|
post # 1 | 03.05.2012 , 9:00 PM
|
Ženiti se mlad-prerano je,a star-prekasno je. V. St. Karadžić
Ljubav i brak su kao tigar i konj,jer ne žive nikad u istom kavezu. U svakom slučaju,ne žive dugo zajedno. A. Mofo
Brak je nesto zbog cega se covek uvek kaje,bilo da ga sklopi ili ne sklopi. Sokrat
Nemoj se venčavati radi novca. Uvek možeš jeftinije da ga pozajmiš. Ž. Ž. Gabor
Ljubav je slepa,brak nam otvara oči. Grafit
Čovek bi treblo da je uvek zaljubljen. To je razlog zbog kog se ne sme ženiti. O. Vajld
Srećan brak i danas sačinjavaju troje. Muž,žena i televizor. A. Bačvold
Propali brak je onaj u kome žena provodi u kuhinji isto onoliko vremena koliko je pre udaje provodila pred ogledalom. K. Tuholski
Razvesti se samo zbog toga što ga više ne voliš isto je tako glupokao i udati se za njega samo zato što ga voliš. Ž. ž. Gabor
Nesuglasice u braku počinju kad žena previše govori amuž premalo sluša. A. Turen
Brak iz računa je zajednica ljudi koji nikada ne mogu da računaju jedno na drugo. V. O Henri
Ako žena nađe ljubavnika,onda su tu moguća dva razloga; ili je sita svog muža ili nije. S. Likok
Ima mnogo žena koje su udovice već sutradan po venčanju,jer su im umrli muževi o kojima su maštale. M. Dekobra
Kad žena plače pošto je prevarila muža,on ne bi trebalo da se razneži. Ona najčešće plače jer se stidi što je žena rogonje. Pitigrili
Neki muškarci imaju ono što su zaslužili,ostali su neoženjeni. P. A. Valeri
Ako se bojiš usamljenosti,ne ženi se. A. P. Čehov
Zaista ništa čoveku ne može pružiti dovoljno naknade za odsustvo ljubavi u srcu žene koja je njegova supruga. P. Bak
Idealan muž je čovek koji ne pije,koji se ne kocka,ne okreće se za drugim ženama,ne prepire se i - nema ga. M. Ditrih
Srećno oženjen je tek onaj čovek koji razume svaku reč koju njegova žena nije rekla. A. Hičkok
Opasno je kada žena otkrije da joj je muž smešan,naročito kada ovo otkriće učini u saradnji sa drugim muškarcem. Ž. B. A. Kar
Mnoge žene zavide muževima što su tako srećno oženjeni. A. Grosberger
Muža će najbolje osvetiti ženin ljubavnik. O. de Balzak
Siguran sam da bi bilo neuporedivo manje prevarenih muževa kad ne bi bilo institucije baka. Ž. P. Belmondo
Sreća neženje je u tome što može da se priseća toliko žena kojima se,srećom nije oženio. O. Vajld
Prava bračna sreća je u veštini biti srećan u dvoje,isto onoliko koliko se to može biti sam. Dž. Golsvordi
Mislim da nije slučajno što muževi deset najbolje obučenih žena na svetu nisu na listi najbolje obučenih muškaraca. D. Kej
Brak se najčešće sastoji od jednog lažova i jednog nasilnika. J. Dučić
Potencijalno najbolji ljudi ostaju neženje: oni su suviše uviđavni da bi se oženili. V. de Sika
Muž ne besni zato što je saznao da ga žena vara,već što to nije saznao ranije. Ž. Kurtelin
Niko ne poznaje čoveka bolje nego žena koja je prestala da ga voli. Ž. Prever
Svoje bivše muževe nikad nisam omrzla do te mere da bih im vratila poklone koje su mi dali u vreme braka. Ž. Ž. Gabor
Niko ne zamera ženi što kupuje šešir da bi razbila monotoniju. A sad mi recite,zar se mže celog života nositi jedan isti muž? E. Tejlor
Ipak je bolje biti oženjen nego mrtav. Ž. B. P. Molijer
Ne nedostatak ljubavi,nego nedostatak prijateljstva stvara nesrećne bakove. F. Niče
Brak je jedna od retkih istorijskih pojava kod koje se osvajač potčinjava pobeđenom. B. Nušić
Bolje je živeti u pustinji nego sa besnom ženom. Kralj Solomon
Mi se ženimo po nagonu,a razvodimo po razumu. Seneka
Sve srećne porodice liče jedna na drugu. Svaka nesrećna porodica,nesrećna je na svoj način. L. N. Tolstoj
Na ženi je da se uda što pre, a na muškarcu da nastoji da se što kasnije oženi. Dž. B. Šo
Poruku je menjao/la WuTrang - Cetvrtak, 03.05.2012, 9:11 PM
|
|
| |
|
post # 2 | 03.05.2012 , 9:14 PM
|
|
|
| |