Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Moje jelo - recepti
Moje jelo - recepti






1
poruka na forumu
0 0



post # 41 | 23.03.2012 , 11:24 AM

evo jedan dobar.bele spagete:u tiganj stavis malo maslaca sitno seckane pancete(oko 50 gr)malo belog luka,proprzis dodas 2,5deci neutralne pavlake,malo vegete i pomesas sa prethodno skuvanim i ocedjenim spagetama(celo pakovanje)pospes sa rendanim kackavaljom (oko 150 gr)sluziti toplo.prijatno!!!!








224
poruka na forumu
278 1418



post # 42 | 14.08.2012 , 11:55 AM

Recept za pravu rusku salatu :D Ovako treba vam dve mesavine povrca za rusku,i pola male teglice kiselih krastavca ,3 jaja,400g posebne salame,2 pavlake od 180g,majoneza 360g,i pola glavice crnog luka,biber i so po ukusu:Pvrce skuvati i ostavite da se ohladi u frizideru,skuvati i jaja.Krastavce,salamu,crni luk i jaja iseci na kockice dodati u povrce koje ste skuvali i dodajte pavlaku i majonez,posolite pobiberite po ukusu i naravno izmesajte sve to :D Psto sam ja iz Rusije ovo je prava ruska salata,crni luk ovde ne dodaju a kad probaju moju rusku onda se oduseve :) Salata je ukusnija uz dimljenu skusu :D


Poruku je menjao/la i-love-you - Utorak, 14.08.2012, 11:56 AM









♡ Visca el Barça ♡
2899
poruka na forumu
5196 19101



post # 43 | 13.12.2012 , 2:35 PM

umak od gljiva

Sastojci (Broj osoba: 4)

1 kg svježih gljiva - isjeckanih na listiće
do 2 mala vrhnja za kuhanje
2 srednje kapule
pola glavice luka
stručak peršin
1 dcl bijelog vina
3 žilčice senfa
sol, papar, vegeta, origano - po želji

Postupak pripreme

na bijelom ulju popržiti kapulu, kad umre dodati gljive. dinstati par minuta te dodati isjeckani luk i peršin. dodati začine: papar, sol, vegeta, origano, senf. dinstati poklopljeno da gljive puste vodu i da se u njoj kuhaju uz povremeno mješanje. nakon 10-ak minuta dodati bijelo vino. poklopiti. kad su gljive skoro gotove uliti vrhnje za kuhanje, poklopiti dok ne provrije, te dalje kuhati poluotklopljeno. kad su gljive gotove otklopiti te putiti da vrhnje ispari koliko želimo.

Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°









2963
poruka na forumu
797 10239



post # 44 | 13.12.2012 , 4:55 PM

Meksicka musaka sa tortiljama


Sastojci:

*malo maslinovog ulja
*1 kasika putera
*3-4 komada pileci prsa
*1 crvena paprika
*1 zelena paprika
*1 zuta paprika
*2-3 cehna bijelog luka
*1 konzerva kukuruza
*2 tikvice
* so,biber,kumin,origano,mljevena paprika i drobljena suha-ljuta paprika
rendan sir
*100 ml. vode
*tortilje


Priprema:

U tavu stavit ulje i puter pa zagrijat.

Pilece filete isjec na trakice, posut sa malo soli, vegete i bibera pa izmjesat.

Piletinu stavit u tavu pa proprzit sa svih strana.

Paprike isjec na kockice i dodat piletini.

Malo prodinstat pa dodat bijeli luk i kukuruz (iscjedite vodu iz kukuriza).

Dodajte i tikvice isjecene na vece kocke (netreba ih gulit).

Dodajte zacine, zalite vodom i sve to krckajte oko 5 minuta.

U nauljenu tepsiju redajte tortile, pripremljeno meso i povrce pa rendan sir.

Tako dok ne potrostite svu pripremljenu smjesu.

Zadnje da budu tortile. Sve to prekrit foliom pa pec na 200 C oko 30 minuta.

Sklonit foliju, posut rendanim sirom i vratit u pec da se sir otopi.


Prijatno!


:P









4
poruka na forumu
0 0



post # 45 | 09.01.2013 , 12:37 PM

EVO VAM JEDNOG SUPER RECEPTA msm ko voli jaku dobro zacinjenu hranu
2-3 glavice crnog luka iseckaju se i stave da se dinstaju zatim se doda mleveno meso (kolicina sastojaka zavisi od broja osoba za koje spremate) sipa se so i dosta bibera ,zatim i malo kuvanog paradajza .
kada se zavrsi sa dinstanjem toga doda se jedna pavlaka i jedan majonez ...
servira se uz makarone ili spagete ,preporucujem da probate veoma je ukusno :)


Poruku je menjao/la ena-95 - Sreda, 09.01.2013, 12:38 PM

ena :)



Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Moje jelo - recepti
  • Page 3 of 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
Search: