju kose strastvenije ljube od drugih parova Moja istrazivanja kazu suprotno. 
“I kad budem najstariji razumecu djake koji zvacu zvake, i kad budem najstariji…”
|
|
| |
576 poruka na forumu
| |
34
| |
295
|
|
post # 5 | 21.02.2012 , 7:28 PM
|
Poljubac je jako lep, rusi su mi uvek bili ludi 
>>> NEMAM LEVU CIPELU <<<
|
|
| |
|
post # 6 | 28.02.2012 , 5:39 PM
|
Quote (Bobby88) Takođe, neki naučnici tvrde i da se ljudi koji imaju istu boju kose strastvenije ljube od drugih parova, upravo zbog ovih neurona koji su kod ljudi iste boje kose kompatibilniji.
Istina Bar kod mene jest.
Inače meni poljupci nisu baš nešto jao ovo ono. Fino jest,ali savršeno nije.
|
|
| |
|
post # 7 | 24.11.2012 , 11:45 PM
|
Quote (Bobby88) Naučnici tvrde da je ljudski mozak predodređen za ljubljenje, iako im još nije najjasnije zbog čega. U mozgu se, naime, nalaze neuroni "zaduženi" za ljubljenje, zahvaljujući kojima možemo da pronađemo partnerove usne u potpunom mraku. Pokušajte to i videćete da se baš nikada neće dogoditi da promašite usne onoga koga želite da poljubite. Ja bih promenio naziv ove teme u : "Mi smo zapravo stvoreni da volimo". P.S. Nista lepse nema od ljubavi i poljubaca hihihi 
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 8 | 05.12.2012 , 8:53 PM
|
Naravno da jeste...ljubimo se svaki put,kad nam neka osoba nedostaje kad je tuzna,sretna....itd 
|
|
| |
Smiley
|
post # 9 | 05.01.2013 , 3:58 AM
|
Ona POD mene i ljubimo se ljubimo,vrijeme stane za nas 
Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...
|
|
| |
Mallena
|
post # 10 | 05.01.2013 , 4:01 AM
|
....vrijeme radi za nas... da mi je, da mi je da vrijeme radi za mene... a ne protiv mene!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|
|
post # 12 | 01.02.2013 , 7:30 PM
|
Eto i opet nauciniti istrazivali ma ja vama kazem najbolje su teme kad sami istrazimo pa kazemo
Moje istrazivanje o poljubcima kaze da izazivaju nemir u telu naravno ako je partner u pitanju Ako je u pitanju bilo ko drugi to je znak paznje on mi izaziva suze u ocima Najvise volim one sto nesto izazivaju kazu da su dobri da nemamo bore na licu da nam se misici zategnu tako da sam odlucila ne istrazivati dalje 
Nemoj odustati od onog koga volis,jebeš život ako se ne boriš. Slomi mi srce slomicu ti glavu ;)
|
|
| |
velikoStopaloobdukcija uma
|
post # 13 | 01.02.2013 , 7:41 PM
|
jesmo,jesmo
studirati filozofiju smotaliteta travologije u rizlogiji je smjesno jer ja se bavim velikoStopaloobdukcijom uma i zato vas molim da obratite paznju kako se ponasate,hvala
|
|
| |