Miroslav Ilic
|
|
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 1 | 13.01.2013 , 5:08 AM
|
Ilić je u Čačku završio gimnaziju, a nakon toga je upisao Elektrotehnički fakultet u Skoplju. Svoju pjevačku karijeru Miroslav Ilić je započeo 1972. godine singlom „Voleo sam devojku iz grada“, tekstopisca Obrena Pjevovića. Nakon te pjesme, veliki uspjeh ostvario je sa LP pločom "Sreli smo se, bilo je to davno" koju je 1979. snimio za Produkciju gramofonskih ploča Radio televizije Beograd , a na kojoj su se nalazile pjesme kao što su „Oj, Moravo, tija reko“, "Luckasta si ti", "Hej mladosti". Ubrzo su usljedili hitovi kao što su "Joj Rado, joj Radmila" (1980.), "Najljepša si kad se smeješ" (1981.)"Tako mi nedostaješ" (1981.), „Šumadija“ (1982.). 1983. godine dolazi do izdavanja albuma "Pozdravi je, pozdravi", koji je prodan u preko milijun primjeraka. Turneja po tadašnjoj Jugoslaviji koja je usljedila je bila izuzetno uspješna: na koncertu na stadionu HŠK "Zrinjski" pod Bijelim brijegom u Mostaru , oboren je rekord od preko 35.000 posjetitelja,u košarkaškom domu Gripe u Splitu bilo je preko 4.000 posjetitelja, sala beogradskog Doma sindikata je bila više dana rasprodana. Brigu oko njegove karijere preuzima menadžer Raka Đokić i nastupa na koncertima sa Lepom Brenom , kao najtraženiji i najtiražniji estradni duet. Snimaju i mini-LP sa hit-pjesmom „Jedan dan života“ (1985.). Slijede veliki hitovi koji su evergreen narodne muzike: "Tebi" (1986.), "Balada o nama" (1988.), "Lažu da vreme leči sve" (1989.), Naljutićeš me ti" (1993.), "Amerika, Amerika" (1993.), "Prošlost moja" (1993.), "Božanstvena ženo" (1996.), "Bili smo drugovi" (1996.), "Lidija" (1998.) ... . Najviše je surađivao sa skaldateljima Obrenom Pjevovićem, Draganom Aleksandrićem i Predragom Vukovićem-Vukasom, koji su zaslužni za nastanak njegovih najvećih hitova.Prve singlove i albume je snimio za izdavačku kuću "Diskos" iz Aleksandrovca, da bi krajem 70-ih prešao u PGP RTB i za njih nastavlja snimati i danas.
Svi vjerovatno vec znaju koliko gotivim Miroslava tako da sam mu morala posvetiti i temu
Da cujem koja vam je njegova najdraza pjesma? I sta mislite o Njemu kao o pjevacu?
U ovoj temi pisite svoja misljenja o njemu , postavljajte slike , video sta god da vam padne na pamet a da ima veze s njim
MENI JEDNA OD NAJBOLJIH NJEGOVIH PJESAMA¡
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |
Smiley
|
post # 2 | 13.01.2013 , 5:15 AM
|
Added (13 Jan 2013, 4:14 AM) ---------------------------------------------
Added (13 Jan 2013, 4:15 AM) ---------------------------------------------
Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...
|
|
| |
|
I <3 Paris!
|
post # 4 | 13.01.2013 , 5:17 AM
|
Prokleto zao mi, sto talenat za ljubav Bog mi ne podari!
|
|
| |
|
|
post # 6 | 13.01.2013 , 12:10 PM
|
Kralj NARODNE muzike...covek koji je izmislo muziku za mnoge "pevace"
Uvek postoji u zivotu neko ko je malo losiji od tebe a uveren da je malo bolji od tebe i tada nastaju sve nevolje ! ! !
|
|
| |
|
post # 7 | 13.01.2013 , 2:26 PM
|
Svi brisu Sline samo Gareth Bale :)))
Matematika- Kao Kineski Film Bez Prevoda
Ni U Ovom,Ni U Budućem Svijetu,Za Real Madrid Navijati Neću!
|
|
| |
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 8 | 13.01.2013 , 2:57 PM
|
Koliko puta sam samo pregledala ovu snimku koncerta
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |
|
post # 9 | 13.01.2013 , 10:07 PM
|
Nemam nista protiv coveka, veliki je umetnik sve to stoji, lepo fino, volim 2-3 pesme od njega ali me strasno, ali strasno nervira... `naaaaaci, strasno... Ide mi na zivce jos vise kad vidim da ono radi jezikom.
|
|
| |
|
|
post # 11 | 13.01.2013 , 10:19 PM
|
Quote (Bosankaaa) Tanja91, jel se ti salils ili? Ja se nikad ne salim.
Quote (Bosankaaa) gdje on da te nervira Ne mogu bre, nervira me kad pocne da radi ono sa jezikom dok peva, pa zasto lize onoliko svoja usta... O.o I uopste covek kao pojava, deluje mi nekako, ne znam...
Quote (Bosankaaa) al dobro o ukusima se ne raspravlja al znaj da imas veliki - kod mene zbog toga Koliko veliki? Pa napisala sam da volim 2-3 pesme od njega, gde ces vise, puna kapa.
|
|
| |
|
150 poruka na forumu
| |
5
| |
208
|
|
post # 13 | 14.01.2013 , 2:25 AM