Dalmatinske klape
|
|
Mallena
|
post # 1 | 17.05.2012 , 12:57 PM
|
Klapa je skupina od 5 do 8 pjevača koji izvode klapsko pjevanje. Kasnije se uvelo i ženske klape i mješovite klape.
Sastav klape: 1. tenor, 2. tenor, bariton, 1. bas, 2. bas
Klapsko pjevanje je iznimno medijski popularizirao omiški klapski festival. Kasnije se broj klapskih festivala i susreta povećao, tako da danas imamo susrete klapa u Buzetu, Dubravi, Kaštelima, Murteru, Splitu, Strožancu, Srinjinama, Senju, Stobreču, Klisu , Zagrebu i drugdje.
Klape danas izvode tradicionalne i nove skladbe.
Klapske pjesme su nabijene emocijama i nikog ne mogu da ostave ravnodusnog!
Ako niste nikad, uzmite par minuta slobodnog vremena i poslusajte jednu klapsku pjesmu, bilo koju!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|
Mallena
|
post # 3 | 17.05.2012 , 11:36 PM
|
Jako lijepa pjesma jako dobre klape iz prelijepog grada!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|
post # 4 | 23.05.2012 , 6:35 PM
|
Nisam ljubitelj ali radje bih to slusala nego narodnu muziku ili turbofolk.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
Mallena
|
post # 5 | 24.05.2012 , 10:25 AM
|
Nikad, nikako i ni u kom slucaju ne svrstavati klape sa narodnom muzikom ili turbofolkom... ovo je umjetnost!
|
|
| |
velikoStopaloobdukcija uma
|
post # 6 | 24.05.2012 , 12:39 PM
|
taman su mi,idem pocetkom sldeceg mejseca u Dlamaciju krsnevitu,Vrgorec,tamo neki vinograd sa drugom sredjujemo i obavezno u kafanu na klape i jednu partiju balote:)
studirati filozofiju smotaliteta travologije u rizlogiji je smjesno jer ja se bavim velikoStopaloobdukcijom uma i zato vas molim da obratite paznju kako se ponasate,hvala
|
|
| |
Mallena
|
post # 7 | 24.05.2012 , 12:56 PM
|
Tamo sam svako ljeto i vrlo rado bih zivjela tamo... uzela AZIL!
|
|
| |
219 poruka na forumu
| |
57
| |
643
|
|
post # 8 | 24.05.2012 , 1:17 PM
|
Leksi,
nemoj da mi diras narodnu muziku... sta treba da slusam ? Just a bibera jel... cccc
Njega moze samo jedna zena u zivot da vrati :)
|
|
| |
|
post # 9 | 26.05.2012 , 9:55 PM
|
demonlog, slusaj rock, metal. Narodna muziku samo slusaju mazohisti. Koji vole sami sebi da nanose bol. I to dusevnu bol. Ta je najgora.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
Mallena
|
post # 10 | 28.05.2012 , 9:02 AM
|
Leksi, ko nije otisao nikud iz svog sela, smatra da je ono najljepse!
Ne suditi onima koji su neupuceni!
|
|
| |
|
post # 11 | 18.07.2012 , 4:30 PM
|
I u ovoj temi mesate narodnu, rok i metal muziku.
Leksi prestani da ponizavas narodnu muziku. Ako ti slusas metal, to ti ne daje za pravo da kazes da narodnu muziku slusaju mazohisti.
Sad, nastavite o klapama.
Poruku je menjao/la Marko - Sreda, 18.07.2012, 4:38 PM
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
181 poruka na forumu
| |
3
| |
61
|
|
post # 12 | 20.07.2012 , 0:04 AM
|
Nisam neki ljubitelj ali cijenim
Freddie Mercury 5.9.1946-24.11.1991 Gone but not forgotten!
|
|
| |
|
Mallena
|
post # 14 | 25.02.2013 , 10:46 AM
|
Added (25.02.2013, 9:46 AM) ---------------------------------------------
|
|
| |