Da li ce se vratiti i jednog dana shvatiti?
| |
|
post # 21 | 16.04.2012 , 5:03 PM
|
Brate, nema na cemu, svi smo mi rodjaci. Samo napred, mi muskarci najvise vredimo, devojke su nebitne!! 
Im... Chuck Bass!! <3
|
|
| |
66 poruka na forumu
| |
16
| |
79
|
|
post # 22 | 16.04.2012 , 6:13 PM
|
Najlakše je davati savete nekome, a najčešće se istih tih saveta ni sami ne pridržavamo. Ti ćeš svakako uraditi onako kako ti hoćeš. Ovde tražiš samo potvrdu za tvoju odluku. Svaki komentar koji ti ne odgovara preskočićeš. Naći ćeš nekoga ko te podržava i kao poslušaćeš ga, a u stvari ćeš uraditi onako kako si sam hteo.
U suštini, sve je to nebitno. Čak i ako doneseš pogrešnu odluku sada neće to biti kraj sveta. Mlad si, imaš ceo život pred tobom, i u odnosu na brige koje te tek čekaju u životu, videćeš, ova koju sad imaš je smešna. Sam ćeš se smejati sebi, u društvu žene, dece, unučića... kad se setiš svega ovoga sada. A možda će ovo sa tom devojkom postati toliko nebitno da je se nećeš ni sećati. Imam dovoljno godina životnog iskustva da mogu sada ovako nešto da napišem.
Ono što ja mogu sada da ti kažem je: Sve će doći na svoje. Dok sam ne shvatiš da si sam sebi najveći prijatelj ili neprijatelj, tj. dok ne odlučiš sam da ustaneš kad dotakneš dno, niko ti ne može pomoći, ni savetima, ni ičim. Posveti se sebi, trudi se da postaneš bolja osoba sebe radi. Svako privlači ljude slične sebi. Ako ti zračiš pozitivno takve ćeš osobe i privlačiti. I kada kao takav privučeš osobu koja će te biti vredna, sve ovo sada će pasti u zaborav, ali u sekundi.
Imam 36 god, i prošla sam sito i rešeto. Primala udarac za udarcem. Svi su me savetovali ovako ili onako. Dok se sama nisam opametila ništa nisu vredele ničije reči. A čak bih i ja iste savete davala drugima. Sad kad se setim nekih stvari zbog kojih sam gubila živce (a nervne ćelije se ne obnavljaju), dođe mi da si nalupam šamare. Ali, tako je tada to moralo da bude. Večiti sam optimista, verujem i dalje i u ljubav i u to da postoje još uvek dobri ljudi vredni da se zovu prijateljima.
I takođe verujem da je sve za nešto dobro. Svi ljudi koji prođu kroz naš život su nam učitelji i teba da im budemo zahvalni na tome. Čak i ono loše što nam se desi desilo se jer drugačije ne bismo naučili lekciju. Svi do jednog prolazimo kroz to, razlika je samo što neko nauči pre neko kasnije, ali nauči.
Verovatno će neko da pomisli ili napiše kako se proseravam i sl. Ali setićeš se ovoga posle nekog vremena (kad naučiš ovu trenutnu lekciju) i reći ćeš: "Jbt, bila je u pravu".
Tako da, glavu gore i samo napred. I ne okreći se dok ne stigneš do nekog sigurnog mesta, gde možeš da se odmoriš i sa ponosom pogledaš unazad koliki si put prevalio i sa koliko poteškoća, a preživeo si.
Added (16 Apr 2012, 6:13 PM) --------------------------------------------- I da, zaboravih da dodam, srećom postoje ljudi i kao što je ra-FAY-el, koji nam pokazuju da uvek postoji neko ko ima veće probleme. Takvi ljudi nam pomažu da se osećamo bolje, jer se svako oseća bolje (hteo to da prizna ili ne) kad vidi nekoga kome je gore.
Poruku je menjao/la ALEDRA - Ponedeljak, 16.04.2012, 6:24 PM
|
|
| |
377 poruka na forumu
| |
54
| |
303
|
|
post # 23 | 16.04.2012 , 7:01 PM
|
Buraz nadji neku koja ce te vise cijeniti i postovati 

|
|
| |
|
post # 24 | 16.04.2012 , 7:04 PM
|
Quote (Dzontras) @ Dragane, pa jes daleko ona, Subotica, ja Becej, no nije to probl,svakako treba kod 1 kolege da idem u SU.i treba da odradimo trening 1 (kuglanje) a i ona se bavi time isto, pa bi sigurno naleteo na nju..tak da ono... Onda iskoristi ono za pogled ili udaranje ramenom. Quote (Dzontras) A da cu navatati tamo neku matoru svabicu, Hocu: D samo za tvojju dusu hahah Ma ne mora biti matora, ima i mladih bogatih. 
|
|
| |
|
post # 25 | 16.04.2012 , 7:25 PM
|
Gledaj..razumijem te zaista..i razumijem i razloge zbog kojih si je zvao... to je ljubav....ali vidi moras da nastavis sa svojim zivotom..ja znam da nece biti lako i nije nikome lako kada se tako nesto desi...ali dan po dan poceces da se smijes stvarima o kojima nisi ni razmisljao do tada...budi sretan sto ste prekinuli prije jer sutra bi ti mozda bilo jos gore nego jucer...i nisi ti sam u tim pricama toliko i toliko ljudi prezivljava puno gore stvari nego ti...vjeruj...i budi sretan sto je sve tako zavrsilo....dan po dan sve ces to zaboraviti...jer jedan je zivot..iskoristi ga u ljubavi...a ne u patnji..to ne vodi nigdje..ja te zaista ne kritikujem zbog tih poziva...zbog tvojih pokusaja vracanja na staro...vidi se da si je puno volio...ali vidi..imas sada sansu za novi pocetak...iskoristi je...smatraj sebe sretnim covjekom.. jer to i jesi 
♥♥♥♥"Ne postoje ljepše riječi, a ni zvuk, od njegovog "Volim te"! ♥♥♥♥
|
|
| |
228 poruka na forumu
| |
9
| |
89
|
|
post # 26 | 16.04.2012 , 7:25 PM
|
Quote (ALEDRA) Buraz nadji neku koja ce te vise cijeniti i postovati
takve nema duboko sam ubedjen,
Dragane mislim da je cak i sve to bespotrebno iako imam stvr zelju po posl put da je vidim ali stoji i to...
@ ALEDRA! SVAKA ti cast na postu,znaci skidam kapu,tacno sve onako kako si napisala...ssve si skroz u pravu,mada sada sam iole ojacao dovoljno da radim kako treba,a ne da se vracam unazad i da radim onako samo kako ja mislim, ma meni je samo potrebno sto vise ovakvih komentara pa i kritika , da me trgne i probudi malo,jer previse padam u sebe jer mi dan nije toliko ispunjeen i ne postizem sve,a dok ona trckara sa drustvom po rostiljima itd itd... al dobro... Da ne kazem bio sam sa curom pre godinu ipo verovatno,tako nesto,dugo smo bili nesh zaj ,skoro godina, samo ona je imala tad 24, i sve extra i sve super ..al sta sam ja tu mogao...no nebitno,ugl ostavilo je trag i dalje na meni.... takav sam,kada jednom nekog zavolim skroz i prepustim se, i ako me taj zezne... onda ne znam, takav sam da mi trag ostaje ogroman... ako mi taj neko zabode na skrnav nacin noz u ledja... Jednostavno sam dobar dok sam dobar i ne znam ko moze biti bolji, a kad sam svinja ,onda ne postoji gore od mene,u to sam siguran..
HVALA SVIMA JOS !!! I ja sam donekle optimista u nekim slucajevima,ali trenutno stanje uopste, mi i ne daje mnogo optimizima jer je sve u realno ogromnom raspadu
|
|
| |
|
post # 27 | 16.04.2012 , 7:36 PM
|
♥♥♥♥"Ne postoje ljepše riječi, a ni zvuk, od njegovog "Volim te"! ♥♥♥♥
|
|
| |
66 poruka na forumu
| |
16
| |
79
|
|
post # 28 | 16.04.2012 , 8:23 PM
|
Quote (Dzontras) Jednostavno sam dobar dok sam dobar i ne znam ko moze biti bolji, a kad sam svinja ,onda ne postoji gore od mene,u to sam siguran..
Treba i da nastaviš da budeš samo dobar (bez onoga "svinja"), ali prvo moraš da budeš dobar prema sebi. Kad si "svinja" prema nekome to najviše ostavlja traga na tebi. Možda ti je u tom momentu bolje, ali na duže staze nije, veruj mi. Ako ti je baš stalo da povrediš nekoga ko se ogrešio o tebe, najbolji način za to je da budeš što bolji. To boli tu drugu osobu više nego išta. Ne kažem da sad iz besa na silu budeš što bolji, onda ni nisi dobar uopšte. Budi dobar sam po sebi i naći ćeš neku koja će znati to da ceni. Ne kažem da treba da pustiš da te gaze, naravno da treba da imaš svoje dostojanstvo. Ali ne treba ni ti da gaziš, ni sebe ni svaku sledeću na koju naiđeš. Jednostavno, ne radiš drugima ono što ne želiš da rade tebi. Ako i opet naiđeš na neku takvu (a verovatno hoćeš), odjebeš je i ideš dalje.
Nije važno koliko puta padneš, važno je da svaki put ustaneš. To ti je život (padanje i ustajanje) i ti tu ne možeš ništa.
Vremenom ćeš već naučiti da upoznaješ osobe kakve su i pre nego što dozvoliš da to ode predaleko, pa ćeš takve brže odstranjivati iz života. Bolje da ti se neke stvari dese dok si mlad, da možeš da naučiš na greškama. Kasnije je sve teže. To ti svakako pomaže i bolje da upoznaš sebe, vidiš šta ti u stvari odgovara ili neodgovara i prema tome se vodiš u daljim vezama.
Jao, šta se meni sve desilo u životu, pa sam opet na nogama, jača nego ikada (što kaže Aleksandra Radović)
Moraš da znaš da ništa nije besplatno u životu, svaka lekcija se plaća. Kad si mlad plaćaš manje, kasnije to mnogo više košta.
Poruku je menjao/la ALEDRA - Ponedeljak, 16.04.2012, 8:24 PM
|
|
| |
228 poruka na forumu
| |
9
| |
89
|
|
post # 29 | 17.04.2012 , 3:45 AM
|
ufff tacno sve tako ..... Quote (ALEDRA) Ako i opet naiđeš na neku takvu (a verovatno hoćeš), odjebeš je i ideš dalje.
a bice ih mnogo to je sig e sad kako da spoznam kakva je ne znam,mada doduse znam iz svih ostalih predhodnih iskustava,no svaka je razlicita na svoj neki nacin a ujedno ista..nzm kako da obj... Kazem to da npr sad ta bivsa,pricala mi sta je sve radila pre mene i dok je bila i mladja jos itd itd itd znaci to su grozote, ali sam znao da sam poseban da smo zajedno posebnii i video sam da sam ja taj koji izvlaci najbolje iz nje, i to mi je bilo super ali sam se bojao da jednog dana ne vrati jednostavno sve na staro kako je nekad bila i ja sam onda cao,bas kako sam i pisao sve u dnevniku u kom sam sve belezio...no to sto kazem ni sa 1 nije imala takav odnos kao samnom, plus prvi sam joj i to nzm to me bas nekako vezuje za nju, ... to jeste
``Its not about how hard you hit , its about how hard you can get hit and keep moving forward,and how much you can take and keep moving forward..``
Ali da je tesko , tesko je... Super mi je ovde sto sam upao na forum upoznao na brzinu vas tu dosta i vi koji ste me primili i dali po koji komentar itd...evo sad je skoro 4 sata ja ne mogu jednostavno da spavam,a ceo dan mi je teretana kuglana basket itd... sem eto ako nekad radim i to je to blah :s
Nzm sto kazes ti desert Rose , okreni drugu stranicu,jesam ja davno vec..ali tesko to ide ...secanja me muce i tako te sitnice koje smo zajedno radili cinili ,trenutke koje smo provodili... Sve sto zelim jeste jednog dana makar da skonta sta je izgubila jer stvarno ne znam..kada nekog Volim ,onda ga volim do kraja , znaci skroz se prepustim,ali mnogo mi treba da npr omeksam i da se upustim u tako nesto..jer sam i ja ajde dosta puta svasta prosao, i najgore je sto ja i delom znam sta treba da radim sada ali opet kad se nadjem u ovako necemu sam sebe savetovati ne mogu :s
Hvala svima jos 1!Added (17 Apr 2012, 3:45 AM) --------------------------------------------- i da sad ne znam sto kazes, svinja ,ne to,pa nzm stalno sam sto sam vec i rekao naelektrisan i uvek sam blizu nekih problema a to mi ne treba..Bezobrazan sam mnogo i previse mrtav ozbiljan sa svima u okolini, a da ne pricam koliko samo trazim kavgu pa i jos gore od toga, skroz nekako podsvesno i tesko mi je da stanem da se iskontrolisem na neki nacin, nzm, nervira me sve ovo ,cela ova situacija, :@ :/ sve sto zelim rekoh samo 1 da je pogledam u oci da vidim ``STa ima unutra`` hah,mada svakako su neke njene stvari tipa njena kapa i snalica i jos neke sitnice tu,pa da ne stoji tu,da vrnem ;s
|
|
| |
66 poruka na forumu
| |
16
| |
79
|
|
post # 30 | 17.04.2012 , 4:03 PM
|
Quote (Dzontras) i da sad ne znam sto kazes, svinja
To si sam rekao. Ja sam samo rekla da to ne treba da budeš. Quote (Dzontras) Jednostavno sam dobar dok sam dobar i ne znam ko moze biti bolji, a kad sam svinja ,onda ne postoji gore od mene,u to sam siguran..
Da se ne ponavljam, ti ćeš svakako uraditi kako ti hoćeš i kada ti hoćeš. Da boli, boli. Ali to što u stvari boli je povređen ponos. Kad budeš poboljšao malo mišljenje o sebi, ali kad stvarno budeš shvatio koliko vrediš, povređeni ponos će nestati a sa time i bol. I moći ćeš da kreneš dalje.
Njene stvari (ALI SVE DO JEDNE) spakuj u neku kutiju i pošalji joj po nekome (nije lepo da ih ti baciš, a ona nek ih baci ako joj ne trebaju). U svakom slučaju ih se reši.
Umaraj sebe što više u toku dana (da kad legneš nemaš snage da razmišljaš), nabaci brdo obaveza, posveti se prijateljima i lepim stvarima, trudi se da svaki dan proživiš kvalitetnije nego prethodni. Počni da učiš neke nove stvari, usavršavaj stvari koje već znaš. Dokon mozak je đavolje igralište.
Sve dok ne pobediš samog sebe (dok se ne rešiš povređenog ponosa) neće ti ništa vredeti da je pogledaš u oči, jer ćeš samo tražiti i dalje potvrdu od nje da je pogrešila, očekivaćeš da te moli da se vrati. A u suštini ti takva ni ne treba. Jer kad se budeš nje u potpunosti oslobodio, kad shvatiš da ti nije potrebna da bi bio srećan, neće ti ni biti važno da li je shvatila da je pogrešila ili nije. A boleće je najviše kad te jednom bude srela a ti srećan jer imaš neku drugu pored sebe koja je takođe srećna zbog toga. Ne mora ni da te sretne, dovoljno je i da sazna (a saznaće) da si našao neku koja ti pruža sve što ona nije, i kojoj ti pružaš sve što si njoj mogao.
Probaj, za početak, da staviš na papir sve dobre i loše stvari iz vaše veze. Ali realno. Kad se stvarima da njihovo pravo ime sve postaje mnogo jasnije. A najbolje je da to napišeš, jer u glavi ti uvek bude sve nedefinisano.
Onda, napiši joj pismo, sve što ti leži na srcu, i lepo i ružno. I to pismo baci u reku, da ga odnese voda.
Ima još brdo stvari koje bih mogla da ti napišem, ali neke moraš da skapiraš sam.
|
|
| |
228 poruka na forumu
| |
9
| |
89
|
|
post # 31 | 17.04.2012 , 6:34 PM
|
Imam dnevnik sacuvan u racunaru....nekih 10 stranica od pocetka sve do kraja...zanimljiv je donekle ali ok.. To jeste,stoji kazem tu jos par njenih stvari,snala i kapica, a sto mi je poklonila duks , to cu joj vrnem,sve cu to spakujem u kesu i kad je vidim dacu drugaru da joj samo preda...ili cu ostaviti kod njega kesu pa nek vrne, Probllem je i to delimicno jer svi ortaci faksiraju,ja se mucim jer malo radim malo ne, i teske poslove radim,fizicki, i to me donekle i muci dodatno, i ova nemavstina :S uzas, pokusavam nekako dalje da idem,da ne mislim sve na to ali agh :@, to si i u pravu...dok se ne resim povredjenog ponosa, Mada mene jednostavno boli samo to KAko JE MOGLA nakon svega sto sam uradio ,nakon svega sto sam ulozio , nema veze vise ja nego ona, nego nakon svega sto smo uradili ulozili U PM, Bas si dobro rekla...mozak je djavolje igraliste.... i sto me ponajvise boli,jeste to da je takvu NisAM PPOZNAVAO JEDNOSTAVNO ZADNJIH MES DANA JE POCELA sa Tim ponasanjem `ladne kraljice`` polu ladne ajde, otkad je sa tim balvanima pocela izlaziti itd, i to me je samo pocelo boleti jer ja sam se taman zagrejao,a bio sam pre odvratan na pocetku ,nekih 4mes, pre pre pre odvratan,lagao,varao, iako nije ni saznala, grub itd itd,kad sam smeksao i skontao da vredimo, da se vredi pomuciti za nas, ona se promenila a ja uzeo samo njenu ulogu da slinim ,a ona postala krme da kazemo ....> Jbt ti si psihoolog?psihijatar?XD no offence ali tacno sv e kontas i pogadjas u srz....svaka cast...ako bih imao prilike da te upoznam ili ako sam u prolazu rado.. Stvarno hvala jos 1 na svemu! Btw ovaj forum mi dosta okupira paznju u toku dana 
|
|
| |
66 poruka na forumu
| |
16
| |
79
|
|
post # 32 | 17.04.2012 , 9:26 PM
|
Quote (Dzontras) Jbt ti si psihoolog?psihijatar?XD
Hehehe! Nisam, ali me (na žalost ili sreću) život svemu tome naučio.
Veruj mi, mnogo gore stvari se dese ljudima u životu, pa prežive. Ja bih mogla scenario za špansku seriju da napišem.
Kriza i nemaština je svuda i nikome nije lako. Teško je ostati zdrave pameti u današnje vreme, kada se ceni sve osim onoga što treba da se ceni. Svako gleda da te zajebe, da ti podmetne nogu. Ljudima jednostavno smeta tuđ uspeh, valjda što su nesposobni sami da dođu do istog. Dobro je da ipak postoje i dobri ljudi, koji ti pomažu bez ikakvog interesa. Retki su, ali postoje. Na tebi je da takve osobe čuvaš kao malo vode na dlanu.
Quote (Dzontras) a sto mi je poklonila duks , to cu joj vrnem
To nemoj da joj vraćaš, poklon se ne vraća. Možeš da ga negde skloniš (jer se ni ne poklanja), da te ne podseća na nju, bar za sada. A trebalo bi da ga sačuvaš, da te podseti na ovu lekciju. Kasnije će još da ti postane i drag, zbog iskustva koje si stekao.
Eee... da mi je u tvojim godinama bila ova pamet, gde bi mi kraj bio
Dobro je kad ti se neke stvari dese na vreme, ojačaš za kasnije.
I nemoj da ti bude žao što si slinio i sve ostalo, trudio si se i to je bitno.
To što se ona promenila, to je samo samo sa tvoje tačke gledišta. Ko zna šta je prolazilo kroz njenu glavu tada, ali to nije ni bitno.
Ej čoveče, vi ste bili u vezi samo 8 meseci. Ja sam bila u vezi 8 godina (od toga 2,5 u braku). I preživela sam. I idem dalje.
|
|
| |
228 poruka na forumu
| |
9
| |
89
|
|
post # 33 | 18.04.2012 , 0:44 AM
|
A i ti se vidim sigurno iskidala i prosla sve i svasta....kud ce ovaj svet u pm..... a ja razumeo vrati sve ma ok vraticu joj onda samo te stvari koje su njene,kapa shnale i tu jos nest sto sam zaboravio vratiti kada sam raskinuo, I sta kazes drugar to da vrne? ja bih bas voleo da joj ja vrnem, znam kada ima trening i svakako cu otici taj dan kada ona trenira i srescu je sigurno.... samo bih to zeleo eto i to je to.... Odooh spavati ne znam vise de bijem :S A i ja kreten znam sta treba raditi ali dzaba....... :/ A to je i mene interesovalo, mislim video sam na kraju kada smo poceli pucati problem su joj bile pare, ona je slabije dolazila kod mene i ja sam stalno isao u suboticu,pa ona ceo raspust npr je nekad spavala kod mene itd...da ne spominjem, a posle je govorila kako su joj problem pare,kako nema vise ni para za nju , ide u srednju,radila je vikendom i to je trosila na kartu do mene itd, i sad kada se kafic taj zatvorio ,onda njoj to glupo sto ja stalno putujem u zadnje vreme ,ovo ono, pocela da izlazi sa tim likovima,posvadjali se nesto jedan dan jer se pocela i slabije javljati pocelo to i da je sve gusi ovo ono, bude sa tim likom na vece...ne kazem,i ja sam na pocetku i to sa 3, ali tad nista nije imalo nikakvo znacenje, i onda me povredi to sve sto je bas sad sve ispalo kako jeste,rado bih ti poslao dnevnik i da ga procitas u detalj, ne znam zasto ali bih voleo to da vidis kratak je, Ja hteo na pocetku nase veze da raskinem jer sam bio ladne glave ali ajde necu zao mi nje necu necu i na kraju kad mi se podvukla pod kozu cAOoooooAdded (18 Apr 2012, 0:44 AM) --------------------------------------------- Samo to kad bi ti poslao taj dnevnik i kad bi to odvojila 5minuta da ga procitas bio bih ti prezahvalan : ) da v idim bas samo koje je tvoje misljenje i onda cu ovu temu cak i proglasiti zakljucanom :s samo to da vidis i to je to... Poslao bih ti u inbox ili kako vec moze :S
|
|
| |
|
post # 34 | 24.11.2012 , 2:46 AM
|
Dzontras, Javice se ona tebi sigurno,kad tad,veruj mi ali moj ti je savet da nastavis dalje takav kakav si bio prema njoj,budi prema svakoj sledecoj,jedna ce to znati da ceni 
|
|
| |
|
post # 35 | 24.11.2012 , 8:45 AM
|
Ako te je lagala i krljala se tamo s nekim to ti je najbolje da se odmaknes sto dalje mozes...cak i ako te nazove ne bi se trebao javit...Ako nije mogla izdrzat da ti bude verna u vezi...nedao ti bog da je ozenis sta bi sve mogla da ti napravi...onda ni da joj oprostis niti da je ubijes (zbog kurvi u zatvor netreba ic) Sad ce malo cure da se ljutnu ali ovo sto su reci je naucno i u praksi dokazano...Nemoj da je juris previse...sto vise juris to ona vise bezi...takve su zene...ako zadrzis zlatnu sredinu to ti je najbolje...cim pocnes da budes "predobar" i kada vidi da moze kako hoce ispao si...jer joj to postaje dosadno...i obrnuto Moj savet bi bio da nastavis dalje...siguran sam da ima tamo negde neka koja ce moci da ti pruzi isto onoliko koliko i ti njoj pruzas...zivot je kratak da bi se zamarao nekih promasajima
Poruku je menjao/la Hectore - Subota, 24.11.2012, 8:48 AM
"Kada bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi"
|
|
| |
|