"Ostrvo" serija
| |
|
post # 1 | 29.02.2012 , 4:59 PM
|
Nova serija na TV Pink-u, na grckom jeziku. Emituje se svakim radnim danom od 20h. Snimljena u 26 epizoda po romanu Viktorije Hislop "Ostrvo". Radnja serije je smestena na ostrvu Spinalonga (gde su leceni pacijenti oboleli od lepre) i prati dogadjaje od 1939-1957. kada je poslednji pacijent izlecen od lepre napustio ostrvo. Jeste da je u pitanju TV Pink, koju organski ne podnosim, ali serija je stvarno odlicna. Nije radjena po sablonu klasicnih spanskih i turskih serija. Preporucujem. 
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
|
post # 2 | 29.02.2012 , 5:21 PM
|
Slazem se sa Bobby88, odlicna serija! Posebno mi se svidja sto ima tako malo epizoda... <_<
Kada sam videla temu mislila sam da je Tanja otvorila, jer smo vec pricali o seriji. 
"Cuvam te, ne dam te nikom, ja samo s tobom zelim sve. Cuvam te, ne dam te nikom, ni da mi sve u zivotu stane.
Cuvaj me, ne daj me nikom, ja tebe necu nikada, Cuvaj me, ne daj me nikom, sve sto sam ja sve ti pripada.
Da ti se svet srusi ceo, mog sveta deo, dacu, SAMO OSTANI TU, i kad ne znas gde ces, ni kako do srece, ja znacu, SAMO OSTANI TU." ❤ ❤ ❤

|
|
| |
|
post # 3 | 29.02.2012 , 11:42 PM
|
Miro, sta da ti kazem... Tanjica i ja isto mislimo. I meni se dopada sto serija nema 368 epizoda, pa da gnjave. Narocito mi je primamljiva jer se dotice i moje branse - medicine. U srednjoj skoli smo lepru spominjali kao istorijsku bolest. A, inace nije na odmet nauciti i po koju rec iz grckog jezika. I pravo je osvezenje posle duge i intenzivne torture turskim serijama.
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
|
post # 4 | 01.03.2012 , 1:25 AM
|
Bobby88, Izgleda da je samo mi gledamo. 
"Cuvam te, ne dam te nikom, ja samo s tobom zelim sve. Cuvam te, ne dam te nikom, ni da mi sve u zivotu stane.
Cuvaj me, ne daj me nikom, ja tebe necu nikada, Cuvaj me, ne daj me nikom, sve sto sam ja sve ti pripada.
Da ti se svet srusi ceo, mog sveta deo, dacu, SAMO OSTANI TU, i kad ne znas gde ces, ni kako do srece, ja znacu, SAMO OSTANI TU." ❤ ❤ ❤

|
|
| |
|
post # 5 | 01.03.2012 , 2:37 AM
|
Quote (Mira91) Izgleda da je samo mi gledamo. Malo nam spanci i turci, pa sad i grci ? Idi begaj, nisam lud da gledam, a i nemam vremena.. Retko kada gledam tv, i ono sto pogledam je neki dobar film ili Istrazitelji iz Majamija 
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 6 | 01.03.2012 , 11:08 AM
|
Quote (Mortal) Istrazitelji iz Majamija bice od tebe nesto..
gledala sam prvu epizodu ucinila mi se kao zanimljiva, ali nemam vremena da je gledam... nemam ja nista ni protiv spanskih ni turskih, ako su dobre serije, a svaka serija ne bitno je da li je turska, spanska, grcka pokazuje i deo svoje tradicije, ali ga ovi nasi preterase sa po 20 serija na dan... dok je bre bila jedna ( Kasandra ) nema ko je nije gledao, od 7-77, ne bitno dal je musko ili zensko... inace ja sam vise za one serije na Fox crime.. 
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 7 | 01.03.2012 , 11:09 AM
|
Quote (MarijanaBK1) inace ja sam vise za one serije na Fox crime.. Samo napred... 
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 8 | 01.03.2012 , 2:16 PM
|
Quote (Mira91) Kada sam videla temu mislila sam da je Tanja otvorila, jer smo vec pricali o seriji. Hehe, ja bih je i otvorila nego me Bobby88 preduhitrio... Quote (Bobby88) A, inace nije na odmet nauciti i po koju rec iz grckog jezika. Aha... svidja mi se njihov jezik i prijatan je za usi. A jedino sto znam da kazem na grckom je "Dobro vece"... Dok turski jezik stvarno ne mogu da smislim, nekako mi mnogo odbojan i nemam nista protiv tih serija ali su ga preterali sa njima stvarno, mislim na televizijske stanice koje ih emituju.
A sto se "Ostrva" tice, serija mi se svidja jer nije ni nalik turskim ili nekim latinoamerickim serijama, samo je mnogo tuzna, kad se zadubis dok je gledas stvarno te tera da pustis suzu, a to je samo dokaz koliko su glumci a i reziser odlicno odradili svoj posao. Ona Eleni, kako ga zena samo glumi... pa i ona njena deca... Samo... sto ima samo 26 epizoda? Da ima makar 50... A i nisam znala sta je lepra dok nisam proguglala, mislim znala sam da je to bolest ocigledno, samo nisam znala koje su posledice tj. sta se desava ljudima kad je imaju...
|
|
| |
|
post # 9 | 01.03.2012 , 2:20 PM
|
Odgledao sam prvu epizodu do pola. Odlicno je. Prvi dan ima da zasednem i da je odgledam celu. 
Poruku je menjao/la -Dzeri- - Cetvrtak, 01.03.2012, 2:20 PM
. . .
|
|
| |
|
post # 10 | 05.03.2012 , 10:43 PM
|
Miro, Tanja izgleda da samo nas troje gleda ovu seriju. Retko kad me dotakne nesto iz serija/filmova, ali veceras sam se rasplakao kada je Eleni umrla (ko prati seriju ukapirace). Narocito mi je bila tuzna scena kada je Jorgi saznao za njenu smrt i mali Dimitris. Sad je opet ostao sam... Prvo su ga bioloski roditelji napustili, a sad mu je i Eleni umrla... 
|
|
| |
|
post # 11 | 08.03.2012 , 1:18 PM
|
Quote (Bobby88) izgleda da samo nas troje gleda ovu seriju. I ja je gledam. Mada iskreno nisam gledala zadnje 3 otprilike jer imam trening u to vreme. Sviđa mi se serija uopšteno ali me mnogo nervira što je onako sve mračno, sumorno, pa još oni bolesnici... Ali nadam se da ću večeras gledati. Recite mi, kad pre su ona deca od Eleni porasla, je l' ono Ana što se ljubila sa nekim?
|
|
| |
|
post # 12 | 08.03.2012 , 6:17 PM
|
Quote (Marija_Nikola) I ja je gledam. Mada iskreno nisam gledala zadnje 3 otprilike jer imam trening u to vreme. Sviđa mi se serija uopšteno ali me mnogo nervira što je onako sve mračno, sumorno, pa još oni bolesnici... Ali nadam se da ću večeras gledati. Recite mi, kad pre su ona deca od Eleni porasla, je l' ono Ana što se ljubila
E, sad nas ima cetvoro! Jeeeeeei!
Zavrsila se ta sumorna faza, sada je faza razvedravanja. Jeste da je bila u pocetku jako sumorna, ali prosto svako u zivotu ima tu fazu, koja se posle smenjuje "svetlom" fazom i tako naizmenicno i u krug.
Da, ono je Ana sto se ljubila sa Antonisom. Mala je opasna vrtirepka!
Dobro je sto sve ide tako (da kazem) ubrzano, ne rastezu kao inace sto rastezu po spanskim i turskim serijama.
Oni koji ne stignu da gledaju seriju ili su pak radoznali, pa ne mogu da se strpe do naredne epizode, evo izvora:
Kratak pregled naredne epizode serije "Ostrvo"
Poruku je menjao/la Bobby88 - Sreda, 14.03.2012, 8:18 PM
|
|
| |
|
post # 13 | 08.04.2012 , 4:16 PM
|
Quote (Bobby88) E, sad nas ima cetvoro! Jeeeeeei! Ma ima ih još ali neće da kažu. Naš narod voli da gleda turske, hrvatske serije itd. A kad se prikaže prelepa serija, pravoslavna, niko neće da gleda. To samo kod nas ima. Zamisli da se snimi serija o Hitleru i da je Izrael otkupi, a? Quote (Bobby88) Dobro je sto sve ide tako (da kazem) ubrzano, ne rastezu kao inace sto rastezu po spanskim i turskim serijama. Da, slažem se, ali opet ne tako brzo, nisam gledala 2-3 epizode a već prošlo 7 godina. Što je mnogo-mnogo je.  Added (08 Apr 2012, 4:16 PM) --------------------------------------------- Završena serija. Lock i Korpa.
|
|
| |
|