Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Mascarpone sir

904
poruka na forumu
96 378

post # 1 | 28.02.2012 , 2:41 AM

Pomagajte!

Hitno mi treba Mascarpone sir za Tiramisu. Za 15-ak dana mi je rodjendan i zelim da pored torte napravim i taj kolac. Ali, problem je taj sir koji nemogu da nadjem. Jel neko ima predstavu gde u Beogradu ima da se kupi?
Citala sam po netu da li neko pravi s nekim drugim sirom i kojim da se i ja snadjem tako, ali komentari su uglavnom "Samo je jedan Mascarpone... Ma jok Mascarpone je zakon...Sa Mascarpone sirom kolac je pravi italijanski i sl..."

843
poruka na forumu
234 2303

post # 2 | 28.02.2012 , 10:21 AM

Jel si pogledala u Merkatoru ,znam da je tamo bilo ali ne znam da li ga jos uvek ima :)

Added (28 Feb 2012, 9:21 AM)
---------------------------------------------
p.s. Ako ga nema na meru ,uvek pogledaj u frizideru gde su upakovani mlecni proizvodi,najcesce ga pakuju (kao kod nas d.jutro margarin)...

1520
poruka na forumu
180 1265

post # 3 | 28.02.2012 , 1:01 PM

Trebalo bi da ga ima u Rodicu ili Maxi-ju.

Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima."
A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo."
P.S. You want a piece of me?! :)

51
poruka na forumu
1 34

post # 4 | 28.02.2012 , 2:50 PM

Sastojci
Za 250 gr mascarpone sira
- 500 ml slatke pavlake (iskljucivo mlecne nikako biljne)
- 15 ml soka od limuna (to je 1/2 limuna)

Priprema
1
Slatku pavlaku “sipati u šerpicu i zagrejati na 80-82 °C. To vam je odprilike kada stavite vrh prsta u pavlaku veoma vreo osećaj :D ali ne dozvolite da pavlaka provri.
2
Sipati sok od limuna i još minut na vatri mešati a onda skloniti na stranu.Pokriti sa prozirnom folijom i ostaviti na sobnoj temperaturi da se skroz ohladi. Tako ohlađeno staviti u frižider na 24 h.
3
Sutradan ( biće već malo gušća ) stavite gazu(2-3 sloja) na cediljku i u nju preručite masu i ostaviti da se cedi.
4
Kada podignete malo gazu, videćete kako se višak cedi. Nemojte nikako da stiskate da se iscedi.
5
Vratite opet u frižider (zajedno sa vanglicom i cediljkom) na još 24 h.
6
Kada prođu i tih 24 h, izvadite iz frižidera i maskarpone je spreman za vaš omiljeni desert.

MADA JA PONEKAD KORISTIM KAO ZAMENU I ALA KAJMAK, MISLISIM DA JE SABACKI, A ZA TIRAMISU TI TREBA JOS I ESPRESO KAFA I LIKER OD BADEMA AKO HOCES DA BUDE ORIGINAL.

Velicina je bitna.

904
poruka na forumu
96 378

post # 5 | 02.03.2012 , 3:55 AM

Nema ni u Maksiju ni u Tempu....

Prekosutra cu da odem do Vera, ako tamo nema moram do Merkatora, a nije mi bas blizu.

Quote (lucidni)
Sastojci
Za 250 gr mascarpone sira
- 500 ml slatke pavlake (iskljucivo mlecne nikako biljne)
- 15 ml soka od limuna (to je 1/2 limuna)

Vrlo lepo od tebe za recept, ali ne usudjujem se da napravim, sat ako zeznem nesto, izgubicu vreme bzv a za to trema jedno 4-5 dana.

Quote (lucidni)
MADA JA PONEKAD KORISTIM KAO ZAMENU I ALA KAJMAK, MISLISIM DA JE SABACKI, A ZA TIRAMISU TI TREBA JOS I ESPRESO KAFA I LIKER OD BADEMA AKO HOCES DA BUDE ORIGINAL.

E, Ala kajmak je Sabacki... Da nije slan za kolac? Imam aparat za espreso, a liker mi je tetka donela iz Italije jer ona zivi na Tiramisu. Pravila je ona ovde kad je dolazila, i komentar..."Nema veze ovaj vas Maskarpone sa italijanskim"

• Page 1 of 1
  • 1
Search: