Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Deki87  
Forum » Muzika » Muzika » Guns 'n' Roses (grupa koja je harala rock scenom od 83' do 92')
Guns 'n' Roses






403
poruka na forumu
72 625



post # 1 | 02.02.2012 , 9:22 PM

Meni su oni omiljena rock grupa, najdrazi mi je originalni sastav (period od 83' do 90').... ovo sto se danas zove Guns 'n' Roses je meni iskreno bzvz, i mislim da Axl to radi samo radi para.. nema tu umjetnosti i emocije kao nekad... A sad malo grupi uopste i o njenim clanovima....

GUNS 'N' ROSES samoubistvo ruza :ruza: samoubistvo

Guns N' Roses američki je hard rock sastav koji je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina svojom glazbom, koja je bila mješavina rocka, bluesa, punka, glam rocka i heavy metala, nekoliko uspješnih albuma, spektakularnim koncertima, kao i skandalima i tučnjavama, osvojio svjetsku popularnost.
Guns N' Roses kalifornijski je hard rock sastav koji su u Los Angelesu u lipnju 1985. osnovali pjevač William Axl Rose, gitaristi Tracii Guns i Izzy Stradlin, basist Ole Beich (kojega je zamijenio Duff McKagan) i bubnjar Rob Gardner. Ime sastava nastalo je spajanjem dvaju sastava iz kojih su originalni članovi došli: Hollywood Rose i L.A. Guns.
Počeci ranih '80-ih [uredi]
Priča počinje početkom '1980-ih kada su školski kolege Axl Rose i Izzy Stradlin iz svoga rodnog grada Lafayette (Indiana) doselili u velegrad Los Angeles. Godine 1983. Axl i Stradlin osnovali su sastav "Rose" koji je kasnije preimenovan u "Hollywood Rose", a ostali članovi bili su: gitarist Chris Weber, basist Andre Roxx i bubnjar Johnny Kreis. Godinu dana kasnije razilaze se i Axl pristupa "L.A. Gunsima", a Stradlin sastavu "London", da bi se ponovno 1985. godine ujedinili pod imenom "Guns N' Roses".
Guns i Gardner napustili su sastav iste godine, a njih su zamijenili poznanici McKagana: Saul Hudson - Slash (lead gitara) i Steven Adler (bubnjevi), koji je prije svirao u Road Crew. S tom postavom počinju osvajati publiku i iste godine izdan je i album u vlastitoj limitiranoj (10 000 primjeraka) produkciji "Live ?!*@Like A Suicide" na kojem su bile i dvije obrade drugih sastava i dvije autorske pjesme. Nekoliko godina nakon izdavanja ovog albuma, otkriveno je da su Gn'R snimili sve četiri pjesme u studiju, ali su dodali zvuk publike da bi se stvorila atmosfera uživo.
Kasne '80-e [uredi]
Godine 1986. poznata izdavačka kuća Geffen Records ponudila je sastavu ugovor (istodobno je otvorena i suradnja s nezavisnom produkcijskom kućom Uzi-Suicide). Krajem srpnja 1987. godine izlazi Appetite for Destruction, koji u početku nije bio dobro prihvaćen i s coverom koji je izgledao kao scena silovanja. Nakon toga cover je promijenjen, a izvorni je postao raritet i vrijedan kod sakupljača. No ni nakon toga prodaja nije zabilježila osjetan porast, sve do objavljivanja videospota "Sweet Child O'Mine" na MTV-u. U kolovozu 1988. g. album je dospio na br. 1 US ljestvicu albuma s prodanih 20 milijuna primjeraka. Tako su pjesme s tog albuma "Welcome to the Jungle", "Paradise City" i "Sweet Child O´Mine" bile top ten singlova na Billboard charts (listi). Do danas je Appetite For Destruction najbolje prodavan debitantski album svih vremena.
Nakon velike turneje po Sjedinjenim Američkim Državama , u jesen 1988. g. uslijedio je poziv na Monsters of Rock festival u Europi na kojem su nastupali s ostalim poznatim sasstavima kao što su Iron Maiden , KISS i Judas Priest.
Pozornost medija počelo je privlačiti i ponašanje članova sastava pod utjecajem droge i alkohola (McKagan, Slash i Adler), a tijekom Monsters of Rock koncerta u Velikoj Britaniji poginula su dva obožavatelja za vrijeme skakanja i naguravanja, međutim Gunsi nisu znali za taj tragičan događaj do kraja koncerta. Svejedno je sastav za vrijeme Appetite for Destruction turneje zaradio naslov "najopasnijeg benda na svijetu".
Pjesma "Welcome to the Jungle" izašla je na soundtracku za film The Dead Pool, petom filmu o inspektoru Harryu Callahanu poznatijem kao prljavi Harry (Dirty Harry).
Iste godine objavljen je G'N'R Lies album, zapravo EP, s četiri pjesme iz '86. g. i četiri pjesme iz ´88. g. odsvirane s akustičnim gitarama ("Patience", "Used To Love Her", "You´re Crazy", "One In A Million". Izvorni naziv albuma trebao je biti Lies! The Sex, The Drugs, The Violence, The Shocking Truth, što nije odgovaralo izdavačkoj kući. Pjesma "One in a Million" izazvala je žestoke kritike zbog svog rasističkog sadržaja, a Slash je na koncertima odbijao svirati tu pjesmu jer se i sam osjećao pogođen s obzirom da je dijete afroamerikanke i židova. Sve to ipak nije poremetilo uspjeh sastava i bili su jedini bend 80-ih godina s istovremeno dva albuma na Top 5.
U kolovozu 1989. g. u zračnoj luci Phoenix, Arizona, Izzy Stradlin uhićen je zbog kršenja javnog reda, a Steve Adler ima problema s prekomjernim uživanjem droge, koji je na koncu 1990. g. zbog toga i izbačen iz sastava. Njega je zamijenio Matt Sorum, bivši bubnjar sastava The Cult i još se pridružio Dizzy Reed na klavijaturama. To je bilo teško razdoblje u kojem su nekako prebrodili razne krize i održali četiri koncerta u Los Angelesu kao predgrupa legendarnim The Rolling Stonesima.
Vrhunac karijere (1991. - 1993.) [uredi]
Razdoblje najvećih uspjeha započinje 23. siječnja 1991. g. nastupom na Rock in Rio-Festivalu u Rio de Janeiru (Brazil) pred više od 260.000 posjetitelja. Nakon toga počela je u svibnju velika svjetska turneja koja je trajala punih 28 mjeseci.
Gunse su i dalje pratili razni incidenti pa tako i poznati St. Louis Incident, koji se dogodio 2. srpnja u St. Louisu (Missouri), Axl je skočio s pozornice na obožavatelja koji je imao nož ili videokameru (podaci se ne poklapaju), međutim svjedoci su potvrđivali da Axl nikada nije dohvatio tog obožavatelja. No nakon toga Axl se vratio na pozornicu, optužio osiguranje za propuste i prekinuo koncert.[1] Prekid koncerta izazvao je pravu buru negodovanja, a neredi su završili s nekoliko povrijeđenih osoba. Posljedica svega je bila da je sastav ostao bez kompletne opreme, a Axl je morao odgovarati pred sudom zbog uzrokovanja teških nereda. Ovaj slučaj samo je potvrdio loš glas sastava kao skandaloznog i nepouzdanog, a i mediji su se okrenuli protiv njih.
Napokon, nakon dugih najava i tijekom turneje 17. rujna 1991. godine izlaze Use Your Illusion I i Use Your Illusion II albumi. Ova dva albuma nose nešto mekši zvuk i neke od najuspješnijih rock balada '1990-ih godina. Pjesme, odnosno videospotovi "Don´t Cry", "November Rain" [2] i "Estranged" čine neku vrstu trilogije, koji na kraju nisu napravljeni po prvobitnoj zamisli zbog otezanja i pomicanja rokova (a i prekida Axla Rosea sa Stephanie Seymour). Na kraju videospota "November Rain" piše da se temelji na priči "Without You" objavljenoj u knjizi "The Language Of Fear" pisca horora Dela Jamesa, inače dobrog prijatelja Axla Rosea (priča Dela Jamesa nalazi se i na internetskim stranicama [3]). Ta tri videospota spadaju i među najskuplje ikada napravljene, a odskaču i svojim trajanjem.
Neposredno prije izlaska albuma Izzy Stradlin napušta sastav (navodno zbog njegovog mišljenja da Gn'R trebaju nastaviti svirati uživo samo po klubovima, a ne ići na velike turneje i čiste komercijalizacije), a zamjenjuje ga gitarist Gilby Clarke.
Pjesma "You Could Be Mine" napravljena je za filmski hit iz 1991. godine Terminator 2: Sudnji dan s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi i u videospotu se izmjenjuje nastup Gunsa sa scenama i brojnim efektima iz filma.

Godine 1992. Gn'R nastupaju i na Freddie Mercury Tribute Concert izvodeći "Paradise City" i "Knockin' on Heaven's Door", Axl i Queen izvode "We Will Rock You" i neponovljiva "Bohemian Rhapsody" u duetu Axla i Eltona Johna. Iste godine na MTV Video Music Award Elton John pratio je Gunse na glasoviru u pjesmi "November Rain".
U kolovozu 1992. godine za vrijeme miniturneje s heavy metal sastavom Metallica na Montreal´s Olympic Stadiumu, frontmen Metallice James Hetfield pretrpio je opekline prišavši preblizu pirotehnici. Metallica je otkazala svoj dio nastupa, Gn'R su trebali odraditi svoj dio, ali su izveli svega nekoliko pjesama, Axl se izvlačio na probleme s glasom i, naravno, opet su nastali neredi. Na koncertu u Tokiju snimljeni su materijali za DVD na kojima su, među ostalim, izvrsne solo dionice Soruma i Slashova solo izvedba teme iz filma The Godfather.
Povijesna turneja završila je u Buenos Airesu (Argentina), 17. srpnja 1993. nakon gotovo tri godine i više od 200 nastupa. Posljednji nastup u Buenos Airesu bio je i posljednji zajednički nastup najuspješnije postave Guns N' Rosesa.
Zalazak
Godine 1993. izlazi The Spaghetti Incident?, kao svojevrsna posveta punk sastavima, kritike i nisu bile tako loše, ali je to ipak bilo daleko od vrhunca posljednih albuma. Turneja je otkazana i u sastavu vlada stvaralačko zatišje, ali se učestalo spominje Roseov egoizam i komunikacija među glazbenicima postaje sve lošija. Giby Clarke napušta sastav 1994. godine, a iste godine snimljena je obrada pjesme "Sympathy for the Devil" za film Intervju s vampirom s Tomom Cruiseom i Bradom Pittom u glavnim ulogama.
Sastav se sve više rasipa, Slash redovito svira s ostalim glazbenicima (s Michaelom Jacksonom, Lennyjem Kravitzom), da bi na kraju osnovao sasvim novi sastav Slash's Snakepit. Danas pod imenom Velvet Revolver nastupaju Slash, Duff McKagan i Matt Sorum.
Godina 1997. do danas.

Axl Rose 2006. g.
Službenim izlaskom McKagana iz sastava to više nisu Guns n' Roses koji su obilježili povijest rocka. Axl Rose sudskim je putem dobio pravo na korištenje imena i uz njega je od stare postave ostao samo još Dizzy Reed. Od tada je rad Gunsa gotovo neprimjetan, 1999. g. pojavljuje se soundtrack (pjesma "Oh My God") za film "End of Days" s Arnoldom Schwarzeneggerom u glavnoj ulozi.
U godini 2000. objavljeno je da bend radi na novom albumu Chinese Democracy, posljednji televizijski nastup bio je na MTV Video Music Awards u New Yorku u rujnu 2002. godine, a glazbeni magazin Q iste je godine uvrstio GN'R na svoju listu "50 Bands to See Before You Die".
U rujnu 2005. pojavila se glasina da Gunsi rade pjesmu za soundtrack filma "The Da Vinci Code". Posljednja informacija jest da album Chinese Democracy definitivno izlazi 2006. godine.
Trenutačnu postavu Gunsa sačinjavaju pjevač Axl "Seronja" Rose, stari član Dizzy Reed na klavijaturama, gitaristi Ron "Bumblefoot" Thal, D.J. Ashba i Richard Fortus, basist Tommy Stintson i za bubnjevima Frank Ferrer. Zajedno su nastupali na novogodišnjoj večeri u "House of Blues" u Las Vegasu. Osim starih hitova poput "Welcome to the Jungle", izveli su i "Chinese Democracy", "Oh My God", "Rhiad and the Bedouins", "The Blues" i "Silk Worms". Tijekom veljače 2006. g. na internetu su se pojavile demo-verzije četiri nove pjesme: "TWAT" (There Was a Time),"Catcher in the Rye", "I.R.S." i "Better".
U svibnju 2006. godine sastav je započeo Europsku turneju, koja traje do srpnja, a u ta 3 mjeseca grupa je nastupala pred više od 700.000 posjetitelja.
Album nije još izašao, ali na internet su 4. i 6. svibnja procurile nove studio snimke pjesama "Chinese Democracy", "The Blues", "I.R.S." i "There Was A Time" koje zvuče kao da je na njima završen proces miksanja.

Turneja Chinese Democracy 2010. godine
Nakon vrlo uspješne turneje 2006./2007., Gunsi su se vratili završavanju albuma. Elizabeth "Beta" Lebeis, osobna menadžerica Axla Rosea, izjavila je da je album "Chinese Democracy" dovršen još prije Božića 2007. godine. Rekla je još i to da su u tijeku pregovori sa izdavačkom kućom o promociji i izlasku albuma, a to bi navodno bilo u kasno ljeto 2008. godine.
Studijski album " Chinese Democracy " izašao je 23. studenog 2008. godine.



Added (02 Feb 2012, 8:19 PM)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Added (02 Feb 2012, 8:22 PM)
---------------------------------------------
O CLANOVIMA BENDA (iz preioda 83' do 90')

-AXL W. ROSE
W. Axl Rose (Lafayette, Indiana, 6. veljače 1962.), pravoga imena William "Bill" Bailey, američki pjevač. Od 1983. godine je frontmen i pjevač hard rock banda Guns N' Roses.
Djetinjstvo:
Axl Rose bi po mnogo čemu trebao biti propala osoba, jer imao je najgore moguće djetinjstvo. On je kao dijete bio klasični primjer kakav se može vidjeti u nekom od Jerry Springer showova. Njegovi roditelji, majka Sharon E. Bailey i otac William Rose su se rastali kada je Axl imao samo 2 god, a odrastao je u vrlo religioznom okruženju pentekostalne crkve.
Majka mu se preudala za očuha Stephana Baileya, tako da je rođeni mali Bruce William dodao očevo prezime Bailley i postao Bruce Bailley, sve do svoje 17. godine života, kada si je sam promjenio ime u Axl Rose koje je anagram oralnog seksa
Samim time Axl Rose je za pjesmu "Sympathy for the Devil" jednom izjavio kako su početne riječi zapravo 100% o njemu, jer u imenima Axl Rose , Billiam Bailey, Bruce Bailley ili Bruce William Rose, su sva imena Axla Rosea koja se mogu očitati u toj pjesmi, koja je originalno od Rolling Stonesa, a Gunsi su je obradili za soundtrack filma Intervju s vampirom. Axl u svojoj verziji pjeva Please to meet you, hope you'll guess my name, poigravajući se pogađanjem njegovog punog imena, nakon toliko imena i prezimena.

Glazbeni početci i G N’ R:
Sa 17 god. Axl je već imao podeblji dosje u policiji, i jednom je njegov socijalni službenik išao da mu prekine uvjetnu kaznu i stavi ga u zatvor, no Axl je tada sa 17 god. , pobjegao sa samo 20$ i jointom u džepu. Pobjegao je i došao je u (Grayhound -ime autoprijevoznika) Los Angeles 1982. g. s ciljem da istraži rock scenu i postigne nešto u životu, cilj mu se i ostvario. Godine 1987. kada su novopečena grupa Guns N’ Roses od tada 5 nepoznatih, a danas 5 najpoznatijih osoba sastavljeni u tu supergrupu da rasturaju svijetom izdali Appetite for Destruction, album.
Axl Rose, Slash, Duff McKagan, Izzy te Steven Adler, su od 1985. do 1990. g. bili sastav koji je živio onim stilom koji su svima prodavali, a bio je to still rocka "Živi brzo i dobro i umri mlad i slavan." No, nakon te duge stanke od godine i pol dana, između polovice 1989. g. i kraja 1990 g. Axl Rose se izgubio, a onda početkom 1991. god. se vratio, ali više ne onako živi brzo, umri mlad, sada se Axl usredotočio, da nije dosta poharati svijet svojim glazbenim umijećem, nego da i ostavi nešto tom svijetu glazbe koji je toliko volio.
Tako je počeo odrađivati i po 100 koncerata u godini, svaki koncert je činio sve spektakularnijim. I htio je sve najbolje, bolje od drugih rock skupina, htio je biti najveći i najbolji, nikad, ma koliko god koncert bio dobar, nije bio potpuno zadovoljan, uvijek je težio nečem većem, jačem i boljem. Patio je od toga da bude naj. Mnogi misle da je to i razlog raspada Gunsa, jer drugi su htjeli čisti rock, koncerte kao i prije i ništa ne mjenjati, ali Axl je htio sve više i više, čak je zahtijevao ogromnu stanku između albuma, a drugi nisu htjeli čekati.
Stoga su se GN’R napokon i raspali.
Axl Rose, bad boy glazbenih voda, istetovirani lik, pun nakita, i ludih frizura, sklon nasilju, ali uz sve to i s nevjerojatnim glasovnim sposobnostima te svojim izgledom koji ga je činio popularnijim od drugih rock velikana, koji nisu bili toliko fizički privlačni.
Danas kada su Gunsi, i to oni stari Gunsi, davna prošlost Axl Rose se u svim svjetskim glazbenim vodama vodi kao čovjek koji je bio ispred svojeg vremena, čovjek koji je htio i mogao učiniti glazbu boljom nego što je, misleći naravno na rock n roll, ali to nije uspio, jer je imao jedan neuspjeh, a to je da njegov bend bude uz njega kad mu to najviše treba, a to se nije dogodilo 1993. g. i zato su se Gunsi raspali, što je razlog zbog čega većina, na neki način osuđuje ex članove Gunsa.
Chinese Democracy:
Axl Rose je kupio pravo na ime Guns N’ Roses i nastavlja rad s novim članovima sastava, osim Dizzyja Reeda koji se sastavu pridružio 1990. Godine 2008. objavljuju Chinese Democracy.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SAUL HUDSON - SLASH
Saul Hudson, poznatiji kao Slash, je bivši gitarist hard rock benda Guns N' Roses. Trenutno je lead gitarist rock benda Velvet Revolver. Prepoznatljiv je po svojoj dugoj kovrčavoj kosi, velikom šeširu, njegovoj ljubavi prema Jack Daniel'su, i, naravno, cigareti u ustima. Trenutno živi na Beverly Hillsu sa svojom ženom Perlom, i dva sina, London Emilio i Cash Anthony.
Rani život:
Slash je rođen 23. srpnja 1965. u Hampsteadu, Engleska od Židova Engleza oca i Afro-američke majke, od kojih su se oboje bavili šoubiznisom (majka je dizajnirala kostim Davidu Bowieju za "The Man Who Fell To Earth").
U srednjim 70-ima, njegovi roditelji su se razveli i Slash se preselio svojoj baki. Do jedanaeste godine odrastao je u Stoke-on-Trentu kad su se on i njegov majka preselili u Los Angeles u Sjedinjenim Državama. Otac je ostao u Engleskoj. Slash je u SAD-u pohađao srednju školu Beverly Hills zajedno s budućim zvijezdama među kojima su Lenny Kravitz i Nicolas Cage.
Kad je imao oko 15 godina, Slash je dobio akustičnu gitaru s jednom žicom na kojoj je učio svirati. Slashovi rani utjecaji su bili Led Zeppelin, Thin Lizzy, Rory Gallagher, Eric Clapton, The Rolling Stones, Queen, Aerosmith, Jimi Hendrix, AC/DC i Jeff Beck. Prva pjesma koju je naučio svirati bila je "Smoke on the Water" Deep Purplea. Uzimao je lekcije, ali je htio i sam učiti. Slash je počeo vježbati 12 sati na dan, što je utjecalo na njegovo školsko obrazovanje. Konačno, Slash je odustao od škole u jedanaestom razredu. Dok je bio dio Los Angeleske scene išao je na audiciju za Glam Metal bend Poison i bio je finalist dok ga nije pobijedio nadmoćniji C.C. DeVille. Zatim je upoznao bubnjara po imenu Steven Adler i njih dvojica formirali su bend Road Crew (koji je imao problema sa zadržavanjem članova osim njih dvojice).
Guns N' Roses:
Slash i Adler su kasnije upoznali budućeg ritam gitarista Guns N' Rosesa Izzya Stradlina koji im je pustio kazetu na kojoj je Axl Rose pjevao. Slash i Adler su ubrzo upoznali Axla. Kasnije, kad gitarist Tracii Guns i bubnjar Rob Gardner iz Axlovog novog benda, Hollywood Rose, nisu mogli doći na prvih nekoliko koncerata u Seattleu, Slash i Adler su se ponudili i ubrzo ušli u bend. Bend je postao Guns N' Roses ubrzo nakon toga.
1988. godine Guns n' Roses su izdali album G N' R Lies, koji je sadržavao kontroverznu pjesmu "One in a Million" (među stihovima pjesme se našla riječ "niggers" (crnje)). Nakon Use Your Illusion turneje, Slash je dobio američko državljanstvo.
Dok je svirao u Gn'R kao gitarist, Slash je surađivao s mnogim glazbenicima među kojima su Lenny Kravitz, BLACKstreet, Michael Jackson i Queen. Slash je zapamćen po primanju nagrade na American Music Awards 1989. kad je u alkoholiziranom stanju održao govor. Prije primanja druge nagrade Gn'R-a na American Music Awards, on i Duff McKagan su se popeli na pozornicu prilično pijani, držeći piće u rukama i pušeći cigarete. U razmaku od 20 sekundi, Slash je opsovao dvaput u svom suludom govoru prije nego što je bio prekinut glazbom i premještanjem kamere na AMA logo. Nakon prve riječi na f, iz publike se čuo iznenađujući uzdah, nakon čega je Slash pokrio usta s cigaretom u ruci, i humoristično rekao "oops".
U 1991., Guns N' Roses su krenuli na 28 mjeseci dugu turneju Use Your Illusion, odmah nakon izlaska njihovih novih albuma, Use Your Illusion I i Use Your Illusion II. Albumi su označili promjenu u glazbenom smjeru benda, uključujući umjetničke i dramatične pjesme poput "November Rain" i "Estranged". Ovakve pjesme su, zajedno s baladama poput "Don't Cry", doprinijele napetostima u bendu zbog kojih se i raspao. Slash je kasnije naveo ovu činjenicu kao ključnu komponentu njegove nemogućnosti rada s Axlom.
Slash je poznat kao obožavatelj filmova Kum te je svirao temu iz filma na svakom koncertu.
Pri kraju turneje, nakon izlaska albuma The Spaghetti Incident?, zadnjeg albuma Guns 'n'Rosesa na kojem svira Slash, počeo je ulaziti i izlaziti iz benda u bend. 1994. i 1995., započeo je projekt po imenu Slash's Snakepit (u kojem su sudjelovali i gitarist Gilby Clarke i bubnjar Matt Sorum, obojica iz Gn'R-a) koji je izdao svoj debitantski album, It's Five O'Clock Somewhere.
U dodatku, Slash je nastupao zajedno s Michaelom Jacksonom na 1995 MTV Video Music Awards. Slash je svirao gitaru u Black Or White segmentu nastupa, koji je sadržavao neplanirani solo od 90 sekundi, tijekom kojeg se Jackson otišao presvući za sljedeću pjesmu, Billie Jean. Slash je kasnije nastupao s Michaelom Jacksonom ponovno 10. rujna 2001., na Jacksonov 30-oj godišnjici u Madison Square Gardenu u New York Cityu.
Poslije Guns N' Roses [uredi - уреди]
Slash je službeno napustio Gn'R 1996. godine nakon što je izjavio da ne može raditi Roseom. Navodno su on i Axl imali nekoliko nesuglasica glede glazbenog smjera benda i Slash je bio ljut kad je Axl zamijenio Gilbyevu gitaru s Paul Tobiasovom na pjesmi "Sympathy for the Devil". Zatim se usredotočio na Slash's Snakepit, svirajući nekoliko koncerata prije raspuštanja benda kasnije iste godine. Ponovno je okupio Snakepit 1998., da bi ga ponovno raspustio u srpnju 2001. nakon izdavanja drugog albuma, Ain't Life Grand, godinu dana prije.
2003. godine je sudjelovao na "Birdland", povratnom albumu Yardbirdsa (koji se sastojao od već snimljenih dijelova njihovih najvećih hitova, s gostima među kojima su Jeff Beck, Joe Satriani, Steve Vai, Brian May, Steve Lukather, Jeff "Skunk" Baxter, Johnny Rzeznik, Martin Ditchum i Simon McCarty). Svirao je lead gitaru na pjesmi "Over, Under, Sideways, Down".
Od sredine 90-ih do ranih 2000-ih, Slash je proveo vrijeme svirajući s mnogim bendovima, često kao gost na različitim albumima i turnejama uključujući različite stilove glazbe. No nije zapravo bio u bendu sve do 2002., kad se sastao s Duffom McKaganom i Mattom Sorumom za dobrotvorni/memorijalni koncert za Randyja Castilla. Shvaćući da još ima kemije među njima, odlučili su sastaviti novi bend.
Velvet Revolver i nadalje [uredi - уреди]
Velvet Revolver je počeo kao "The Project", potraga Slasha, McKagana, i Soruma za novim pjevačem. Za ritam gitaru su pozvali Izzyja Stradlina, ali to nije išlo jer je Izzy imao drugih poslova i turneja. Na kraju su uzeli Davea Kushnera, iz benda u kojem je Duff bio prije nego što se ujedinio sa Slashom. Njih četvorica mjesecima su slušali demo snimke potencijalnih pjevača, cijeli proces je zabilježio VH1. Nakon mnogo mjeseci su htjeli odustati. No Stone Temple Pilots su bili na produženom odmoru, i pjevač Scott Weiland se prijavio za "The Project". Slash, Duff, i Matt su se odmah složili s njim i Velvet Revolver je nastao.
Bend je svirao koncerte ljeti 2003. i izdao svoj prvi singl, "Set Me Free" kao dio soundtracka za film The Hulk. u lipnju 2004., izdali su svoj prvi studijski album, Contraband. Uslijedila je turneja od 19 mjeseci, kako je album postao platinasti i ustanovio Slasha među masama koje su ga zaboravile tokom godina. Turneja je završila u siječnju 2006., a Slash i kolege su uzeli odmor prije početka rada na drugom albumu. Bend je snimio novu pjesmu za Steven Spielbergov zadnji film Monster House u svibnju 2006.
17. siječnja 2007. Slash je dodan u Hollywood Rock Walk of Fame, rame uz rame s legendama poput Jimmyja Pagea i Eddieja Van Halena. 2. ožujka 2007. Slash je bio gost na pogrebu Anne Nicole Smith.
12. ožujka 2007. Slash i Velvet Revolver su odali počast Van Halenu uvodeći bend u Rock N' Roll Hall of Fame. Također su odsvirali i dvije obrade.
Slash će se pojaviti na naslovnici Guitar World magazina za izdanje u srpnju 2007. Naslov je "The cat in the hat is back" ("Mačak u šeširu se vratio") i na slici Slash drži gitaru dok mu zmija gmiže prema licu. Izdanje također sadrži detaljan intervju s umjetnikom.
Kontroverzije:
U ožujku 2006. Axl Roseov odvjetnik je objavio sljedeću izjavu: "U listopadu 2005. Slash se nenajavljeno pojavio pred kućom Axlea Rosea u 5:30 sati. Nije se činio pod utjecajem, Slash je došao da kaže Axlu: 'Duff je beskičmenjak,' 'Scott Weiland je prevarant,' i da 'mrzi Matta Soruma' i da je ovaj hladni rat, natjecanje da je Slash postigao više od Axla u zadnjih 20 godina, dobio Axl koji je dokazao da je 'jači.' Axl se nadao da će Slash čuti njegove objave da završi rat i nastavi sa životom. Nažalost, to se nije dogodilo."
Slash nije komentirao Axlovu izjavu - ali glasnogovornik Velvet Revolvera je obećao da će se Slash čuti uskoro - Slash nije dao izjavu, ali Scott Weiland (iz Velvet Revolvera) je objavio ovo na njihovoj stranici:
Idi u teretanu, jebem ti mater, ili ako želiš, nabavi novu periku. Mislim da ću se oduprijeti potrebi da se spuštam na tvoj nivo. O sranje, evo dolazi, ti debeli, zategnuti, nosaču perika! O.K., sad se bolje osjećam. Nemoj na trenutak pomisliti da ne znamo odakle su došle te riječi. Tvoj neorginalan, nekreativan mali um, isti um koji se oslanjao na kolege iz benda da pišu melodije i stihove. Tko je prevarant sada, kurvo? Kvragu, ja ne bih mogao zamisliti da ljudi pišu za mene. Koliko si albuma izdao, čovječe, i koliko ti je trebalo vremena da sadašnji takozvani “bend” napravi album? Koliko? Kako se usuđuješ! Sram te bilo! Kako se usuđuješ nazivati našeg basistu “beskičmenjakom”. Na turneji smo i promoviramo album već godinu i pol dana. Koliko si ti koncerata odradio u zadnjih deset godina? O, tako je - ti si odustao od toliko isčekivane povratničke turneje, ostavljajući svoje obožavatelje?! Ja neću ni navoditi što sam postigao zato što ne trebam. Mi ovdje govorimo o preplašenom malom čovjeku koji je jednom mislio da je kralj, ali kralj bez krune je ništa osim uspomene na šupka koji je nekad bio.
Izjava je maknuta dva dana poslije.
25. travnja 2006., Duff McKagan je gostovao u emisiji Opie & Anthony na XM radiju. Opovrgnuo je sve glasine da Slash napušta Velvet Revolver govoreći da su jednostavno "sranje". Dva dana kasnije, Slash i njegova supruga Perla su zatražili razvod u Los Angelesu. Vjeruje se da je Perla, koja je također menadžer Velvet Revolvera, izvor lažnih glasina oko prekida Velvet Revolvera kao i ponovnog ujedinjenja Slasha s Axlom Roseom. Te su glasine bile netočne (Slash je na Camp Freddyu 13. svibnja rekao da je i dalje u Velvet Revolveru i da nije razgovarao s Axlom od 1996.)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DUFF MC'KAGAN
Michael Andrew McKagan, poznatiji svijetu kao Duff 'Rose' McKagan (Seattle, Washington , 5. veljače 1964.), američki glazbenik i basist. McKagan je najpoznatiji kao basist hard rock benda Guns N' Roses u kojem je proveo 13 godina.

Rane godine:
Michael Andrew McKagan je rođen kao najmlađi od osmero djece od oca Elmera i majke Alice Marie McKagan. Imena i zanimanja njegovih braća i sestara, u prosincu 2002., jesu: Jon (menadžer trgovine QFC prehrambeni lanac), Carol, Mark, Bruce (glavni menadžer za Muzak Corp u Seattleu), Joan Shelton, Claudia Christianson i Matt (učitelj bendova u Lindero Canyon Middle School).
Duffovog oca nazivaju Mac, a majku Marie. Njegov brat Bruce ga je upoznao s basom. Iako je bas bio i ostao njegov primarni instrument, Duff je svirao bubnjeve u mnogo bendova, uključujući legendarni Seattle pop-punk bend Fastbacks, kojima se pridružio u 15. godini (1980.). Opisuje svoj rodni grad kao "divlji rock 'n' roll sa živim podzemljem."
McKagan je krenuo u Kaliforniju kad je imao 19. godina i svirao u desecima rock bendova u Los Angelesu uključujući "Ten Minute Warning" (zamijenio ga je Daniel House iz Skin Yarda) i hardcore punk bendu The Fartz. Nakon što je vidio oglas za basistu u lokalnom magazinu, upoznao je gitaristu Slasha i bubnjara Stevena Adlera iz benda Road Crew u L.A.-evom legendarnom 24-satnom restoranu i okupljalištu rockera Canter's. Duff je očekivao punkere koji bi htjeli svirati rock 70-ih, ali je umjesto toga našao dva čupava lika.
"Kad sam upoznao Slasha i Stevea Adlera prvi puta," kaže, "bilo je čudno, jer nikad prije nisam upoznao nekog poput njih - L.A. lokalne. Izašli smo te noći i napili se, i onda smo imali ovaj bend. To je bio Slashov bend, Road Crew."

Guns N' Roses:
Od ostataka bendova L.A. Guns i Hollywood Rose, Axl Rose i Izzy Stradlin su se pridružili Duffu, Slashu i Steveu da bi sastavili Guns N' Roses. Sastavljeni da bi odsvirali zakazane gaže raspalih bendova, nova postava je finalizirana 6. lipnja 1985. Duff je postao basista benda i nakon dva dana proba, novopečena grupa je odsvirala debitantsku gažu jednog četvrtka u klubu The Troubadour.
U bend je dovukao malo punk rocka, kako je bio veliki obožavatelj Sida Viciousa iz Sex Pistolsa i punker u duši.
Prvi put se vjenčao 28. svibnja, 1988. za Mandy Brix, hostesu u japanskom restoranu u L.A.-u koja je imala njezin vlastiti ženski rap-trio, "The Lame Flames." Rastali su se 1990. Ponovno se vjenčao u rujnu 1992. za Lindu Johnson, i rastao se u rujnu 1995.
Okrijepljen ovisnošću o drogi i alkoholu, McKagan je preživio osam godina u opasnom bendu i također je poznat po primanju 1989 American Music Awards u pijanom stanju. Primajući drugu nagradu GnR-a, McKagan i Slash su se popeli na pozornicu veoma pijani, držući pića i pušeći cigarete. U razmaku od 20 sekunda, Slash je uspio opsovati dvaput u svom suludom govoru nakon čega je bio prekinut glazbom i premještanjem kamere na zastor s AMA logom. Nakon prve riječi na f, čuo se začuđujući uzdah iz publike, nakon čega je Slash pokrio svoja usta i rekao "oops". Duff se smijao zajedno s njim. Poslije toga mnogi nastupi uživo kasne nekoliko sekundi da bi se spriječio sličan incident. Adler i Stradlin su napustili bend u 1990. i 1991. 1990. Duff i Slash su napisali i odsvirali nekoliko pjesama na albumu Iggyja Popa "Brick by Brick."

Solo godine:
Posije pokušaja rehabilitacije, započeo je solo karijeru 1993. s pjesmom "Believe in Me". 1994., McKaganova gušterača je eksplodirala i morao je hitno na operaciju. Doktori su rekli ako ne prestane piti, bit će mrtav za mjesec dana, i McKagan je brzo postao trijezan.
U nadolazećim godinama, McKagan se otrijeznio, postao otac i koncentrirao se na solo karijeru. Pozvao je Abea Laboriela Jr., Michaela Barragana i Izzya Stradlina da mu pomognu na njegovom albumu Beautiful Disease, koji je 1999. izdala izdavačka kuća Geffen Records.

Velvet Revolver:
Od travnja 2002., Duff svira bas za bend Velvet Revolver zajedno s bivšim članovima Gn'R-a, Slashom i Mattom Sorumom, kao i sa gitaristom Daveom Kushnerom i bivšim pjevačem grupe Stone Temple Pilots Scottom Wielandom. Njihov debitantski album "Contraband" je izdan 2004. i došao je na ljestvicu prvih 200. Drugi album grupe, trenutno nazvan "Libertad" se očekuje 2006.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
IZZY STRADLIN
Izzy Stradlin (rođen kao Jeffrey Isbell, Lafayette, Indiana, 8. travnja 1962.), je američki glazbenik najbolje zapamćen kao ritam gitarist hard rock benda Guns N' Roses.
Suprotno od vjerovanog, Izzy je - zajedno s pjevačem Axlom Roseom - bio dominantni tekstopisac za Guns N' Roses. Iako je Slash bio odličan lead gitarist, definirajući zvuk benda, Izzy je bio onaj koji je pisao i glazbu i riječi za pjesme kao što su Patience, Think About You, Mr. Brownstone, 14 Years, Double Talkin' Jive i You Could Be Mine. Uistinu, postoje par klasičnih "Guns" pjesama koje nije barem malo doradio Izzy. S četiri albuma na kojima je radio udružio se sa Slashom da bi složili riffove konkurentne nekima od najboljih hard rock bendova.

Rani život:
Izzy Stradlin je rođen kao Jeffrey Isbell 8. travnja 1962., u Lafayette, Indiana gdje je i odrastao. O Lafayette, Izzy kaže, "Bilo je cool odrastati ondje. Ima sudnicu i fakultet, rijeku i željezničke tračnice. To je mali grad, pa se nije imalo šta raditi. Vozili smo bicikle, pušili travu, upadali u nevolje - bilo je kao Beavis and Butt-head."
Izzyevi glazbeni favoriti su Alice Cooper, Led Zeppelin i Rolling Stones, ali najveći utjecaj je imala njegova baka, koja je imala bend zajedno sa svojim prijateljima. Izzy je nagovorio roditelje da mu kupe set bubnjeva. Držao se bubnjeva do 1983., kad je odabrao svirati gitaru, budući da je bilo lakše skladati pjesme na gitari,- a tekstopisci su imali velike šanse za zaradu. U srednjoj školi Izzy je započeo bend sa svojim prijateljima. Jedan od njih je bio William Bailey, poznatiji kao Axl Rose. "Bili smo dugokosi likovi u srednjoj školi. Ili si bio sportaš ili si pušio travu. Nismo bili sportaši, pa smo se družili zajedno. Svirali bi pjesme u garaži. Nije bilo klubova gdje bi svirali, zato nismo došli dalje od garaže. Axl je onda bio sramežljiv što se tiče pjevanja. Ali oduvijek sam znao da je pjevač."

Guns N' Roses:
Nakon mature Izzy je shvatio da Indiana nije mjesto gdje bi imao glazbenu karijeru. Spakirao je bubnjeve u auto i krenuo u Los Angeles. Pokušao je svirati s par bendova kao bubnjar, zatim se nekratko prebacio na bas. Nakon nekoliko godina u Los Angelesu, Izzy se ponovno našao s Axlom, i osnovali su bend Rose (kasnije nazvan Hollywood Rose), prvi bend u kojem je Izzy svirao gitaru. 1984. je nakratko napustio bend da bi se pridružio Sunset Strip stapleu, London. Međutim, vratio se svirati u Rose.
Rose je postao Hollywood Rose, i onda se raspao, zatim ponovno skupio i postao Guns N' Roses. Rana povijest benda je zbunjujuća, ali u lipnju 1985. klasična postava Guns N' Rosesa je krenula na svoju prvu turneju. Neslavna "Hell Tour" je odvela bend uzduž zapadne obale SAD-a u Seattle, rodni grad basista Duffa KcKagana. Oko tog vremena Izzy je usvojio svoj izgled i počeo svirati starinske gitare, oboje u čast svog uzora, gitarista Rolling Stonesa, Keitha Richardsa.
Kad je "Appetite for Destruction" turneja završila, Izzy, zajedno s kolegama iz benda Slashom, Duffom i Stevenom, je krenuo u period teškog opijanja i korištenja droge. Za razliku od druge trojice, Izzy se uspio oduprijeti iskušenju kontinuiranog trovanja i očistio se. Rekao je da je turneja s Aerosmithom 1988. bio velik izvor inspiracije: "Bilo je kao, hvala Bogu što smo upoznali neke ljude koji nisu sjebani! Išao sam gledati i zvuče jebeno dobro! I mislio sam, trebat ćemo se zbilja potrudit da održimo ovo sranje, jer oni su bili pravi, znate? I nama je, čak tada, bilo to da je glazba bila na drugom mjestu poslije svih sranja..." Što ga je napokon navelo da se odvikne droge je bio neslavni incident koji se dogodio u avionu kad se Izzy popišao u pepeljaru, zbog čega je bio uhićen. Nakon toga, Izzy je bio podvrgnut raznim testovima urina na drogu.
Izzy često ostavlja dojam kao tihi lik u "najopasnijem bendu na svijetu", i to je postalo veoma primjetivo tijekom turneje "Get In The Ring Motherfucker" 1991. godine. Izzy više nije putovao s bendom. On, njegova Švedska supruga, Aneka, i njegov pas (viđen u spotu Sweet Child O' Mine) su imali privatni bus koji ih je vozio od koncerta do koncerta. Komentirao je ovo kao da ima veze s trudom da ostane trijezan u krugu ljudi koji još uvijek piju.
Izzy je napustio bend u studenom 1991. godine.

Nakon Guns N' Roses i nadalje:
Nakon Guns N' Roses vratio se u Indianu i počeo snimati pjesme koje su završile na njegovom prvom solo albumu s njegovim bendom the Ju Ju Hounds, Izzy Stradlin and the Ju Ju Hounds. Glazba je bila opuštenija i jednostavnija nego Illusion albumi (Use Your Illusion I i II), što mnogi ljudi smatraju da je preproducirano. Dobili su poštene kritike i krenuli na svjetsku turneju.
1993. Izzyjeva zamjena u GN'R, Gilby Clarke, je ozljedio zapešće u motorističkoj nesreći i nadolazeća Europska tuneja je bila ugrožena. Brzo rješenje je bilo potrebno, i Izzy je popunio prazninu. Međutim, nakon što su mu obaveze završile, vratio se u Indianu da se odmori od glazbene industrije.
Tijekom ovih godina izbivanja mnogo je putovao i posvetio više vremena svojim hobijima: motorima i utrkivanju. Čak je sagradio pistu blizu svoje kuće. 1998. Izzy se vratio na glazbenu scenu sa svojim drugim solo albumom 117°. Kao i prije, nije se baš zanimao za promociju albuma — odlučio je samo dati nekoliko intervjua — i odsvirao nekoliko koncerata. Ispalo je da je taj album bio zadnji Izzyjev album izdan od izdavačke kuće Geffen Records. 1999. njegov treći solo album Ride On je izdan od izdavačke kuće Universal Victor. Ovaj put je Stradlin odradio malu turneju po Japanu kao promociju. Četvrti album nazvan River je izdan 2001.
Nekoliko njegovih bivših kolega iz benda ga je pitalo da se pridruži Velvet Revolveru kod je bio u stanju sastavljanja, ali je odbio jer nije htio raditi s vodećim pjevačem i jer nije volio život na turneji.
2003. Stradlin je snimio šesti album Like A Dog. Nekoliko promotivnih kopija je izrađeno, ali album nije izdan. Dvije godine kasnije, peticija je bila pokrenuta od strane Izzyjevog fana Willa Villiersa da se promotivne kopije prodaju Izzyjevim obožavateljima. Peticija je bila vrlo uspješna s više od tisuću potpisa. Pokretača peticije, koji održava golemu web stranicu obožavatelja Izzyja, je kontaktirao Stradlin. Odlučio je izdati Like A Dog prodavajući ih za 20 dolara obožavateljima.
2004. Izzy Stradlin i Duff McKagan, njegov bivši kolega iz Guns N' Rosesa, su surađivali na albumu Bubblegum Marka Lanegana.
Izzy je 2006. godine izjavio da razmišlja izdati nekoliko pjesama koje nisu bile na njegovim albumima, nego među drugim stvarima u podrumu. Izjavio je i da je novi album gotovo završen i da će uskoro biti na policama.
Kao i sa bivšim kolegom iz Gunsa, Mattom Sorumom, čini se da su Stradlin i Axl Rose popravili svoje prijateljstvo. Dojavljeno je da je Rose došao na rođendansku proslavu održanu za Stradlina u New Yorku.
17. svibnja 2006. godine Izzy se pojavio na pozornici s Guns N' Roses da bi odsvirao pjesme Nightrain, Think About You i Patience. Izzy je također odsvirao pet pjesama s GN'R na Download Festivalu 11. lipnja 2006. i u Nijmegenu u Nizozemskoj 2. srpnja 2006. Pjesme su bile "Patience", "Nightrain", "Used To Love Her", "Think About You" i "Paradise City". Također se pojavio na pozornici u Oslo Spektrumu, Norveška, 8. srpnja 2006. Izzy se također pojavio s Guns N' Roses tijekom mnogih nastupa u Britaniji. Pojavio se u Metro Radio Areni u Newcastleu 19. srpnja 2006., Glasgowskom SECCu 22. srpnja 2006., u Manchester Evening News Areni 23. srpnja 2006., Birmingham National Exhibition Centru 25. srpnja 2006., Nottingham Areni 27. srpnja 2006. i u Wembley Areni 29. srpnja.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
STEVEN ADLER
Steven Adler (Cleveland, Ohio, 22. siječnja 1965.), američki bubnjar i glazbenik.
Bio je bubnjar hard rock benda Guns N' Roses, ali je 1990. izbačen iz sastava zbog ovisnosti o kokainu.
Steven Adler rođen je 22. siječnja 1965. u Clevelandu, Ohio. Rodio se unutar židovske vjere[1] i donekle posjeduje islandsko porijeklo.
Adler odlazi u Los Angeles, Kalifornija zajedno sa svojom majkom Deannom i starijim bratom Kennyem još kao dijete. Majka mu se preudala za Melvina Adlera i sa njim rodila sljedeće dijete Jamiea. Stevenov stric Kenny, također ima sina koji se zove Max Adler. Njegov mlađi brat Jamie Adler, agažira se kao hip hop agent koji uključuje i Bone Thugs N' Harmony and Tyrese. Stevenov bratić Max Adler, također se angažira u zabavno poslovnoj produkciji, Stage-Shows u Las Vegasu i nekoliko reality nastupa na televiziji[3].
Adler se sreo sa gitaristom Guns N' Rosesa Slashom, kada je imao 13 godina. Obojica su u isto vrijeme pohađali školu u Kaliforniji[4], kada se Adler našao u neprilici koja se dogodila u skateboarding parku, Slash je sve zaustavio i na taj način mu pomogao[3]. Ubrzo su postali veliki prijatelji i Slash tada počinje svirati gitaru, a Adler koji je do tada pomalo svirao gitaru prelazi na bubnjeve i kao takvi osnivaju sastav Road Crew.

Guns N' Roses:
Slash i Adler upoznavaju se sa budućim Guns N' Rosesima, u vrijeme kada se preko novinskog oglasa traži basista za sastav. Duff McKagan nije bio jedini koji se odazvao na oglas ali je ušao u sastav poznavajući Axla Rosea i Izzya Stradlina, dvojicu preostalih originalnih članova sastava "Hollywood Rose". Njih dvojica pridružuju se Tracii Gunsu (prva gitara), Oleu Beichu (bas gitara) i Robu Gardneru (bubnjevi), čineći tako čuvenu originalnu postavu Guns N' Rosesa.
Adler svira bubnjeve na prva tri GN'R albuma: EP iz 1986. Live ?!*@ Like a Suicide, multi-platinasti Appetite for Destruction i G N' R Lies. Adler se također pojavljuje i u jednoj skladbi, "Civil War", na albumu Use Your Illusion II[5].
Pred kraj 1987.g. Guns N' Rosesi nalaze se na turneji i Adler izlazeći vidno u alkoholnom stanju iz jednoga noćnog bara, razbija svoju ruku udarajući u uličnu svjetiljku. Član sastava "Cinderella", Fred Coury, zamjenjuje Adlera i nastavlja turneju.
Na dodijeli nagrada 1989. American Music Awards, Gunsi izvode svoj najnoviji singl "Patience" gdje bubnjeve umjesto Adlera svira Don Henley. Takvi učestali Adlerovi izostanci, službeno su se pripisivali njegovoj rehabilitaciji i programu odvikavanja od droge i alkohola.
Problemi se nastavljaju 1990. kada sastav snima skladbu "Civil War" za humanitarni album Nobody's Child. Axl Rose je u jednome intervju rekao "Civil War se bez problema snimio 60 puta", očekivano je problema bilo sa Adlerom. Slash jednostavno obrađuje bubnjeve za skladbu koliko mu njegove sposobnosti dozvoljavaju. Adler je priznao da je skladbu pokušao odsvirati 20 možda 30 puta. U to vrijem snimanja skladbe "Civil War", Adler se još uvijek pokušavao odviknuti od uzimanja narkotika.
Adler je ubrzo istjeran iz sastava uz napomenu da se može vratiti kada se izliječi i kada više ne bude bilo znakova da uzima narkotike. U travnju 1990. zajedno sa Gunsima sudjeluje na koncertu "Farm Aid IV" u Indiani. To je bio njegov posljednji nastup sa sastavom. Problemi sa studijskim snimanjem se nastavljaju i za vrijeme snimanja albuma Use Your Illusion I & Use Your Illusion II, Gunsi umjesto Adlera angažiraju novoga bubnjara Matta Soruma. Službeno obrazloženje ostalih članova sastava za Adlerovo otpuštanje bilo je da nije bio sposoban za rad i da mu se nije moglo nikako pomoć.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toliko od mene, ako imate nesto da dodate, slobodno to uradite.. izbacite neke njihove slike, i linkove sa youtube-a koji su vam dragi...

samoubistvo ruza :ruza: samoubistvo



Poruku je menjao/la TheBad - Cetvrtak, 02.02.2012, 9:22 PM











377
poruka na forumu
54 303



post # 2 | 02.02.2012 , 9:42 PM

Legendarna Grupa :D












403
poruka na forumu
72 625



post # 3 | 02.02.2012 , 9:47 PM

Quote (aldyn)
Legendarna Grupa

Da, meni su omiljeni, hvala mom bratu koji me navukao na njih :D postavi neki link npr. omiljena pjesma ili nesto...











338
poruka na forumu
4 75



post # 4 | 02.02.2012 , 9:52 PM

Uf koliki tekst :D











403
poruka na forumu
72 625



post # 5 | 02.02.2012 , 10:15 PM

Quote (kimi123)
Uf koliki tekst

htio sam da budem detaljan, hvala dragoj wikipediji :) ubacicu jos neke zanimljive podatke i snimke koji su manje poznati, samo da malo vidim kakvo ce bit interesovanje na temu, i koliko ce i kakvih postova i komentara biti ;)











4026
poruka na forumu
1074 4736



post # 6 | 22.02.2012 , 4:52 PM

TheBad, yes gj











714
poruka na forumu
119 927



post # 7 | 22.02.2012 , 7:24 PM


moja omiljena yes yes yes

Dođu, tako vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.









2315
poruka na forumu
731 4208



post # 8 | 22.02.2012 , 7:52 PM

Svaka čast za ovaj tekst gj oni su mi omiljeni bend !!!

Upornost je osobina upornih.

IM BACK BITCH !










714
poruka na forumu
119 927



post # 9 | 22.02.2012 , 9:36 PM

Added (22 Feb 2012, 8:33 PM)
---------------------------------------------

Added (22 Feb 2012, 8:34 PM)
---------------------------------------------

Added (22 Feb 2012, 8:35 PM)
---------------------------------------------

Added (22 Feb 2012, 8:36 PM)
---------------------------------------------


Dođu, tako vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.









4290
poruka na forumu
228 2087



post # 10 | 23.02.2012 , 9:35 PM

Ne slušam ih.
Ali svaka čast za tekst! yes








403
poruka na forumu
72 625



post # 11 | 25.02.2012 , 12:51 PM

Ono što su fanovi čekali godinama dogodiće se uskoro. Originalna postava ove popularne grupe ponovo će se okupiti.

Razlog ponovnog okupljanja je prijem ovog benda u "Rock and Roll Hall of Fame" (Rokenrol kuću slavnih). Na bini u Klivlendu će 14. aprila biti svi koji su učestvovali u snimanju prvenca "Appetite For Destruction". Axlu Roseu će se nakon više od 15 godina pridružiti i Slash, Izzy Stradin, Duff McKagan i Stiven Adler. Ne zna se još uvek da li će tom prilikom i zasvirati zajedno. :D

P.S. Moj san ce se ostvariti :)











714
poruka na forumu
119 927



post # 12 | 25.02.2012 , 1:20 PM



Obrada ali dobro uradjena yes yes yes

Dođu, tako vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.









403
poruka na forumu
72 625



post # 13 | 25.02.2012 , 1:35 PM

Snimak poslednjeg nastupa originalnog sastava... nakon ovog koncerta Steven Adlere je izbacen iz benda, zbog problema sa drogom.... Po onome sto je napisao u svojoj autobiografiji, bio je toliko nadrogiran da u pocetku nije ni znao koju pjesmu sviraju, nego mu je Duff McKagan stalno prilazio i govorio mu ritam...



P.S. pjesma nije njihova, ali se nalazi na njihovom albumu ''SPAGHETTI INCIDENT''


Poruku je menjao/la TheBad - Subota, 25.02.2012, 1:39 PM











714
poruka na forumu
119 927



post # 14 | 25.02.2012 , 1:46 PM



Joj secam se moje srece kada je izashao ovaj album u dva dela Use Your Illusion I i Use Your Illusion II 1991 god. tetka mi iz Nemacke poslala original kasete :)) tada cd-vi nisu bili :)))) uglavnom su po ulicama prodavali pirat kasete,a ove moje kada su mi stigle bile su u celofanu i kada sam ih otvorila unutra tekstovi svih pesama na omotu kasete,ehhh moje srece :)) zhao mi je shto su se raspali,ali neko jednostavno ne mozhe podneti slavu i sve shta ona nosi sa njom,odali su se picu drogi....

Dođu, tako vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.









403
poruka na forumu
72 625



post # 15 | 25.02.2012 , 2:04 PM

Jaooo vrh :D ja bih volio kad bih nasao njigovu plocu APPETITE FOR DESTRUCTION ... ali to je rijetkost kod nas... jos kad bi bila sa originalnim omotom yahoo yahoo yahoo



inace ovaj omot je bio zabranjen u radnjama koje su prodavale ''nosace zvuka'' :) pa je zamijenjen onim crnim na kojem je krst sa lobanjama clanova benda...











714
poruka na forumu
119 927



post # 16 | 25.02.2012 , 2:14 PM

ijooj secam se ovog omota :)))

Added (25 Feb 2012, 1:14 PM)
---------------------------------------------


Dođu, tako vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.









403
poruka na forumu
72 625



post # 17 | 25.02.2012 , 2:18 PM

prvi album im je definitivno najbolji.. cist rock n roll :) Slash mi je ''idol'', on me inspirisao da krenem da ucim da sviram gitaru, sto cu uskoro i da pocnem da radim.. jer sam nabavio jednu pravu ''ljepoticu'' :D














714
poruka na forumu
119 927



post # 18 | 25.02.2012 , 2:28 PM



moja drugarica je imala crnu gustu uvijenu kosu i sve sam je zezala da je ista kao Slash,a ja sam bila sva nezhna plava ,duga ravna kosa ma isti Axl :)),imala sam jednu teksas jaknu na koju sam na ledjima zashila prishivach ovaj krst sa njihovim chlanovima :D



Fajlovi: 8035514.jpg (58.8 Kb)
Dođu, tako vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.









403
poruka na forumu
72 625



post # 19 | 25.02.2012 , 2:44 PM

Moja rodjendanska želja zadnjih 4 godine je Gibson Les Paul - Slash Signature gitara :) kad udjem preko kompa, postavicu sliku ;)


Poruku je menjao/la TheBad - Subota, 25.02.2012, 2:46 PM











714
poruka na forumu
119 927



post # 20 | 25.02.2012 , 2:47 PM

Nesto ovako :D


Fajlovi: 1255353.jpg (57.0 Kb)
Dođu, tako vremena, kada pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati.



Forum » Muzika » Muzika » Guns 'n' Roses (grupa koja je harala rock scenom od 83' do 92')
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search: