Da li vam je bitna nacionalnost?
| |
|
post # 21 | 28.06.2012 , 3:23 PM
|
Quote (sandjama) Nacionalnost mi ne smeta ljude cenim po tome kakvi su, ali veroispovest je vec nesto drugo izbegavam kontakte sa muslimanima zbog njihovog fanatizma
sad bi ja kao musliman trebao mrziti pravoslavce jer je neki pravoslavni general prije 20 godina napravio pokolj u Srebrenici ? i trebao bi mrziti svakog pravoslavca sa ovih prostora ?
|
|
| |
|
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 23 | 28.06.2012 , 4:04 PM
|
Quote (Amir93) Quote (sandjama) Nacionalnost mi ne smeta ljude cenim po tome kakvi su, ali veroispovest je vec nesto drugo izbegavam kontakte sa muslimanima zbog njihovog fanatizma
sad bi ja kao musliman trebao mrziti pravoslavce jer je neki pravoslavni general prije 20 godina napravio pokolj u Srebrenici ? i trebao bi mrziti svakog pravoslavca sa ovih prostora ?
Pocinje da se zakuvava.a?
Mislio sam da ne komentarisem,ali kao covek koji ne voli Kineze a obozavam Kineskinje,pri tome ceneci budizam kao religiju,moram dodati par mudrih reci. Ova zuta zvezda iznad nas sto je mrzimo leti kad ubija od vreline,a i zimi sto ne greje malo vise,potpuno isto przi dupeta i Srba i Bosnjaka i Hrvata i Madjara i Rumuna i Kineza i Somalijaca (njih malo vise zato su i crni) . A isto tako i pece i po ushima i tintarama muslimana,katolika,pravoslavaca,baptista,budista,jehovinih i ostalih svedoka... Ova kisa blagorodna sto nam daje sansu da i pustinja procveta,isto poliva i jedne i druge i trece i cetvrte i sto pete. Ali znate sta je najveca tuga? Sto ta kisa nikako da ispere usi ovom narodu nesretnog Balkana i sto nikako ne moze da opere obraze i misli pojedinih budala koji misle da je nacion ispred ljudskosti i covecnosti. Iz ove nase balkanske plodne zemlje paradajz isto raste i Makedoncu i Crnogorcu i Srbinu i Bosnjaku i Hrvatu I Madjaru i Rumunu I Slovaku i Slovencu i keltima koji su nekad ziveli ovde i Ilirima i Tracanima i Dacanima i gologuzim Tatarima. I svi oni kad naprave salatu i ponjupaju budu zadovoljni i punih trba. A to je jedini cilj svakog normalnog coveka - ziveti i preziveti i ne umreti gladan ni gladnih ociju. To sto sam ja Srbin,nisam mogao da biram. Ali se ponosim time,posto su to i moji preci bili. I nikad nisam smatrao da je bitno sto mi je u Aljinovicima ,opstina Sjenica,prvi komsija Adil Mujkic.Taj je covek jos u drugom ratu vise puta spasao moju porodicu,a i moja porodica njegovu. Dan danas nam salje sir njegov sin - onaj lepi sjenicki. I znas koliko mi je bilo tesko kada sam cuo kako mi je najbolji drug iz skole David Pavicic (Hrvat po nacionu) izvrsio samoubistvo,plakao sam mesec dana i dan danas posle 26 godina mi suze krenu za njim. Voleo sam jednu Slovakinju iz Pazove Zuzanu ,vise nego svoje oci,e sad sto nam veza nije uspela to je druga prica. A bio sam ponosan na ortaka Ateksa (to mu je nadimak) koji je Rom,kada sam cuo da radi na prekookeanskim brodovima i da se super snasao. Ovaj svet neka sila odozgo nije stvarala radi nacionalnih interesa,vec radi semenke zivota. Zato stvaranje i kreativnost i jeste deo bozanskog u nama. Zato Vas molim iz dubine dusa i srca,oslobodite prvo dusu pa zatim i misli svih stega i lanaca koji su Vas opasali. Zlo je lako ciniti,tesko je biti covek . Covek je univerzalan pojam za svaku nacionalnost ponaosob. Nacionalnost je sa gledista univerzuma,potpuno lokalnog karaktera. E sad... Ako tezite da budete lokalnog karaktera,onda zaboravite sto ste ovde procitali i zapalite mrvu mudrosti zarad tovara licne ludosti. Tu Vam onda ni Bog vise nece pomoci,ma kako god ga vi nazivali.
Pa iz gore navedenog teksta zakljucite sami da li mi je bitna nacionalnost. (ovo dodajem samo pro forme da zadovoljim gore postavljeno pitanje teme) 
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
post # 24 | 28.06.2012 , 4:46 PM
|
Naravno da mi je bitno i da ce mi uvek biti bitno. Ponosim se time sto sam Srbin dok se citav Balkan gnusa i ogradjuje od nas. Necu da imam kokosije pamcenje i zaboravim sta se desilo pre samo deset godina, tacnije sta se i dan danas desava. A kada budem imao decu vaspitavacu ih i da oni budu nacionalisti, da vole svoje poreklo i drzavu a postuju pravoslavlje.
Velicina je bitna.
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 25 | 28.06.2012 , 5:07 PM
|
Quote (lucidni) A kada budem imao decu vaspitavacu ih i da oni budu nacionalisti, da vole svoje poreklo i drzavu a postuju pravoslavlje.
ti očigledno ne znaš šta je patriotizam a šta nacionalizam... evo zbog čeka se stvara mržnja...
nemam ništa protiv nikoga, kao što neko reče ljude delim na dobre i zle, družim se i sa muslimanima, i ciganima/romima (čak kad mi je trebala pomoć više su mi oni pomogli nego neki nazovi Srbin).
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 26 | 28.06.2012 , 5:15 PM
|
Quote (MarijanaBK1) ti očigledno ne znaš šta je patriotizam a šta nacionalizam... evo zbog čeka se stvara mržnja...
Respect !
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |
|
post # 27 | 28.06.2012 , 5:55 PM
|
Da vas naucim sta koje znaci:
национализам (фр.nationalisme), латиницом: nacionalizam народњаштво, љубав према свом народу, родољубље;
патриотизам (нлат. patriota), латиницом: patriotizam љубав према отаџбини, родољубље; локални патриотизам љубав ограничена само на најужи завичај или место рођења.
I nemojte to mesati sa šovinizmom
шовинизам (фр. chauvinisme), латиницом: šovinizam политички правац у Француској који је хтео да стару славу француског оружја, из Првог царства, пошто пото поврати; распаљивање националне мржње, проповедање националне искључивости. MarijanaBK1 nadam se da si i ti sada naučila nešto novo
I dalje sam ponosan sto sam nacionalista
Velicina je bitna.
|
|
| |
|
post # 28 | 28.06.2012 , 6:24 PM
|
lucidni, brat, i ja sam Srbin i tim se ponosim, ja sam patriota i to cu uvek i biti, ali nacionalizam je nesto sasvim drugo... Niko ne kaze, da sam ja zaboravio sta se desavalo proteklih godina, ja pokusavam da i one koi su to zaboravili podsetim na te neke dogadjaje......
e da jos nesto, ako si iso u skolu znas da kad pises ne treba da mesas cirilicu i latinicu....Added (28 Jun 2012, 6:24 PM) --------------------------------------------- Sto se tice hrvata (opste poznato da se srbi i hrvati "nevole") nemam tu nikakav problem, ali prica sa siptarima je nesto sasvim drugo... Necete naci ni jednog siptara da kaze nesto dobro za nekog Srbina, jer su oni umislili da su mnogo bolji narod od ostalih balkanaca, sto mi se ne svidja uopste...
1.Pre postavljanja komentara procitajte Pravila Foruma! 2.Koristite pretragu pre otvaranja nove teme! 3.Pogledajte moje opise igara ovde.
Did I ever tell you the definition of insanity !?
|
|
| |
|
Sijam i u mraku :)
|
post # 30 | 28.06.2012 , 6:43 PM
|
lucidni, odlično znam šta koje znači, inače ne bih ti prebacila, jer se vodim onom, ako ne znaš, onda ćuti... to što si našao na netu i prekopirao, ne znači da je tačno... Biti patriota je voleti svoju zemlju (grad, državu u kojoj si rodjen) a nacionalista je onaj koji smatra da samo je njegovo poreklo najbolje i tako dalje, a po ostalima pljuje...
Quote (CryTek) Sto se tice hrvata (opste poznato da se srbi i hrvati "nevole") nemam tu nikakav problem, ali prica sa siptarima je nesto sasvim drugo... Necete naci ni jednog siptara da kaze nesto dobro za nekog Srbina, jer su oni umislili da su mnogo bolji narod od ostalih balkanaca, sto mi se ne svidja uopste...
ja imam drugaricu i druga iz Hrvatske, i super su prijatelji... E sad Šiptari zavisi kako koji, oni gore po planinama će dočekati svakog sa poštovanjem, a ovi dole po gradovima i tako to, oni su druga priča... kao i svuda, pre ćeš videti da neki iz grada ''obrazovani'' pljuju po drugima, nego neko iz sela...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 31 | 28.06.2012 , 6:47 PM
|
Apelujem da se ova tema zakljuca. Iz dva razloga. Prvi je sto je totalno nebitno da li je neko musliman, hrvat ili srbin bitnije je biti covek. Ali sto bi bio covek, kad se moze biti gelipter. Drugi razlog je sto su nacionalizom zatrovani upravo oni koje su majke isprdile tokom samog rata. Koji ne znaju ni dupe obrisati. Prema tome, smatram da ima mnogo tema lepsih i boljih na koje se moze odgovariti, ili pak nove otvoriti.
Poruku je menjao/la Leksi - Cetvrtak, 28.06.2012, 6:49 PM
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
|
|
post # 34 | 28.06.2012 , 7:23 PM
|
sandjama, izvinjavam se. Tako je. Hvala na ispravci. Onda neka to bude bosnjaci. Bitno je da si me shvatio, ili shvatila na sta sam mislila kad sam pisala.
Ja ne mrzim nikoga. Jer ja sam Jugoslavija u malom. Mojim venama tece mix sva tri naroda. I ponosim se time.
Ponosim se sto imam dva Bozica, dva Uskrsa, dva Bajrama. Mada iste ne slavim jer sam tako izabrala. Ali svakako volim otici kod nekoga kod svojih koji odredjene slavi i najesti se, ono sto mogu, a to je salata, jer sam vegetarijanac.
Ja sam najbogatija osoba na ovom sajtu. 
|
|
| |
|
post # 35 | 28.06.2012 , 8:04 PM
|
MarijanaBK1 ponovo gresis, nije isto rasista i nacionalista.
Znaci nisam sovinista vec nacionalista i patriota, ako po srpskom vokabularu nije tacno onda bih ti bio zahvalan da mi ti objasnis ta tri pojma : nacionalista, sovinista i patriota.
Nadam se da me u nemoci da objasnis neces banovati posto vidim da si forum moderator.
I nikako nemojte mesati pojmove nacionalista i sovinista.
Poruku je menjao/la lucidni - Cetvrtak, 28.06.2012, 8:12 PM
Velicina je bitna.
|
|
| |
|
post # 36 | 28.06.2012 , 8:08 PM
|
lucidni, odgovoricu ti ja.
Nacionalista - Spodoba (Psihicki naceta) koja mrzi narod koji nije iste vere kao sto je on. Sovinista - Zametak muskarca koji mrzi zene (garant se druzio s Jelenom Karleusom mojom dusom od zene) Patriota - Mutav homo sapiens koji voli ono (citaj drzavu) koju nije briga ima li on posao ili nema, koju nije briga da li ima sta da jede.
|
|
| |
|
post # 37 | 28.06.2012 , 8:14 PM
|
Leksi ti si ocigledno bila mnogo vise na netu umesto da si malo vise pazila na casovima. Ja nikoga ne mrzim. A cim pominjes Jelenu Karleusu.. odustajem od svake rasprave sa tobom, nema svrhe.
Poruku je menjao/la lucidni - Cetvrtak, 28.06.2012, 8:15 PM
Velicina je bitna.
|
|
| |
|
post # 38 | 28.06.2012 , 8:19 PM
|
lucidni, ahahahha eto vidis kako se moze pricati o necem drugom! P.S. Jelena je tu metafora. Ne sudi nikome po onome sto slusa, ili respektuje.
Citala sam ja sta si ti napisao, i mogu ti reci da nista praznije nisam procitala. Cak i prognozu kad procitam ja imam nesto da prokomentarisem, a sad nikakve reakcije, jer bilo sta da se napise, tvoj inat ce da raste sve vise. Stoga, samo napred u svojem ubedjenju. 
Poruku je menjao/la Leksi - Cetvrtak, 28.06.2012, 8:20 PM
|
|
| |
|
post # 39 | 28.06.2012 , 8:36 PM
|
Leksi, iskreno se nadam da si ovaj put pazljivo procitala.Added (28 Jun 2012, 8:36 PM) --------------------------------------------- Leksi povlacim sve receno u nasoj raspravi, nadam se da sada uvidjas moju situaciju. I dalje podvlacim da nikoga ne mrzim
Velicina je bitna.
|
|
| |
|
post # 40 | 28.06.2012 , 8:52 PM
|
I ne treba da mrzis.
Ima jedna lepa recenica. Svi smo mi zivotinje, samo smo sebi dali za pravo da se nazivamo ljudima.
|
|
| |
|