|
koliko znate o Ilirima
|
|
|
|
|
post # 2 | 10.05.2012 , 0:47 AM
|
Prvi put cujem za njih.
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
|
|
post # 3 | 10.05.2012 , 0:52 AM
|
Znam samo da su bili pleme, i da su potisnuti od Slavena kada su oni počeli naseljavati ove prostore.. U školama se slabo uči o njima mada bi trebalo puno više.
|
|
| |
|
|
post # 4 | 10.05.2012 , 0:53 AM
|
Pa eto spominju se kao narod na Balkanu jos u vrijeme starog Rima, nisu imali neku razvijenu drzavu, i navodno su asimilirani od strane Slavena.. sjecam se i nekih podjela Ilira, po teritorijama gdje su zivjeli ali niti jednog imena se ne sjecam..
Ako vam ide suviše lako, pogledajte bolje, možda vam ide nizbrdo...
|
|
| |
219 poruka na forumu
| |
57
| |
643
|
|
|
post # 5 | 10.05.2012 , 1:04 AM
|
Quote (Almir) U školama se slabo uči o njima mada bi trebalo puno više. ne bih se složio sa tobom jer kod nas u Bosni se o njima uci u srednjoj skoli...
Quote (Marko) Prvi put cujem za njih. to su nam preci... svih balkanaca, iako to neki negiraju ali tako je kako je
Njega moze samo jedna zena u zivot da vrati :)
|
|
| |
|
|
post # 6 | 10.05.2012 , 1:16 AM
|
pređeš preko toga u 6. i 7. razredu, nabrojiš ih zajedno sa Japodima, Desidijatima, Daorsima .. kratak opis života i ratovanja, sve to u 5-6 listova, za mene je to malo. PS. nemojte samo temu pretvoriti u svađu.
|
|
| |
219 poruka na forumu
| |
57
| |
643
|
|
|
post # 7 | 10.05.2012 , 1:26 AM
|
Quote (Almir) pređeš preko toga u 6. i 7. razredu, nabrojiš ih zajedno sa Japodima, Desidijatima, Daorsima .. kratak opis života i ratovanja, sve to u 5-6 listova, za mene je to malo. PS. nemojte samo temu pretvoriti u svađu.
ne brini... ja ću pokušati iznijeti činjenice, a ako se neko uvrijedi neka pošalje ličnu poruku... možda si donekle i u pravu jer škola gdje sam ja o njima učio je imala jednog velikog čovjeka historije koji nas je o tome učio... ne bih sada da ga imenujem... a ostale škole se manje bave o spomenutim precima... žalosno ali istinitoAdded (10 Maj 2012, 1:26 AM) ---------------------------------------------
Quote (sejo90) Pa eto spominju se kao narod na Balkanu jos u vrijeme starog Rima, nisu imali neku razvijenu drzavu, i navodno su asimilirani od strane Slavena.. sjecam se i nekih podjela Ilira, po teritorijama gdje su zivjeli ali niti jednog imena se ne sjecam..
interesuje me gdje si pročitao te informacije... samo pitam, bez uvrede
Njega moze samo jedna zena u zivot da vrati :)
|
|
| |
|
|
|
|
post # 10 | 10.05.2012 , 2:59 AM
|
Stvarno ste smesni ja znam da bi svi vi voleli da vas narod potice sa planete Kripton i da je vas predak Klark Kent ali nije JBG!!!! Ovde vodite polemiku koju vode sve nucnici i stare i bivse Jugoslavije a svako ko hoce da shvati i prihvati istinu moze da je sagleda u nekoliko reci koje cu ja sad da napisem!!! Ja ne znam sta vi ucite u vasim skolama ali mi kod nas u ovoj istoriji o kojoj pricate ucimo svih 8 godina i u osnovnoj 4 i u srednjoj 4! Ukratko na Balkanu se pre oko 7000 hiljada godina pre Hrista poljavljuje neolitska Vincanska kultura po nekima najstarija i najnaprednija kultura u to doba na SVETU bronzana kultura oko 5000 godina poljavljuje se i Lepenski Vir jos jedna kultura! Te su se kulture razvijale i misli se da od njih potice i Helenska kultura mada se tvrdi da prastari Heleni vode poreklo iz Egipta i da su se ti Heleni i Vincanska kultura asimilirali! Kasnije u spisima Grka javlja se Ime Iliri i Tracani kao njihove komsije starosedeoci iz severnih pogranicnih krajeva i najverovatnije naslednici Vincanske i Lepenske kulture! Kazu da su Iliri bili severna plemena zadrzana oko dunava na teritoriji koja dana obihvata Panonsku niziju Hrvatsku preko Bosne,Crne Gore i Albanije dok su istocno od Drine i Juzno od Dunava pa sve do Sofije i Crnog mOra ziveli Tracani! Dolaskom Slovena na Balkan dolazi do mesanja rasa.Primat na balkanu preuzimaju Sloveni ali zadrzavaju i Tracanske Ilirske sibole koje su i oni preuzeli od prvih kultura tj svojih predaka jel svi znamo da je glavna oznaka Vincanske kulture bili OCILA ili 4 slova ili znaka C(s)! Kasnije pod uticajem Vizantije,Zapadnog Rimskog Carstva ta plamene ili narodi koji su se pomesali i asimilirali sa Slovenima koji su dosli sa severa teritorije danasnje Poljske Ukrajine i sicnih zemaja osnivaju drzave i dele se na dve verske zajednice Katolike i Pravoslavce, a tek kasnije pod uticajem Otomanskog Carsta nastaju od tih naroda procesom Islamizacije nastaju Muslimani u Bosni i Albanci!!! I ovo su podaci koje iznose zapadnjacki nacucnici i Evropski i Americki! Nemojte me ispravljati ne mozete da pobijete ovo sto sam rekao jel sve to mozete videti na Discovery channel-u ili National geographic!!! A dok se vi svadjate odoh ja da igram 
Poruku je menjao/la SrbinSamPaSta - Cetvrtak, 10.05.2012, 3:01 AM
|
|
| |
|
|
post # 11 | 10.05.2012 , 11:37 AM
|
Kako već rekoh, nemojte temu pretvoriti u svađu i prepucavanje.
Iako se Vinči spominju puno prije Ilira, ipak ovdje pričamo o Ilirima i njihovom prostoru na kojem su stagnirali, a posebno je Vinčanski prostor. Albanci sami sebe smatraju Ilirima, zato što je postojala plemenska zajednica zvana Albanoi, isto što je postojala zajednica Daorsa koji su naseljavali prostor oko Narente tj. Neretve i mnogi drugi koji su se ubrajali u Ilire.
|
|
| |
|
|
post # 12 | 11.05.2012 , 0:09 AM
|
jel znate ko su bili Iliri i zasto su nastanjivali Balkan (odakle su dosli ili da li su tu oduvijek bili)
ovo gore, napisano crvenim slovima je tema o kojoj bi trebali pisati
svaki naredni post koji ne bude usmjeren na pitanje teme će biti obrisan, ako neko bude previše uporan ima kazna i za to.
|
|
| |
|
|
|
post # 14 | 11.05.2012 , 0:15 AM
|
slika je bila zajedno sa neadekvatnim odgovorom tako da je i ona obrisana, a takođe si sam rekao bez literature skinute sa neta nego samo lično mišljenje.
|
|
| |
|
|
|
post # 16 | 11.05.2012 , 0:29 AM
|
SrbinSamPaSta, žali se i sudu za ljudska prava u Strazburu ako hoćeš, ostavljen je tvoj prvi i jedini post koji nije provokatorski, kao i od demonolog. lock i korpa na zahtjev.
|
|
| |