Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

• Page 1 of 1
  • 1
Archive - read only
Porodica

22
poruka na forumu
0 54

post # 1 | 17.06.2012 , 1:38 AM

Porodica je univerzalna ljudska zajednica koju čine odrasli reproduktivno sposobni partneri i njihovo potomstvo, ali i dalji srodnici koji žive zajedno sa njima. Porodica, pored reproduktivne, privredne, socijalne ima i značajnu psihološku, vaspitnu i socijalizacijsku ulogu. Ona je važna primarna grupa i jedan od najznačajnijih agenasa socijalizacije. Po strukturi, funkcijama i vrednosnoj orijentaciji postoji više tipova i oblika porodica: monogamna, poligamna; matrijarhalna, patrijarhalna; potpuna, nepotpuna; nuklearna, proširena; autoritarna, demokratska itd.

Fajlovi: 1313946.jpg (13.3 Kb)

Poruku je menjao/la bezimeni_88 - Nedelja, 17.06.2012, 1:39 AM

15404
poruka na forumu
2409 REP OFF

post # 2 | 17.06.2012 , 9:00 PM

Porodica u sirem obliku - pleme.
Porodica u uzem obliku - mama,tata,bata i seka.
Porodica kao osnova civilizacije.
Da li je povratak na bazu-porodicu resenje mnogih socijalno patoloskih pojava (alkoholizam,narkomanija,prostitucija itd ) ?

Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?

4026
poruka na forumu
1074 4736

post # 3 | 17.06.2012 , 10:19 PM

Quote (badule)
Da li je povratak na bazu-porodicu resenje mnogih socijalno patoloskih pojava

Uvjeren sam da jeste. Porodica je jaka onoliko koliko je jaka njena najslabija karika. Najslabija karika može ojačati pod uticajem ostatka lanca. Stabilna, čvrsta, normalna porodica stvara čovjeka budućnosti.
U mojoj porodici važi ona musketarska:'Svi za jednog, jedan za sve!' Svako ima svoj dio, svoju ulogu u našoj maloj zajednici. Ponekad škripi, ali zajedno se lakše izborimo sa problemima, što kolektivnog što individualnog karaktera.
Porodica uvijek na mjestu broj 1!

1176
poruka na forumu
102 1216

post # 4 | 17.06.2012 , 11:35 PM

Da li onda to neko pokusava da razori pojam porodice feminizmom,homosexualizmom i ostalim slicnim sistemima?

Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....

73
poruka na forumu
6 140

post # 5 | 17.06.2012 , 11:55 PM

Kad saznaš za širu porodicu?
-Kad dobiješ na loto-u :D

People think I'm shy because I don't talk or participate too much in conversations...
The true is I don't really give a fuck what they're talking about :D

4026
poruka na forumu
1074 4736

post # 6 | 18.06.2012 , 1:19 AM

Quote (Vagabond83)
Da li onda to neko pokusava da razori pojam porodice feminizmom,homosexualizmom i ostalim slicnim sistemima?

U to sam i više nego uvjeren. Primarni cilj - razoriti zdravu porodicu i stvoriti što veću masu zavisnih zombija radi lakšeg upravljanja, koristoljublja i ko zna kakvih sve ciljeva. Stara taktika: 'Zavadi pa vladaj'.
Kao u onoj narodnoj pripovjeci; lako je slomiti jedan štap, ali snop štapova se ne može polomiti. Nekome je u interesu da postoji što više lomljivih štapova bez zajedničkog cilja, suprostavljenih idealima suprotnih polariteta.

81
poruka na forumu
22 212

post # 7 | 18.06.2012 , 4:49 AM

srce :) PORODICA :) srce

Lošima nedaj da ti sude !

4116
poruka na forumu
1026 5825

post # 8 | 18.06.2012 , 12:34 PM

Nekad davno sam negde procitala, mozda je i pogresno ako jeste lincujte me, da je brak da tako kazem stvorila zena, jer je u jednom trenutku pozelela da ima vlastitog muskarca i da ima vlastito malo pleme.
Nisam sigurna, ali otprilike je tako.

Smatram da je porodica svetinja.
Smatram da je sretan onaj koji ima istu i koja moze stati iza njega, bilo da je to resavanje problema, ili veselje povodom zavrsene skole, zaposlenja i slicno. Odnosno kad znas da ima neko ko ti se bezuslovno raduje i veseli.

Problem danasnjice (alkoholizam, bezobrazluk, nacionalizam (kojeg je sve vise na ulicama), droga i ostale nedace) su u velikom porastu upravo zbog toga sto su roditelji takvi. Zanemaruju vlastito dete, i ako dete nije psihicki izgradjeno ono se odaje tim porocima, a roditelji previse zaposleni da bi se bavili svojim detetom. A to je zalosno.

Odrasla sam u velikoj porodici, u kojoj sam samo upoznala ljubav s jedne strane, i batine s druge, jer sam svasta radila.
Ali mama je bila ta koja me usmeravala, a moglo je da je bude briga za mene, i da kaze, bitnija mi je spanska sapunica.

Isto tako, problem danasnjice je sto se sve vise obraca paznja kako neko zivi, i na koji nacin zivi, olajavajuci to a ne vidi da upravo to njemu nedostaje i da nije dovoljno pametan da se izbori za isto.

Uvek sam govorila i govoricu da nema veceg prijatelja od porodice. Kao ni vece radosti od brata i sestre. Bar meni.

Sada imam svoju porodicu, ali fali ono najbitnije bejbi.
Bice i to jednog dana. :)

~~ Ubi me prejaka rijec! ~~
~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~

15404
poruka na forumu
2409 REP OFF

post # 9 | 19.06.2012 , 2:45 PM

Quote (Vagabond83)

Luka sve rekao . Smatram da je sto posto u pravu. Destabilizacija porodice kao osnove svake drustvene zajednice dovodi do destabilizacije same zajednice.

Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?

1176
poruka na forumu
102 1216

post # 10 | 19.06.2012 , 4:15 PM

badule, to sto sam napisao je ujedno bio i odgovor. samo sam zeleo da vidim da li neko ima isto misljenje.

Nije nase ono sto nam je sudjeno.Nego ono za sta se izborimo....

Soldier of Jah Army
1208
poruka na forumu
551 3237

post # 11 | 19.06.2012 , 4:46 PM

porodica pa valjda mama,tata,braca,sestre naravno rodjeni...a kasnije zena,sinovi,kcerke i ovi provobitno navedeni :D

la famila-za mene predstavlja skup svih mojih ljudi koji su mi bliski znaci drugovi,drugarice...svi oni znaju da nas tako nazivam i vole to...cak se zblize i medjusobno :D jednom smo svi komplet zauzeli cjeli sprat jednee veeeliiikeee kafane,jos falilo stolica...obicno se t slave svadbe i tako te stvari :D izgotivili se posteno,veliki party,svi se znamo :D volimo se iako smo razliciti :D

Be my love?

CheateR
672
poruka na forumu
20 424

post # 12 | 22.07.2012 , 12:16 PM

NEMA PARE!

• Page 1 of 1
  • 1
Search: