Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: Deki87  
Marilyn Manson


2462
poruka na forumu
299 2356post # 1 | 15.03.2012 , 0:13 AM

Da li ga neko ovdje sluša ? I šta mislite o njemu ?

Inače ja ga slušam s vremena na vrijeme.Imam par dobrih covera. I ima par dobrih spotova. I tekstova. :)
493
poruka na forumu
100 491post # 2 | 15.03.2012 , 0:21 AM

Ne slusam. I ne volim. :)

Ja nisam luzer, o naprotiv, Meni je osmeh lajt-motiv.. :)

1520
poruka na forumu
180 1265post # 3 | 15.03.2012 , 0:36 AM

Gotivim ga. Evo jedne od pesama koju volim od njega:


Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima."
A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo."
P.S. You want a piece of me?! :)


4
poruka na forumu
1 17post # 4 | 15.03.2012 , 9:01 AM

Satanista
djavo
2462
poruka na forumu
299 2356post # 5 | 15.03.2012 , 4:32 PM

Quote (Heruvimi)
Satanista

Koliko ja znam ponosni. :D

Svejedno meni je drag šta god on to bio. Njegov put i njegov život. :)
4290
poruka na forumu
228 2087post # 6 | 15.03.2012 , 5:22 PM

:o Ja sam ga se ceo život plašila! lol
Ma grozan je, ni ne gledam ga ni ne slušam!
2462
poruka na forumu
299 2356post # 7 | 15.03.2012 , 5:39 PM

Quote (Marija_Nikola)
Ja sam ga se ceo život plašila!

Haha :D I ja sam dok ga nisam počela slušati.
Sada mi baš odaje čvrstim stavom,odanosti i samouvjernosti. Čak sam mu malo i zavidna. lol


"Old school"
428
poruka na forumu
59 1406post # 8 | 15.03.2012 , 7:00 PM

Slusam, i imam veliko postovanje prema njemu.. :D

Niko nije tako beznadezno porobljen od onih koji pogresno veruju da su slobodni.

979
poruka na forumu
107 551post # 9 | 15.03.2012 , 8:35 PM

Bobby88, Ova mu je baš dobra =) Slušam naravno al s vremena na vrijeme ima dobre pjesme da valja :)
1520
poruka na forumu
180 1265post # 10 | 15.03.2012 , 9:12 PM

Evo, jos jedne njegove dobre pesme:Inace, ovo je soundtrack iz cuvenog filma "Kuca na ukletom brdu", koji je verujem, vecini poznat. :)

Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima."
A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo."
P.S. You want a piece of me?! :)


576
poruka na forumu
34 295post # 11 | 15.03.2012 , 9:27 PM

Covek je legenda ovakav lik ne postoi vidi ga samo kako se raspada :) legenda :) svaka cast na temi :)

>>> NEMAM LEVU CIPELU <<<Zajebavam sistem
4792
poruka na forumu
765 REP OFFpost # 12 | 15.03.2012 , 9:30 PM

On je sve sem coveka :) Cuo sam silom jednu njegovu pesmu pre par godina, i od tada ga ne podnosim :)

Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks

2462
poruka na forumu
299 2356post # 13 | 15.03.2012 , 10:07 PM

Bobby88 zbog te pjesme sam i počela aktivno da ga slušam. Spot je savršen. :D

Quote (nikdeni)
Covek je legenda ovakav lik ne postoi vidi ga samo kako se raspada legenda svaka cast na temi

Slažem se,slažem. :D Hvala poljubac
1520
poruka na forumu
180 1265post # 14 | 16.03.2012 , 1:36 AM

Quote (By_The_Way_)
Bobby88 zbog te pjesme sam i počela aktivno da ga slušam. Spot je savršen.


Ja sam ga zgotivio zbog "Tainted love". Pre toga sam bas imao otpor prema njemu i vrsti muzike koju izvodi. Jbg, sta sam ja tad znao, zeleni klinac... Vodio se stereotipijama.

Samo njegovo umetnicko ime je intrigantno: kombinacija imena jedne od najlepsih zena svih vremena Marilyn Monroe i prezimena serijskog ubice Charles Manson-a.

Inace, Marilyn Manson je kolekcionar proteza svih vrsta (vestacke oci, proteza za ruku/nogu...), cini mi se i hirurskih instrumenata.

Evo jos jedne pesme koju bas volim od njega:


Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima."
A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo."
P.S. You want a piece of me?! :)


4
poruka na forumu
1 17post # 15 | 09.04.2012 , 8:49 AM

Мерилин Менсон, сатанистички кловн

Рођен је као Брајан Ворнер. У детињству обожавалац група "Kiss" и "Black Sabath" решио је да подражава своје идоле: "Рокенрол ме је спасао као клинца. Увек сам желео да будем као људи које сам слушао и о којима сам читао. Они су били магични, они су били већи од живота. То је одувек био мој циљ". Пре но што се појавио на сцени, пажљиво је изучавао "шок-рокере", Дејвида Боувија, Елиса Купера, "Kiss" и остале. Одевајући се и фотографишући као жена, секући се, по телу, носећи сочива различите боје, упознао је Трента Рејзнора из "Nine Inch Nails", и узео "уметничко име" Мерилин Менсон, комбинујући тако енергију симболичности две америчке фасцинације - глумицу Мерилин Монро и масовног убицу Чарлса Менсона. Група је понела име по његовом псеудониму. Веома рано се учланивши у Ла Вејеву "цркву сатане", Ворнер је почео да даје громопуцателне изјаве попут: "Већи сам од сатане. Он је појава која не постоји, а ја сам видљив и, самим тим, много неугоднији". Уследили су албуми "Portrait of An American Family" (1994), "Smells Like Children" (1996), "The Anthichrist Superstar", итд. Светска турнеја се звала "Dead to the World" .

У Америци су га кругови традиционалиста жестоко напали, што је само повећало продају његове музике и јавних наступа. Извођен је на суд, јер је отац петнаестогодишњег Ричарда Кунца, који се убио, устврдио да је Менсонова плоча "Antichrist Superstar" крива за то, пошто је њоме дечак био потпуно слуђен. Менсон је то искористио за циничне примедбе које ће му донети још већи публицитет: "Ако неко жели да криви музику зато што је неко дигао руку на себе може, али онда лако можете кривити Шекспира и његово дело "Ромео и Јулија". Читао сам га као клинац То је прича о двоје пубертетлија који се убијају јер их родитељи не разумеју. То је поента свега. Родитељи не разумеју децу. Ако одвојите више времена за њих, она ће бити много срећнија".

Менсонов "пројекат" је веома промишљен; он зна шта се сме, а шта не сме, да не би доспео у сукоб са законом. Менсон се полива вештачком крвљу и цепа Библију али не пали америчку заставу јер би дошао под удар државе. Менсон провоцира да би зарадио паре, а не да би правио политичке побуне. То је кловновски, комерцијални сатанизам.

Менсон је учлањен у ЛаВејеву "Chruch of Satan" 1994, када је званично постао и жрец. Примљен је као искусан наркоман, и ако је Ла Веј тврдио да је против дрога; примљен је као трансвестички кловн, иако је Ла Веј био за "мачо-типове" и "праве женске". У својој аутобиографији, Менсон се сећа како га је Ла Веј благословио (проклео?) после сусрета и рекао му: "Оставићеш утисак на свет". У предговору за збирку Ла Вејевих чланака "сатана говори", Менсон о свом покојном учитељу каже: "Био је највећи праведник кога сам срео".

Менсон тврди да је почео да се понаша антихришћански захваљујући учењу у приватној школи протестаната фундаменталиста, у којој су му говорили о антихристу и Армагедону: "Оно што сам имао на уму је: те ако се Армагедон неће десити, ја ћу га направити. Осетио сам обавезу да будем управо оно од чега су ме учили да се бојим. Зато сам на плочи узео улогу антихриста".

Гејвин Беделеј, у "Успону Луцифера", каже да је основни принцип сатанистичке културе прихватање свега онога против чега се хришћани боре као дела свог идентитета. Због тога се "луциферијанска култура" показује занимљивијом од "хришћанске неурозе".

Куп (Coop) је "ликовни уметник" и припадник Ла Вејеве организације. Радио је "сисате цуре и ђаволе" које су, на својим мајицама, носили многи рок-старови од "Секс Пистолса" до "Нирване". Он је свестан да је улога Менсона у ширењу сатанистичких идеја веома битна, али сматра да је менсоновски кловновски стил још битнији; сам архикловн, Ла Веј, свирао је клавир у току карневала и у кућама за забаву. Правити људе будалама и забављати се, једном речју. Куп додаје да је Холивуд препун лавејевских следбеника, који, макар и немали чланску карту секте, мисле сатанистички. У додиру са "Холивуђанима", нико се никад није чудио његовој припадности. Више би га избегавали да је протестантски фундаменталиста...

Менсон је, по Урошу Смиљанићу, "екстремност прогурана до саме ивице легалног, али никад преко, суптилно изведен пословни план који подразумева обрт капитала на контролисаног лудила које се изазива /.../ Реакција коју Менсон изазива у медијима добар је показатељ принципа функционисања глобалне медијске мреже. Сеизмички таласи које његово деловање производи далеко надрастају суштину Менсонових порука које су најчешће у облику општих места и површних знакова. Али, имамо посла са системом у коме брзина протока информација далеко превазилази могућност њихове асимилације и анализе. Комуникација се своди на општење симболима који производе инстант, снажне реакције без потребног времена за евентуалну обраду примљеног. Тим који се бави каријером групе "Мерилин Менсон" ово зна и обавља свој посао прорачунатим инјекцијама виртуалних симбола, који, иако сами за себе безопасни, убачени у хиперубрзану матицу података изазивају потресе и дегенерисање комплетне слике".

"Златно доба гротеске" (наслов једног од Менсонових албума) заиста је ту. Само се питамо да ли би неко Менсону допустио да се изругује јудаизму или исламу као што се руга Хришћанству. У првом случају, нашао би се у затвору због антисемитизма, а у другом би прошао као холандски режисер Ван Гог, кога је исламски фундаменталиста заклао на улици.

Тек дасе зна шта се сме, а шта се не сме.
18
poruka na forumu
1 0post # 16 | 09.04.2012 , 2:40 PM

Ja ga obozavam, super je. Omiljena pesma mi je Personal Jesus.

A kiss is a lovely trick, designed by nature, to stop words when speech becomes superfluous!!!!!!!!!!

10395
poruka na forumu
4891 18209post # 17 | 02.06.2012 , 10:09 PM

Ja od njega samo volim "Tainted Love" (tu pesmu obozavam) i "Sweet dreams"... Da se plasim njegovog izgleda, plasim se brate, kad bih ga srela negde u mraku precrkla bih. Secam se jos kad sam osnovna bila da sam citala nesto da izvadio sam sebi rebro, ne znam kako bese to, uglavnom ima neke veze sa rebrom.
A evo kako izgleda bez sminke ako neko nije video. :D


Inace, 9. juna dolazi u Beograd.


Fajlovi: 5864932.jpg (24.6 Kb)
2462
poruka na forumu
299 2356post # 18 | 02.06.2012 , 10:16 PM

Tanja91, i meni je prijatelj pričao za to,ali mene nije baš jako zanimalo pa se i nisam dalje raspitala.

Srećno mu. Daleko je meni Beograd. :D
363
poruka na forumu
65 485post # 19 | 02.06.2012 , 10:21 PM


Jedina pesma koju slusam cesto.... Mozda malo cudno izgleda i sa sminkom i bez nje ali ima i dobre pesme. :)
219
poruka na forumu
57 643post # 20 | 02.06.2012 , 10:34 PM

odvratan je... i ne volim gaNjega moze samo jedna zena u zivot da vrati :)
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search: