Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Info pomoć i podrška » Razni Tutorijali » Kako da pronađete duplikate fajlova na vašem računaru ?
Kako da pronađete duplikate fajlova na vašem računaru ?






2523
poruka na forumu
87 1228



post # 1 | 13.07.2011 , 12:36 PM

Imate problem sa duplim fajlovima,a neznate kako da ih obrišet,evo rešenja

Pretrpan vam je hard disk a sigurni ste da imate mnogo istih pesama na različitim mestima. To je problem koji se često javlja kod velikog broja korisnika. Postoji mnogo programa koji uklanjaju duplikate, ali većina njih se plaća. Pokučat ću objasniti kako da obrišete duple fajlove- (pesme ili nečto drugo) skroz besplatno.
Duplicate Cleaner je softver uz pomoć koga možete da obrišete duplikate fajlova sa vašeg računara gde god da se oni nalaze.
. Postupak izgleda ovako….

1. Učitajte sajt http://www.digitalvolcano.co.uk/dupe.html i pri dnu stranice kliknite na link "Download" kako bi preuzeli program (oko 1,7 mb). Kada ste ga preuzeli, prođite kroz lak proces instalacije i uključi te program.
2. Kada ste uključili program, prvo što morate podesiti je putanja, tj. mesto gde da se pretražuju duplikati. Odaberite ili celu particiju ("C:/", "D:/", "E:/") ili neki direktorijum na njoj. U mom primeru, ja sam odabrao direktorijum "C:/Muzika" jer su mi tu sve pjesme



3. Sada, kada ste pronašli direktorijum koji želite da skenirate za duplikate, ili više ukoliko imate muziku na više mesta, kliknite na dugme . Kada ste i to odabrali, sa desne strane programa vam se nalaze opcije gde birate šta želite da pretražujete. U mom slučaju sam odabrao "File Search", kliknuo dugme "Select", odabrao "Music Data", potvrdio izbor ponovo sa dugmetom "Select" i obeležio prvu opciju ispod (Same Content - CRC), baš kao na primeru u slici ispod. Kao što se vidi na slici, program pretražuje duplikate među ekstenzijama .mp3, .wma, .ogg, .ape, .wav i druge



4. Na kraju, poslednji korak je da kliknete na veliko dugme "Go" kako bi započeli pretragu. Pretraga može da potraje, i zavisi od toga koliko imate fajlova i direktorijma koji trebaju da se "obrade". Kada je gotovo, dobićete obaveštenje kao na slici ispod. Tu vidite koliko je fajlova skenirano, koliko ukupno oni prostora zauzimaju na vašem hard disku, koliko njih je duplikat, i na kraju koliko duplikati zauzimaju prostora na vašem disku.



5. Nakon što ste pogledali rezultate, kliknite dugme "Close" da bi dobili spisak duplikata. U mom primeru, taj spisak izgleda ovako:


6. Sada vam ostaje jednostavno da označite duplikate sami (zapamtite da označavate svaku drugu, jer je jedna uvek "original" tj. ne želite da obrišete pesmu na oba mesta!), i kliknete dole na dugme "Remove Selected". Kada ste to uradili, dobićete još jedan prozor za potvrdu, gde ćete odabrati da fajlove brišete u Recycle bin i kliknuti na dugme "Delete files". Primer opet u slici ispod:

Posle toga se podrazumeva da ispraznite Recycle bin.
To je to … završili ste posao. Uklonili ste svu muziku koja je imala duplikate i napravili ste bar malo prostora na vašem hard disku.
Ovaj postupak koji sam objasnio je za uklanjanje duplikata pesama, a isto to možete uraditi i za slike, dokumente, tekstualne fajlove, filmove ili "sve" fajlove na vašem sistemu. Izbor, tj promenu pretrage vršite na 3. koraku ovog uputstva.


Poruku je menjao/la tomo47 - Cetvrtak, 14.07.2011, 10:18 AM



Sex je kao skok s motkom,skačeš dok imaš motku










493
poruka na forumu
100 491



post # 2 | 12.08.2011 , 1:01 AM

Onaj osjecaj kada oslobodis 5GB biggrin
Hvala smile

Ja nisam luzer, o naprotiv, Meni je osmeh lajt-motiv.. :)









1948
poruka na forumu
188 1476



post # 3 | 12.08.2011 , 2:28 AM

evo bas sam sad ocistio super je mada je meni skino neku drugu verziju ovog programa pa sam morao da nabadam opcije hvala smile






Par reči o sebi
4884
poruka na forumu
295 1518



post # 4 | 17.08.2011 , 11:24 PM

Ima program Auslogics BoostSpeed, koji isto ima tu opciju...


Forum » Info pomoć i podrška » Razni Tutorijali » Kako da pronađete duplikate fajlova na vašem računaru ?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: