Moje jelo - recepti
| |
|
post # 21 | 14.09.2011 , 9:14 PM
|
Sve sto vas zanima pitajte, kuhar sam
Evo jedan recep za kucnu brzu pripremu
Pijana teletina: 1kg telecih rebarca bez kostiju 1kg telece plecke 2 glavice luka 2 reznja bijelog luka 6 mrkvi biber u zrnu, so lovorov list, bosiljak 2 suhe papricice 2 dl piva
Nauljite malo posudu i slažite polovicu narezanog i posoljenog mesa, pa preko njega očišćene cijele glavice luka, očišćen bijeli luk, cijelu mrkvu, paprike, bosiljak, pobiberite i dodajte dva lovorova lista.
Preko toga u još jednom redu poslažite preostalo meso, prelijte pivom (znaci potopite meso) i dodajte još 3 dl vode.
Poklopite i na laganoj vatri pirjajte sat vremena, uz povremeno dodavanje tekućine, vode ili piva, po potrebi.
Probajte, necete vjerovat kako je dobro... I jos nesto ako vam je lakse koristite vegetu, ja sam kuhar pa tu mjesavinu zacina ne koristim uopste
Na vlastitu incijativu sam banovan ali vratio sam se... Ako vas nesto zanima, obratite mi se putem privatnih poruka. Ako mi planirate ostvati reputaciju, bilo pozitivnu ili negativnu sa pitanjem ili negodovanjem, uradite to ali me obavjestite putem poruke jer u 99% slucajeva to ne vidim...
|
|
| |
|
|
post # 23 | 02.12.2011 , 6:33 PM
|
Quote (DxD) Resept se zove: I Bog bi povratio kada bi pojeo ovu kajganu.... Za tu "kajganu" treba vam: 2. jajeta ( zavisi koliki je kapacitet stomaka ) malo meda aleve paprike malo secera malo soli Priprema... :S Izbuckajte jaja i dok mesate dodajete meda i aleve paprike i malo secera... kada se ispece, dodajte malo soli... NE PREPORUCUJEM DA PROBATE! pa sta si ti to pravila
|
|
| |
|
post # 24 | 02.12.2011 , 9:41 PM
|
Quote (lennon777) pa sta si ti to pravila Ma ne pitaj brej.... Bacilo se.. Niko nema takav stomak.. Mislim za moje de la apetit!
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 25 | 20.01.2012 , 9:04 AM
|
Igore mmm zvuci ukusno!
|
|
| |
|
post # 26 | 20.01.2012 , 10:34 AM
|
ovo sto ja spremam zovem "pica jaja"..manja glavica luka se sitno isecka i proprzi da porumeni,iseckati,2-3 sampinjona,i sacekati da malo promene boju,moze( a i ne mora) da se doda 2 snite sunke ili salame,i prziti 1-2 min,preliti jajima,kolicina po zelji.savetujem da se mesaju tek kad prelijete,i da se ne prepeku,e da bi ugodjaj bio kompletan,opet moze a i ne mora,da kad zavrsite przenje jaja postavite odozgo par snita tost kackavalja pozeljno je sipati malo origana odozgo,pretpostavljam da ga svi imamo u kuci,i preliti kecapom,pa promesati..zaboravih najvaznije..posoliti cim jaja skinete sa vatre..spremanje traje 15ak min prijatno!! :njam:
|
|
| |
760 poruka na forumu
| |
23
| |
295
|
|
post # 27 | 22.01.2012 , 2:37 AM
|
Kako spremiti testo za palačinke Za oko 20 palačinki potrebno je :
250 g brašna, 2 do 3 jajeta, 4 dl mleka, 1/5 dl piva, 5 kašika ulja, malo soli.
Brašno se sipa u okruglu posudu, pa se razbiju jaja, jedno po jedno. Brašno i jaja se dobro izmešaju drvenom kašikom.
Neprekidno mešajući dodaje se mleko, postepeno, da se testo ne bi zgruvalo. Zatim se sipa pivo. Količina mleka zavisi od količine brašna.
Na kraju se doda ulje i so. Ako pravite slatke palačinke možete da dodate 75 g šećera i neki miris (nekoliko kapi ruma, malo kore od pomorandže, vanilin šećer…). Testo se stavi da stoji oko 2 sata.
Pre nego što počnete da pržite palačinke, proverite gustinu testa. Ako je potrebno dodajte još malo mleka.
Odusevicete se licno sam spremao i probao,moj cale je primenio isto i kod njega na poslu.
Sve mi je jasno sada kada je srce prazno!!!
|
|
| |
|
post # 28 | 18.03.2012 , 4:32 PM
|
Pre svega da se izvinim ukoliko se pojavi neka pravopisna greska, ipak srpski mi nije maternji jezik, ali trudicu se da to sto bolje izgleda
Za danas sam odabrala da postavim Cezar (ili ti kako je neki nazivaju Cezarovu) salatu. Italijanski kuvar Cezar Kardini (naturalizovani Amerikanac), kreirao je ovu salatu dvadesetih godina prosloga veka. Odmah je postala veliki hit medju holivudskim zvezdama. Danas se njegova salata pravi u raznim varijacijama po celom svetu. Trebalo bi da je ovo originalni recept.
SASTOJCI: * 100g. dimljene slanine * 200g. belog pileceg mesa * 30g. parmezana * 3 cena belog luka * 2 parceta tost hleba * zelena salata * dva ceri paradajza * sok od 1 limuna * pavlaka * majonez * maslinovo ulje * biber * so
PRIPREMA: Sitno iseckajte slaninu i proprzite je bez dodavanja masnoce. Zatim je izvadite iz tiganja i stavite na papirnu salvetu, da upije masnocu. Ispecite piletinu na teflonu. Kad se prohladi, isecite je na dugacke trake. Isecite hleb na kocke. Pomesajte ga sa iseckanim belim lukom i proprzite na masnoci koju je pustila slanina. Zatim ga izvadite i stavite na salvetu. Umutite maslinovo ulje sa sokom od limuna, posolite i pobiberite. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliteopranu i iseckanu zelenu salatu. Preko salate naredjajte piletinu, slaninu, krutone (prepeceni hleb), ceri paradajz, krupno narendani parmezan, a preko toga prelijte umucenu pavlaku sa majonezom.
UZIVAJTE!!! Mozemo i mi ne samo holivudske zvezde ;)
P.S-Recepte koje cu ja ostavljati NIKAKO nisu za ljude koji drze dijetu bilo kog tipa
Fajlovi:
1585605.jpg
(10.6 Kb)
Poruku je menjao/la ProkletaJerina - Nedelja, 18.03.2012, 5:43 PM
Noli turbare circulos meos! - Archimedes
|
|
| |
|
post # 29 | 18.03.2012 , 5:28 PM
|
Teme spojene...
|
|
| |
|
post # 30 | 18.03.2012 , 5:42 PM
|
Tanja91, hvala ti, nije bitno ko je poceo temu vec da je ima. Jos sam nova da bi sve znala, ali super sto si se setila da mi ne obrises recept ko bi ga ponovo kuckao PoZz
Noli turbare circulos meos! - Archimedes
|
|
| |
|
post # 31 | 18.03.2012 , 5:48 PM
|
Quote (ProkletaJerina) ali super sto si se setila da mi ne obrises recept ko bi ga ponovo kuckao Ma taman posla... lepo si otvorila temu pa nisam htela da je zakljucam vec sam je samo spojila sa temom o receptima... I nije ova rubrika za mene, cim dodjem ovde i citam o hrani odmah ogladnim... Bolje da begam ja.
|
|
| |
|
|
post # 33 | 18.03.2012 , 5:57 PM
|
Quote (Spartanac_PFC) Joj jos ako znas sarmu da spremis da te zenim odma hahahahah salim se
Da, vecina muskaraca to kaze, ali vecinom zena koje sve to znaju ne zele da se udaju
Noli turbare circulos meos! - Archimedes
|
|
| |
|
|
post # 35 | 18.03.2012 , 6:47 PM
|
Quote (Spartanac_PFC) Ma ko njih sta pita ima da se udaju i to je gotova stvar jel ti znas koliko je danas tesko naci devojku koja zna da kuva,da hoce da rasprema kucu da je pedantna itd ????
hahahaha skroz si simpatican, znaci suzana85, spremaj se za udaju! Ko te pita dal hoces
Noli turbare circulos meos! - Archimedes
|
|
| |
Sijam i u mraku :)
|
post # 36 | 18.03.2012 , 10:05 PM
|
Quote (Spartanac_PFC) Joj jos ako znas sarmu da spremis
e kad spomenu sarmu, za one koje ne znaju da uvijaju sarmu, preporucujem da spreme fil za sarmu, a glavicu kiselog kupusa da iseckaju kao za salatu na kockice, zatim pomesaju fil i kupus, i u rernu da se pece... ja to zovem seckana sarma, jest da nije bas kao ona kuvana, ali su veoma sicnog ukusa i ustedi se vreme...
''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.'' ''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''
|
|
| |
|
post # 37 | 21.03.2012 , 10:09 PM
|
Medenjaci
1 šolja šećera 2 šolje brašna 1 šolja vode 1 supena kašika sode bikarbone (a može i prašak za pecivo ako hoćete da vam testo naraste, sa bikarbonom to ne može) 1 kašika cimeta 5 kašika džema od kajsije.
Sve izmešati i staviti u pleh na 200 stepeni. Kada kora počne da se odvaja od pleha, izvaditi je. Dok je još toplo, iseći na kocke (ili ako imate modlu u obliku srca) i preliti čokoladom.
Brz, jeftin i prelep kolač koji stalno pravim.
|
|
| |
|
post # 38 | 22.03.2012 , 8:27 PM
|
Quote (Marija_Nikola) Medenjaci E bas si medena! Uvek kukam kako ne znam da pravim slatkise moracu ovo da probam uskoro. Jel imas sliku tvojih medenjaka da vidim kako bi trebalo da izgleda?
Noli turbare circulos meos! - Archimedes
|
|
| |
|
post # 39 | 22.03.2012 , 10:55 PM
|
ProkletaJerina, Hehe, moraš naučiti. Ja najviše pravim slatkiše. Nemam sliku, nisam ih slikala. Znaš kako, ako koristiš bikarbonu (kao što sam napisala u receptu) oni neće narasti i biće gumeni kad ih sečeš. To je zbog džema a i bikarbone. Znači biće tanak kolač i malo teže će se seći. Ali takvi su medenjaci. Ali ja nekad stavim prašak za pecivo, onda naraste i bude deblja kora. Pa ko kako voli.
|
|
| |
|
post # 40 | 23.03.2012 , 5:27 AM
|
E niko ne zna bolje pitu od mene da razvuce.... bacim ono tijesto pa oklagijom po njemu gore ,dolje,gore,dolje... onda ga dobro onom oklagijom izudaram.Ostalo majka zavrsi
Poruku je menjao/la Niksicanin01 - Petak, 23.03.2012, 5:30 AM
Luka Cicmil (heruvim)
|
|
| |
|