Fado muzika...
|
|
|
post # 1 | 02.03.2012 , 10:56 AM
|
Pored toliko muzickih tema, usudih se otvoriti jos jednu. Velika sam pristalica melodija nabijenih jakim emocijama, te stoga fado muzika je ponekada moj izbor, a mozda i vas...
“I kad budem najstariji razumecu djake koji zvacu zvake, i kad budem najstariji…”
|
|
| |
|
post # 2 | 03.03.2012 , 2:00 PM
|
|
|
| |
|
|
post # 4 | 05.03.2012 , 8:25 PM
|
Slušala sam ovo,ali nisam znala da se ovako zove. Inače meni se ne sviđa. Postajem prenježna kada to slušam,a ne volim sebe nježnu. Iritira pomalo.
|
|
| |
|
post # 5 | 05.03.2012 , 8:34 PM
|
Me gusta! Relaxirajuca je muzika. Nisam u fazonu da slusam stalno to, kao npr. house, ali je prijatna za uvce.
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
|
post # 6 | 07.03.2012 , 11:03 AM
|
Quote (badule) Fado je zivot kroz muziku. Zivot je u prolazu, ali umjetnost ostaje...zato je bitno ostaviti zastitne znakove iza sebe, jer je to u neku ruku i smisao nasih postojanja... Quote (By_The_Way_) Postajem prenježna kada to slušam,a ne volim sebe nježnu. Iritira pomalo. Opasna si ti, jos mi samo reci da imas crni pojas pa da spasavam zivu glavu na vrijeme.
“I kad budem najstariji razumecu djake koji zvacu zvake, i kad budem najstariji…”
|
|
| |
|
post # 7 | 19.04.2012 , 2:50 PM
|
Bravo na hrabrosti.
Imala sam srecu da posetim Spaniju i Portugal. Shodno tome, i da gledam uzivo nastup jedne ulicne pevacice, ne pamtim joj ime, koja je pevala jednu pesmu tog zanra, da sam ja sela ispred nje i plakala. To je bilo na ulicama Portugala. Portugal osim naftne rafinerije, prehrambene industrije pa i metalurgije, ima da tako kazem dragulj kao sto je ovaj zanr muzike. I to je srce naroda koji tamo zive.
Kad sam dosla kuci, ispricala sam to jednom profesoru muzickog, i rekao mi je: Pravi pevac ili pevacica fado muzike je onaj ili ona koji izmame suze na licima onih koji slusaju. Bome, ja nisam imala suze, ja sam imala more suza.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
post # 8 | 20.04.2012 , 9:35 AM
|
Quote (Leksi) Pravi pevac ili pevacica fado muzike je onaj ili ona koji izmame suze na licima onih koji slusaju. Tako je, to je opste poznato. Kako da, jedan ovakav andjeoski glas, ne izmami more emocija...
Quote (Leksi) Bravo na hrabrosti.
Pa bre Leksi, ja cekam taj orden za hrabrost!
|
|
| |
|
post # 9 | 20.04.2012 , 3:44 PM
|
Mermaid, pesma je odlicna. A dodelila sam ti ordenje, samo je u varijanti zlata, jer me nisu ispostovali.
|
|
| |
|
post # 10 | 20.04.2012 , 7:21 PM
|
Quote (Leksi) A dodelila sam ti ordenje, samo je u varijanti zlata, jer me nisu ispostovali. Ja se samo pitam KO se usudio tebe da ne ispostuje...? Nista ti ne brigaj, najveca je sigurnost u zlatu, pa makar to bio samo jedan zlatan zub.
|
|
| |
|
post # 11 | 20.04.2012 , 7:46 PM
|
Ma sredila sam ja to po kratkom postupku.
Tako je. Mogle smo u biznis ti i ja, trazicemo ljude koji imaju zlatan zub, ima moj brat dobra neka kljesta koja mogu posluziti.
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 12 | 20.04.2012 , 8:30 PM
|
Quote (badule) Fado nije samo muzika. Fado je i stil i nacin zivljenja. Fado je zivot kroz muziku.
sta mislis onda sta je rege?
Be my love?
|
|
| |
|
post # 13 | 20.04.2012 , 10:52 PM
|
Quote (JahRastafarI93) sta mislis onda sta je rege? pa i rege je stil zivota ustvari sve je to umjetnost ne ove cajke sto mi slusamo
|
|
| |
|
post # 14 | 23.07.2012 , 9:07 AM
|
Quote (Leksi) Tako je. Mogle smo u biznis ti i ja, trazicemo ljude koji imaju zlatan zub, ima moj brat dobra neka kljesta koja mogu posluziti. E fino, kada se skupe ta zlatna, osnivacka sredstva, onda cemo da formalizujemo stvar.
|
|
| |
15404 poruka na forumu
| |
2409
| |
REP OFF
|
|
post # 15 | 23.07.2012 , 11:14 AM
|
Quote (JahRastafarI93) sta mislis onda sta je rege?
Ne znam... Ti si rasta,objasni mi... A prvo mi objasni kakve veze ima tvoj komentar sa fado muzikom. Ili,recimo kakve su sustinske razlike rege-a i fado muzike.
Jedna laka prica ,vezana za fado. Pre par godina,pustam ja Marizu u prodavnici (naravno,ima zvucnik napolju i cuje se relativno glasno),mislim da je bio aktuelan album - Fado curvo...
Secanje mi govori da je kod ove pesme,zena od svojih pedesetak godina usla u radnju sa suzama u ocima i pitala me sta je ovo... Objasnih joj istoriju fada ,neke od pevacica koje su aktuelne i jos par reci o Portugalu. Kupi ona cd ,dodje sutra po jos i tako... Rece mi ,ta gospodja,da uziva u fadu i da place zato sto je ta muzika u potpunosti ispunjava. Srecna je u potpunosti dok place slusajuci fado. Sta ti mislis ,lepi moj rasta,ko je plakao uz rege? Pogotovo od srece. A da nije zanesen kanabisom. Ukusi su razliciti,o njima ne vredi raspravljati. Fado nije trend,niti je dosao kao trend. Fado je isplivao snagom svojih emocija i emocijom mocnih vokala. I postao svetski priznata muzika.
Bez obzira sto zaista volim i cenim apsolutno sve zanrove muzike i pravce ( Oprosti JK i Sale Popovicu sto ne spadate u ovaj izbor) Fado mi je na vrhu top liste emocionalne muzike.
Koji covek je covek,ako ne cini svet boljim?
|
|
| |