Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Beba po ugovoru

1
poruka na forumu
1 5

post # 1 | 10.06.2012 , 8:18 PM

Novosađanka S. S. jedna je od desetak žena u Novom Sadu koja se odlučila na neobičan potez - da dobije bebu sklapanjem ugovora sa muškarcem.
"Osam godina sam protraćila na vezu koja nije vodila nikuda", počinje svoju neobičnu, ali odveć hrabru priču S. S. "Kada smo se razišli, imala sam 30 godina. Posle mučnog i bolnog rastanka, nisam više htela da gubim vreme na muškarce koji ne znaju šta hoće od života. A, ja sam znala šta želim. Htela sam po svaku cenu - dete."
"Kad sam shvatila da je moja želja da dobijem dete toliko velika da, zapravo, moj biološki sat vija muškarca, uspaničila sam se. Što sam ih više jurila, oni su više bežali."

U 33. godini počela je da razmišlja o tome da ode u banku sperme. Međutim, kako u Srbiji ta vrsta banke ne postoji,odlučila je da ode u Hrvatsku, gde imaju čak dve ovakve banke.
"Uvidevši koliko sam odlučna u nameri, moj dugogodišnji prijatelj, koji je sa mnom proživeo celu moju životnu priču, predložio je da on bude donor", priča sagovornica „Novosti“.

On je na tu ideju došao jer je njegova poznanica iz Srbobrana, pre skoro deset godina, isto to uradila sa svojim najboljim prijateljem. Ta žena sada ima sina, osnovca, ali je njegov otac, a njen donor i prijatelj, u Australiji.

"Po ugledu na ugovor kakav je sklopila ta žena iz Srbobrana, sačinili smo i mi jedan", priča S. S., pokazujući gotovo nadrealan ugovor, koji je uredno uveren u sudu. "U njemu on priznaje da je otac deteta, ali da mu je uloga isključivo donorska i da se odriče svakog prava nad njim. Ugovorom je meni prepustio staranje o njemu, svako donošenje odluka, a ja sam se obavezala da ga nikad neću teretiti za obaveze koje bi kao otac zapravo imao", kaže ona.

San se ispunio. Ova odvažna Novosađanka sada ima jednogodišnju devojčicu. Kako kaže, mladih žena koje se kolebaju poput nje u Novom Sadu ima mnogo, ali samo se mali broj njih odluči da nešto i preduzme kako bi se ostvarile u majčinstvu.

(Novosti)

4116
poruka na forumu
1026 5825

post # 2 | 10.06.2012 , 9:08 PM

Pametna zena, a iznad toga i mnogo hrabra. :)

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~

Soldier of Jah Army
1208
poruka na forumu
551 3237

post # 3 | 10.06.2012 , 9:35 PM

evo ja se javljam :D pravim rastafarijanca 100% cistokrvan,u venama thc,rok trajanja:zauvjek
po ugovoru musko ili zensko :D

Be my love?

2523
poruka na forumu
87 1228

post # 4 | 11.06.2012 , 9:42 AM

Možda ovo nije najsrećnije rešenje,ali zašto da ne,ako žena želi da ima dete,nema partnera,a biološki sat otkucava.Vrlo često ne može biti kako treba, nego kako mora. E sad, naravno da ovo nije najsrećnije rešenje,ali je ipak rešenje. ali bez obzira na sve ja se i dalje zalažem za očuvanje institucije koja se zove Porodica. Na žalost, čini mi se da će ovo biti sve češći slučajevi.

Sex je kao skok s motkom,skačeš dok imaš motku

4116
poruka na forumu
1026 5825

post # 5 | 11.06.2012 , 10:04 PM

tomo47, vecinu mojih drugova i drugarica odgojila je samo majka. Jer su ocevi poginuli u ratu. Znaci bukvalno deca su odrasla samo uz majku. I veruj mi da su bolji i srecniji ljudi, kulturniji i elokventniji od onih sto imaju oba roditelja.
Ali ipak i ja sam za to da je lepo kad dete ima oba roditelja.

Moj deda je govorio: Bitno da me ima ko sahraniti.

2523
poruka na forumu
87 1228

post # 6 | 13.06.2012 , 10:26 AM

Leksi

Imam nekoliko prijatelja koji su odrasli uz jednog roditelja.Na njima se to ne može primetiti.Dakle,ne znači da dete koje je odraslo uz jednog roditelja mora biti lošije odgojeno,ili po nečemu drugačije .Medutim ima tu nešto drugo što se bar u ranoj mladosti pojavljuje kod takve dece,a to je neka praznina odnosno čežnja za drugim roditeljem.
Ovoj Novosadanki svaka čast na hrabrosti i vidljivo je da je ona svoj cilj ostvarila,ali mora se priznati da je
roditeljstvo težak posao, a biti samohrana majka čini taj posao još težim.Neimati partnera kojiće vas podržati i preuzeti deo odgovornosti i svakodnevnih obaveza vezanih za podizanje dece,kad sve zavisi samo od vas, a ako imate finansijske brige vaš će teret biti jaš veći. Slažem se da biti samohrana majka ima i svojih lepih trenutaka. Takva majka sa decom može ostvariti bliskost koja nije uobičajena za porodice sa oba roditelja.

Sex je kao skok s motkom,skačeš dok imaš motku

125
poruka na forumu
17 184

post # 7 | 13.06.2012 , 11:21 AM

poucno, gj

4116
poruka na forumu
1026 5825

post # 8 | 13.06.2012 , 12:39 PM

tomo47, delim tvoje misljenje. Samo sam se nadovezala bila.
Tezak je posao. Meni se nece nikako. Mozda deca nisu za svakakoga.
Ali, skidam kapu zeni jer je hrabra. Ne bi se upustila u to sve da ne zna da je to tezak posao.
Ali uz pomoc bliznjih, roditelja, sestre ili brace sve se moze.
Ne treba se bojati zivota, nego ga zivet. Jer zivot je lopov, ne spava kad mi spavamo. Cak smo i stariji nego sto jesmo.
Ne bih vise da pisem o tome, jer ima ovde mnogo ljudi koji nisu imali lepo detinjstvo pa da im ne pokvarim dan. :)

2462
poruka na forumu
299 2356

post # 9 | 13.06.2012 , 12:52 PM

Svaka čast ovoj ženi,ali ja nešto tako ne bih uradila. Nisam toliko "jaka" kako bi mogla sama odgajati dijete,a i sve je to mnogo ljepše u dvoje. I za dijete kao i za mene.

Vjerovatno to sada ne bih uradila jer sam mlada i djeca,brak i ostale stvari me ne privlače,ali opet moram da kažem kako je sve to ljepše u dvoje. :)

349
poruka na forumu
53 753

post # 10 | 13.06.2012 , 10:02 PM

svaka joj cast

NEKA SILA BUDE SA TOBOM

140
poruka na forumu
542 883

post # 11 | 14.06.2012 , 0:48 AM

Ja osobno nisam za tako što...možda zato što sam udana i imam troje dijece u tom braku pa iz nekog iskustva govorim kako je teško sam odgajati dijecu, a s druge strane ta djevojak je možda trnutno našla sreću u svome dijetetu ali to nije riješnje... mislim da je strašno teško biti sam i usamljen i da je puno toga laše obaviti u dvoje...naravno da ima izuzetaka i da nisu svi brakovi idealni... i da kako ti muškarci mogu živjeti i znati da negdje imaju dijete i da ih baš boli briga za njega??

:)

• Page 1 of 1
  • 1
Search: