Torte
| |
|
post # 21 | 11.03.2011 , 2:32 PM
|
rozalija123, hahah nemoj molim te... planiram da izdrzim jos 6. nedelja.. a sa ovakvom temom necu ni moci da izdrzim 1. dan
Ko si ti?
|
|
| |
117 poruka na forumu
| |
7
| |
66
|
|
post # 22 | 28.04.2011 , 10:03 PM
|
o ja volim sve vrste torte i probacu ove recepte hvala
Sve sto vas zanima ili vam treba pitajte me nacicu bilo sta ako je to naravno moguce sve za www.Extra Cafe.rs
|
|
| |
|
post # 23 | 03.05.2011 , 7:25 PM
|
Dorja, hvala nego.. znate li neku, ali bas neku extra tortu? jos malo pa ce mi rodjendan, pa bih vas zamolila za neki recept
Ko si ti?
|
|
| |
155 poruka na forumu
| |
87
| |
808
|
|
post # 24 | 04.05.2011 , 1:56 PM
|
Obozavam sve torte i kolace (slatke)
OSMEH SE NE PLACA A VREDI MNOGO On obogacuje one koji ga primaju, a ne osiromasuje one koji ga daju. Traje trenutak, al se vecno pamti. :) Niko nije toliko bogat da mu osmeh nije potreban, niti toliko siromasan, da ga ne moze dati. :) Osmeh je nezni znak prijateljstva, on odmar umornome dusu i vraca hrabrost obeshrabrenima. :) I ako nekad sretres nekog koji nije u stanj da ti se nasmesi kako ti to zasluzujes, budi velikodusan! :) NASMESI MU SE jer mu je OSMEH NAJPOTREBNIJI.
|
|
| |
2477 poruka na forumu
| |
63
| |
201
|
|
post # 25 | 10.05.2011 , 6:09 PM
|
zakova torta
|
|
| |
428 poruka na forumu
| |
70
| |
648
|
|
post # 26 | 14.09.2011 , 9:15 PM
|
chees cake je
|
|
| |
|
post # 27 | 19.09.2011 , 2:00 AM
|
izgledaju ukusno sve ..
|
|
| |
|
post # 28 | 19.09.2011 , 12:33 PM
|
Sve su extra
Upornost je osobina upornih.
IM BACK BITCH !
|
|
| |
245 poruka na forumu
| |
9
| |
56
|
|
post # 29 | 19.09.2011 , 12:49 PM
|
Veoma ukusno, jos kad bih probao, mmmm
Mk4
|
|
| |
882 poruka na forumu
| |
27
| |
382
|
|
post # 30 | 19.09.2011 , 1:24 PM
|
jaooo evo ide mi voda na usta
|
|
| |
|
|
|
post # 33 | 26.10.2011 , 3:32 PM
|
sve torte volim al mi je najbolja kinder torta
Svi brisu Sline samo Gareth Bale :)))
Matematika- Kao Kineski Film Bez Prevoda
Ni U Ovom,Ni U Budućem Svijetu,Za Real Madrid Navijati Neću!
|
|
| |
|
post # 34 | 10.11.2011 , 0:04 AM
|
ne volim torte da jedem ja ne jedem ni svoju redjendansku tortu
|
|
| |
|
post # 35 | 16.11.2011 , 10:49 AM
|
Saher torta:
Sastojci: 180 g čokolade za kuvanje 140 g putera 160 g šećera 8 žumanca 8 belanca 120 g brašna 1 kesica vanilinog šećera
Za preliv: 100 g marmelade od kajsije 125 g putera 250 g čokolade za kuvanje
Postupak: Penasto umutite puter, dodajte omekšanu čokoladu, šećer i vanilin šećer pa sve dobro umutite. Zatim dodajte brašno i jedno po jedno žumance. Na kraju dodati i čvrsto umućeni sneg od belanaca. Kalup ili posudu za torte, okruglog oblika, namazati puterom i posuti sa brašnom, sipati u njega umućenu smesu i peći na temperaturi 150 do 160°C oko sat vremena. Pečenu koru izvadite iz rerne i ostaviti da se ohladi. Marmeladu od kajsija zagejati sa 1 kašikom tople vode. Dobijenu koru presecite na pola i premažite toplom marmeladom, a to učinite i sa bočnih strana torte i odozgo. Kad se ovako premazana torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade. Glazuru od čokolade pripremite tako što ćete puter kuvati na tihoj vatri sve dok iz njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mehurići. Potom, skuvani puter sklonite sa ringle i ostavite 2-3 minuta da se slegne i ohladi. U drugoj posudi izlomite čokoladu i lagano dodajte pripremljeni puter istovremenom mešajući sve dok ne dobijete homogenu masu.
“I kad budem najstariji razumecu djake koji zvacu zvake, i kad budem najstariji…”
|
|
| |
|
|
post # 37 | 20.11.2011 , 9:41 AM
|
Ja volim samo slane torte....
|
|
| |
484 poruka na forumu
| |
17
| |
258
|
|
post # 38 | 20.11.2011 , 10:49 AM
|
Moskva torta - Dva srca Potrebno je:
Za 3 kore: 15 jaja 21 kašika šećera 24 kašike mlevenih oraha 3 kašike brašna
Fil: 15 žumanaca 15 kašika šećera 2 kafene šoljice mleka 1 kašika brašna 250 g margarina 2 kašike šećera u prahu
Za filovanje: 1 kg višanja 250 g seckanih lešnika 1 konzerva ananasa 500 g šlaga
Priprema:
Kore: Ispeći koru od 5 belanaca, 7 kašika šećera, 8 kašika mlevenih oraha i 1 kašikom brašna. Ispeći tri kore.
Fil: Skuvati na pari 15 žumanaca, 15 kašika šećera, 2 šoljice mleka i 1 kašika brašna. Ohladiti. Posebno uraditi 250 g margarina i 2 kašike šećera u prahu. Spojiti ova dva fila.
Filovati sledećim redom: Kora + fil + 2/3 višanja + 1/3 lešnika + malo fila, kora + fil + 2/3 ananasa + 1/3 lešnika + malo fila, kora + fil + preostale višnje i ananas, 1/3 lešnika i fil.
Ukrasiti po želji.
Added (20 Nov 2011, 9:45 Am) --------------------------------------------- Torta Letnja noć Potrebno je:
Kora: 6 jaja 6 kašika šećera 6 kašika mlevenih oraha 3 kašike brašna 2 kašike rendane čokolade
Fil I: 100 g šećera 1/2 dl vode 1 dl ruma 100 g čokolade 250 g mlevenih oraha
Fil II: 6 žumanaca 200 g šećera 250 g margarina sok i rendana kora 2 narandže
Fil II: 6 belanaca 200 g šećera sok i rendana kora jednog limuna
Preliv: 200 g čokolade 40 g margarina 6 kašika ulja
Priprema:
Sastojke za koru umutiti i peći u plehu obima 26 cm.
Fil I: U posudi na tihoj vatri istopiti šećer i vodu dodati čokoladu da se istopi,skinuti sa vatre dodati rum i mlevene orahe. Toplom masom premazati pečenu hladnu koru i ostaviti sve da se hladi.
Fil II: umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari kad se zgusne i ohladi dodamo prethodno umućen margarin i sok i rendanu koricu 2 narandže.Premažemo fil preko prvog fila.
Fil III: Umutimo belanca sa 100 gr šećera.Gusto ukuvati 100 gr šećera sa malo vode i vruće malo po malo dodavati u umućena belanca neprekidni muteći mikserom. Dodati sok i rendanu koricu limuna.
Mutiti mikserom dok se masa ne ohladi i premazati preko drugog sloja.
Na tihoj vatri istopiti čokoladu, margarin i ulje, prohladiti i preliti tortu.
Added (20 Nov 2011, 9:49 Am) --------------------------------------------- Reforma Potrebno je:
Za kore: 16 belanaca 16 kašika šećera 24 kašike oraha
Za fil: 16 žumanaca 16 kašika šećera 1 vanilin šećer 250 g putera 200 g čokolade za kuvanje
Za ukrašavanje: 250 g putera 250 g prah šećera 200 g otopljene čokolade
Priprema:
Kore se peku ovako. 4 belanca umutiti u čvrsto šne, pa dodati 4 kašike šećera, zatim lagano umešati, 6 kašika mlevenih oraha. Koru peći na 180 stepeni 20 minuta. Ispeći ovako 4 kore.
Za fil: žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom mikserom, da bude fina smesa i skuvati na pari. Kada fil od žumanaca počne da se zgušnjava, dodati čokoladu i svo vreme mešati, U ohladjen fil dodati 250 g umućenog putera, ukrasiti po želji.
Ja sam se ovaj put odlučila za čoko transfer i puter krem. Puter krem 250 g putera, 250 g prah šećera, umutiti da bude penasto, pa dodati 200 g otopljene i prohladjene čokolade. Puter krem staviti u špric i ukrasiti tortu po želji.
Poruku je menjao/la Olli43 - Nedelja, 20.11.2011, 10:49 AM
|
|
| |
♡ Visca el Barça ♡
|
post # 39 | 13.12.2012 , 2:44 PM
|
TORTA MONTE
PripremaVrijeme pripreme:90 min Težina:Srednje zahtjevno 1 LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići. 2 BISKVIT bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera. kalup za torte promjera 26 cm namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir. na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke. pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite. ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu. 3 / KREMA uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom. batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom ) 4 margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu. 5 ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta. 6 / NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake. 7 / KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli. Keksa potrošite koliko vam treba da prekrijete cijelu površinu. Bilo je upita da li staviti svih 25 dkg, ali to nije potrebno. 8 / SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak. kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom. ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima. 9 / REDOSLJED SLAGANJA: 10 /
1.biskvit od bjelanjaka 2.lješnjaci 3.nutela 4.keksi 5.žuta krema 6.čokoladna krema 7.šlag SASTOJCI BISKVIT 15 dkg lješnjaka 6 bjelanjaka 6 velikih žlica šećera 6 velikih žlica brašna KREMA 6 žumanjaka 10 dkg šećera 2 vanil pudinga 2 velike žlice brašna 1 l mlijeka 1 vanil šećer 25 dkg margarina za kreme ili maslac 10 dkg šećera u prahu I JOŠ... 20-ak dkg nutele oko 15 dkg petitebeure keksa 10 dkg čokolade za kuhanje 1 šlag..
Fajlovi:
0033013.jpg
(213.6 Kb)
Poruku je menjao/la Bosankaaa - Cetvrtak, 13.12.2012, 2:44 PM
Svi se prave fini, svi igraju prljavo. °°°
|
|
| |
Jedna je SANDRA AFRIKA
|
post # 40 | 13.12.2012 , 3:53 PM
|
Quote (sandra1000) TORTA SA VISNJAMA u obozavam tortu sa visnjama
Kad moj te poljubac ko pice udari, u zoru ceka te soba u ludari !
|
|
| |
|