Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Riznica Mudrosti (O BRAKU)

183
poruka na forumu
157 1161

post # 1 | 03.05.2012 , 9:00 PM

Ženiti se mlad-prerano je,a star-prekasno je.
V. St. Karadžić

Ljubav i brak su kao tigar i konj,jer ne žive nikad u istom kavezu. U svakom slučaju,ne žive dugo zajedno.
A. Mofo

Brak je nesto zbog cega se covek uvek kaje,bilo da ga sklopi ili ne sklopi.
Sokrat

Nemoj se venčavati radi novca. Uvek možeš jeftinije da ga pozajmiš.
Ž. Ž. Gabor

Ljubav je slepa,brak nam otvara oči.
Grafit

Čovek bi treblo da je uvek zaljubljen. To je razlog zbog kog se ne sme ženiti.
O. Vajld

Srećan brak i danas sačinjavaju troje. Muž,žena i televizor.
A. Bačvold

Propali brak je onaj u kome žena provodi u kuhinji isto onoliko vremena koliko je pre udaje provodila pred ogledalom.
K. Tuholski

Razvesti se samo zbog toga što ga više ne voliš isto je tako glupokao i udati se za njega samo zato što ga voliš.
Ž. ž. Gabor

Nesuglasice u braku počinju kad žena previše govori amuž premalo sluša.
A. Turen

Brak iz računa je zajednica ljudi koji nikada ne mogu da računaju jedno na drugo.
V. O Henri

Ako žena nađe ljubavnika,onda su tu moguća dva razloga; ili je sita svog muža ili nije.
S. Likok

Ima mnogo žena koje su udovice već sutradan po venčanju,jer su im umrli muževi o kojima su maštale.
M. Dekobra

Kad žena plače pošto je prevarila muža,on ne bi trebalo da se razneži. Ona najčešće plače jer se stidi što je žena rogonje.
Pitigrili

Neki muškarci imaju ono što su zaslužili,ostali su neoženjeni.
P. A. Valeri

Ako se bojiš usamljenosti,ne ženi se.
A. P. Čehov

Zaista ništa čoveku ne može pružiti dovoljno naknade za odsustvo ljubavi u srcu žene koja je njegova supruga.
P. Bak

Idealan muž je čovek koji ne pije,koji se ne kocka,ne okreće se za drugim ženama,ne prepire se i - nema ga.
M. Ditrih

Srećno oženjen je tek onaj čovek koji razume svaku reč koju njegova žena nije rekla.
A. Hičkok

Opasno je kada žena otkrije da joj je muž smešan,naročito kada ovo otkriće učini u saradnji sa drugim muškarcem.
Ž. B. A. Kar

Mnoge žene zavide muževima što su tako srećno oženjeni.
A. Grosberger

Muža će najbolje osvetiti ženin ljubavnik.
O. de Balzak

Siguran sam da bi bilo neuporedivo manje prevarenih muževa kad ne bi bilo institucije baka.
Ž. P. Belmondo

Sreća neženje je u tome što može da se priseća toliko žena kojima se,srećom nije oženio.
O. Vajld

Prava bračna sreća je u veštini biti srećan u dvoje,isto onoliko koliko se to može biti sam.
Dž. Golsvordi

Mislim da nije slučajno što muževi deset najbolje obučenih žena na svetu nisu na listi najbolje obučenih muškaraca.
D. Kej

Brak se najčešće sastoji od jednog lažova i jednog nasilnika.
J. Dučić

Potencijalno najbolji ljudi ostaju neženje: oni su suviše uviđavni da bi se oženili.
V. de Sika

Muž ne besni zato što je saznao da ga žena vara,već što to nije saznao ranije.
Ž. Kurtelin

Niko ne poznaje čoveka bolje nego žena koja je prestala da ga voli.
Ž. Prever

Svoje bivše muževe nikad nisam omrzla do te mere da bih im vratila poklone koje su mi dali u vreme braka.
Ž. Ž. Gabor

Niko ne zamera ženi što kupuje šešir da bi razbila monotoniju. A sad mi recite,zar se mže celog života nositi jedan isti muž?
E. Tejlor

Ipak je bolje biti oženjen nego mrtav.
Ž. B. P. Molijer

Ne nedostatak ljubavi,nego nedostatak prijateljstva stvara nesrećne bakove.
F. Niče

Brak je jedna od retkih istorijskih pojava kod koje se osvajač potčinjava pobeđenom.
B. Nušić

Bolje je živeti u pustinji nego sa besnom ženom.
Kralj Solomon

Mi se ženimo po nagonu,a razvodimo po razumu.
Seneka

Sve srećne porodice liče jedna na drugu. Svaka nesrećna porodica,nesrećna je na svoj način.
L. N. Tolstoj

Na ženi je da se uda što pre, a na muškarcu da nastoji da se što kasnije oženi.
Dž. B. Šo

Poruku je menjao/la WuTrang - Cetvrtak, 03.05.2012, 9:11 PM

2427
poruka na forumu
345 2552

post # 2 | 03.05.2012 , 9:14 PM

• Page 1 of 1
  • 1
Search: