Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Torte
Torte






8879
poruka na forumu
844 4320



post # 21 | 11.03.2011 , 2:32 PM

rozalija123, hahah
nemoj molim te...
planiram da izdrzim jos 6. nedelja..
a sa ovakvom temom necu ni moci da izdrzim 1. dan biggrin

Ko si ti?









117
poruka na forumu
7 66



post # 22 | 28.04.2011 , 10:03 PM

o ja volim sve vrste torte i probacu ove recepte hvala biggrin

Sve sto vas zanima ili vam treba pitajte me nacicu bilo sta ako je to naravno moguce sve za www.Extra Cafe.rs









8879
poruka na forumu
844 4320



post # 23 | 03.05.2011 , 7:25 PM

Dorja, hvala biggrin
nego..
znate li neku, ali bas neku extra tortu?
jos malo pa ce mi rodjendan, pa bih vas zamolila za neki recept smile

Ko si ti?









155
poruka na forumu
87 808



post # 24 | 04.05.2011 , 1:56 PM

Obozavam sve torte i kolace (slatke) biggrin icecream

OSMEH SE NE PLACA A VREDI MNOGO
On obogacuje one koji ga primaju, a ne
osiromasuje one koji ga daju. Traje trenutak,
al se vecno pamti.
:)
Niko nije toliko bogat da mu osmeh nije potreban,
niti toliko siromasan, da ga ne moze dati.
:)
Osmeh je nezni znak prijateljstva, on odmar umornome
dusu i vraca hrabrost obeshrabrenima.
:)
I ako nekad sretres nekog koji nije u stanj da ti se nasmesi
kako ti to zasluzujes, budi velikodusan!
:)
NASMESI MU SE jer mu je OSMEH NAJPOTREBNIJI.










2477
poruka na forumu
63 201



post # 25 | 10.05.2011 , 6:09 PM

zakova torta cool happy











428
poruka na forumu
70 648



post # 26 | 14.09.2011 , 9:15 PM

chees cake je specool











964
poruka na forumu
406 3430



post # 27 | 19.09.2011 , 2:00 AM

izgledaju ukusno sve .. biggrin smile








2315
poruka na forumu
731 4208



post # 28 | 19.09.2011 , 12:33 PM

Sve su extra

Upornost je osobina upornih.

IM BACK BITCH !










245
poruka na forumu
9 56



post # 29 | 19.09.2011 , 12:49 PM

Veoma ukusno, jos kad bih probao, mmmm ok

Mk4









882
poruka na forumu
27 382



post # 30 | 19.09.2011 , 1:24 PM

jaooo evo ide mi voda na usta biggrin biggrin biggrin













749
poruka na forumu
12 67



post # 31 | 23.09.2011 , 10:13 PM

ja najvise volim torte od banane











712
poruka na forumu
16 -89



post # 32 | 24.09.2011 , 11:48 AM

mmmmmmmmm jesu dobre

Postoje dvije vrste ljudi… Oni, kojima se sviđam i oni, koji nemaju ukusa…









1982
poruka na forumu
331 4273



post # 33 | 26.10.2011 , 3:32 PM

sve torte volim al mi je najbolja kinder torta

Svi brisu Sline samo Gareth Bale :)))

Matematika- Kao Kineski Film Bez Prevoda

Ni U Ovom,Ni U Budućem Svijetu,Za Real Madrid Navijati Neću!










2595
poruka na forumu
281 2890



post # 34 | 10.11.2011 , 0:04 AM

ne volim torte da jedem ja ne jedem ni svoju redjendansku tortu








731
poruka na forumu
726 2357



post # 35 | 16.11.2011 , 10:49 AM

Saher torta:

Sastojci:
180 g čokolade za kuvanje
140 g putera
160 g šećera
8 žumanca
8 belanca
120 g brašna
1 kesica vanilinog šećera

Za preliv:
100 g marmelade od kajsije
125 g putera
250 g čokolade za kuvanje

Postupak:
Penasto umutite puter, dodajte omekšanu čokoladu, šećer i vanilin šećer pa sve dobro umutite. Zatim dodajte brašno i jedno po jedno žumance. Na kraju dodati i čvrsto umućeni sneg od belanaca.
Kalup ili posudu za torte, okruglog oblika, namazati puterom i posuti sa brašnom, sipati u njega umućenu smesu i peći na temperaturi 150 do 160°C oko sat vremena.
Pečenu koru izvadite iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Marmeladu od kajsija zagejati sa 1 kašikom tople vode. Dobijenu koru presecite na pola i premažite toplom marmeladom, a to učinite i sa bočnih strana torte i odozgo.
Kad se ovako premazana torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade.
Glazuru od čokolade pripremite tako što ćete puter kuvati na tihoj vatri sve dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mehurići. Potom, skuvani puter sklonite sa ringle i ostavite 2-3 minuta da se slegne i ohladi.
U drugoj posudi izlomite čokoladu i lagano dodajte pripremljeni puter istovremenom mešajući sve dok ne dobijete homogenu masu.


“I kad budem najstariji
razumecu djake
koji zvacu zvake,
i kad budem najstariji…”










78
poruka na forumu
24 168



post # 36 | 19.11.2011 , 10:50 PM

After eight torta
Potrebno je:

Kore:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo

Fil:
500 ml biljne slatke pavlake
500 ml slatke pavlake
200 g after eight čokoladica ili mini mint čokolade "Najlepše želje"
Priprema:

Uveče na blagoj vatri zagrejati slatku pavlaku i u njoj pažljivo otopiti after eight ili mini mint čokoladice. Pavlaka ne sme da provri. Ostaviti da se preko noći dobro ohladi u frižideru. Tako se postiže intenzivan ukus mente.

Ispeći 2 kore, ohladiti ih i prerezati po sredini.

Dobro umutiti slatku pavlaku u kojoj su rastopljene čokoladice i dodati 3 učvršćivača za slatku pavlaku.

Posebno umutiti biljnu slatku pavlaku i polovinu pomešati sa slatkom pavlakom sa čokoladicama.

Ređati koru, fil sa after eight čokoladicama, kora, fil bez čokoladica, kora, fil sa čokoladicama i završiti korom.

Umutiti 200 ml slatke pavlake i ukrasiti tortu.








843
poruka na forumu
234 2303



post # 37 | 20.11.2011 , 9:41 AM

Ja volim samo slane torte....








484
poruka na forumu
17 258



post # 38 | 20.11.2011 , 10:49 AM

Moskva torta - Dva srca

Potrebno je:

Za 3 kore:
15 jaja
21 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
3 kašike brašna

Fil:
15 žumanaca
15 kašika šećera
2 kafene šoljice mleka
1 kašika brašna
250 g margarina
2 kašike šećera u prahu

Za filovanje:
1 kg višanja
250 g seckanih lešnika
1 konzerva ananasa
500 g šlaga

Priprema:

Kore: Ispeći koru od 5 belanaca, 7 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha i 1 kašikom brašna. Ispeći tri kore.

Fil: Skuvati na pari 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 2 šoljice mleka i 1 kašika brašna. Ohladiti. Posebno uraditi 250 g margarina i 2 kašike šećera u prahu. Spojiti ova dva fila.

Filovati sledećim redom: Kora + fil + 2/3 višanja + 1/3 lešnika + malo fila, kora + fil + 2/3 ananasa + 1/3 lešnika + malo fila, kora + fil + preostale višnje i ananas, 1/3 lešnika i fil.

Ukrasiti po želji.

Added (20 Nov 2011, 9:45 Am)
---------------------------------------------
Torta Letnja noć

Potrebno je:

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
2 kašike rendane čokolade

Fil I:
100 g šećera
1/2 dl vode
1 dl ruma
100 g čokolade
250 g mlevenih oraha

Fil II:
6 žumanaca
200 g šećera
250 g margarina
sok i rendana kora 2 narandže

Fil II:
6 belanaca
200 g šećera
sok i rendana kora jednog limuna

Preliv:
200 g čokolade
40 g margarina
6 kašika ulja

Priprema:

Sastojke za koru umutiti i peći u plehu obima 26 cm.

Fil I: U posudi na tihoj vatri istopiti šećer i vodu dodati čokoladu da se istopi,skinuti sa vatre dodati rum i mlevene orahe. Toplom masom premazati pečenu hladnu koru i ostaviti sve da se hladi.

Fil II: umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari kad se zgusne i ohladi dodamo prethodno umućen margarin i sok i rendanu koricu 2 narandže.Premažemo fil preko prvog fila.

Fil III: Umutimo belanca sa 100 gr šećera.Gusto ukuvati 100 gr šećera sa malo vode i vruće malo po malo dodavati u umućena belanca neprekidni muteći mikserom. Dodati sok i rendanu koricu limuna.

Mutiti mikserom dok se masa ne ohladi i premazati preko drugog sloja.

Na tihoj vatri istopiti čokoladu, margarin i ulje, prohladiti i preliti tortu.

Added (20 Nov 2011, 9:49 Am)
---------------------------------------------
Reforma

Potrebno je:

Za kore:
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike oraha

Za fil:
16 žumanaca
16 kašika šećera
1 vanilin šećer
250 g putera
200 g čokolade za kuvanje

Za ukrašavanje:
250 g putera
250 g prah šećera
200 g otopljene čokolade

Priprema:

Kore se peku ovako. 4 belanca umutiti u čvrsto šne, pa dodati 4 kašike šećera, zatim lagano umešati, 6 kašika mlevenih oraha. Koru peći na 180 stepeni 20 minuta. Ispeći ovako 4 kore.

Za fil: žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom mikserom, da bude fina smesa i skuvati na pari. Kada fil od žumanaca počne da se zgušnjava, dodati čokoladu i svo vreme mešati, U ohladjen fil dodati 250 g umućenog putera, ukrasiti po želji.

Ja sam se ovaj put odlučila za čoko transfer i puter krem. Puter krem 250 g putera, 250 g prah šećera, umutiti da bude penasto, pa dodati 200 g otopljene i prohladjene čokolade. Puter krem staviti u špric i ukrasiti tortu po želji.


Poruku je menjao/la Olli43 - Nedelja, 20.11.2011, 10:49 AM









♡ Visca el Barça ♡
2899
poruka na forumu
5196 19101



post # 39 | 13.12.2012 , 2:44 PM

TORTA MONTE

PripremaVrijeme pripreme:90 min Težina:Srednje zahtjevno
1
LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
2
BISKVIT
bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.
3 /
KREMA
uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom )
4
margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
5
ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.
6 /
NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
7 /
KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu.
Bilo je upita da li staviti svih 25 dkg, ali to nije potrebno.
8 /
SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.
9 /
REDOSLJED SLAGANJA:
10 /

1.biskvit od bjelanjaka
2.lješnjaci
3.nutela
4.keksi
5.žuta krema
6.čokoladna krema
7.šlag
SASTOJCI
BISKVIT
15 dkg lješnjaka 6 bjelanjaka 6 velikih žlica šećera 6 velikih žlica brašna
KREMA
6 žumanjaka 10 dkg šećera 2 vanil pudinga 2 velike žlice brašna 1 l mlijeka 1 vanil šećer 25 dkg margarina za kreme ili maslac 10 dkg šećera u prahu
I JOŠ...
20-ak dkg nutele oko 15 dkg petitebeure keksa 10 dkg čokolade za kuhanje 1 šlag..


Fajlovi: 0033013.jpg (213.6 Kb)

Poruku je menjao/la Bosankaaa - Cetvrtak, 13.12.2012, 2:44 PM

Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°







Jedna je SANDRA AFRIKA
942
poruka na forumu
289 3512



post # 40 | 13.12.2012 , 3:53 PM

Quote (sandra1000)
TORTA SA VISNJAMA

u obozavam tortu sa visnjama :D

Kad moj te poljubac ko pice udari, u zoru ceka te soba u ludari !



Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Torte
Search: