Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Torte
Torte






904
poruka na forumu
96 378



post # 1 | 02.12.2010 , 1:42 AM

Cheese Cake

Sastojci:
U prvu koru:

300g mlevene plazme, 150g margarina, ja sam stavila 4 kasike secera u prahu i 2 kasike meda.
Drugi dio:

250g maskarpone sira 500ml slatke pavlake i 3 kesice slag fixsa il krem fixsa i secera u prahu po zelji kolko ko voli slatko.
Treci dio:
200g smrznutog voca staviti na sporet da se kuva sa sa 4-5-6 kasika secera po zelji i u to staviti razmucen jedan zelatin.

Kad bude gotovo u frizder da se stisne.

Pozeljno bi bilo ako ima kalup za torte.

Vremenski pola sata ne treba vise.

Added (02 Dec 2010, 1:27 Am)
---------------------------------------------

Added (02 Dec 2010, 1:42 Am)
---------------------------------------------



Fajlovi: 2798959.jpg (47.0 Kb) · 5046081.jpg (124.2 Kb)

Poruku je menjao/la sandra1000 - Cetvrtak, 02.12.2010, 1:33 AM











8879
poruka na forumu
844 4320



post # 2 | 02.12.2010 , 8:45 AM

sandra1000, e probaj ovo

Rigo janci biggrin
Potrebno je za koru:

- 3/4 solje + 2 kasike brasna
- kasika kakao praha
- 3 kasike mleka
- 3 kasike ulja
- 4 jaja
- 1/2 solje + 2 kasike secera
- aroma vanile
- trun soli

Za krem:

- 3/4 solje slatke pavlake
- 280 gr cokolade za kuvanje
- 6 zumanaca
- 2 solje ulupanog slaga od slatke pavlake

Za glazuru:

- 1 dcl slatke pavlake
- 1/4 solje secera
- 250 gr cokolade za kuvanje

Za beli preliv:

- 2 solje slatke pavlake
- 1 kasika secera u prahu

Priprema kore: Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Prosejati brasno i kakao. Zagrejati dobro mleko i ulje.
Umutiti secer, jaja, so i aromu vanile.
Polako dodati brasno i kakao a zatim
uliti mleko. Razliti na pleh od rerne pokriven podmazanom folijom.
Peci 8 minuta. Izruciti peceno testo na papir posut secerom,
skinuti foliju i testo podeliti na dva dela.
Jedan deo premazati dzemom od jagoda ili malina i staviti u kalup.

Priprema krema: Staviti da prokljuca slatka pavlaka, a zatim
dodati cokoladu za kuvanje i mesati dok se ne rastopi.
Pustiti da se prohladi.
Umutiti zumanca i dodati ih u cokoladu s pavlakom.
Premazati tanko drugu polovinu kore i ostaviti na hladno.
Ostatak krema usuti preko kore u kalupu i zamrznuti ili dobro ohladiti.

Priprema glazure: Staviti pavlaku i secer da prokuvaju, a zatim
dodati cokoladu. Mutiti mikserom dok se masa ne stegne i prohladi.
Umutiti pavlaku i prah secer u cvrst slag, usuti preko
cokoladnog krema u kalupu, poklopiti pripremljenom korom
i preliti ohladjenom glazurom.
Ostaviti kolac da prenoci u frizideru,
a zatim zagrejanim nozem seci kocke stranica 6 cm.


Ko si ti?







Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522



post # 3 | 02.12.2010 , 3:12 PM

jaooo moja tema, obozavam torte i stalno ih pravim... biggrin nabacacu ovih dana neke recepte za torte koji moji najvise jedu..

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''










8879
poruka na forumu
844 4320



post # 4 | 02.12.2010 , 3:24 PM

ja sam postavila moju najbolju tortu biggrin

Ko si ti?









904
poruka na forumu
96 378



post # 5 | 03.12.2010 , 0:58 AM

TORTA SA VISNJAMA

POTREBNO je:

350 g oceđenih višanja
100 g čokolade za kuvanje
Za TESTO:
100 g rastopljenog margarina
100 g šećera
pakovanje vanilin šećera
prstohvat soli
4 jaja
125 g brašna
kašičica praška za pecivo
100 g mlevenih lešnika
2 kašike soka od višanja
Za PRELIV:
pakovanje želatina za tortu
kašika šećera
250 ml soka od višanja
Za GARNIRANJE:
200 ml slatke pavlake
vanilin šećer

PRIPREMA:

Ocedite višnje, a sok sačuvajte. Čokoladu izlomite na male komade.
Za testo umutite margarin, šećer, vanilin šećer i so. Umešajte jedno po jedno jaje. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, lešnicima, čokoladom, pa dodajte testu zajedno sa sokom od višanja i mutite još malo. Testo stavite u okrugli kalup i poravnajte, pa odozgo rasporedite višnje. Pecite na 180 stepeni 25 minuta.
Pripremite želatin i pomešajte ga sa šećerom i sokom, pa ga prelijte sa šećerom i sokom, pa ga prelijte preko kore i ostavite da se stegne. Za garniranje ulupajte šlag s vanilin šećerom i na torti pravite velike tufne.



Fajlovi: 6709688.jpg (25.6 Kb)

Poruku je menjao/la sandra1000 - Petak, 03.12.2010, 1:00 AM











904
poruka na forumu
96 378



post # 6 | 03.12.2010 , 1:01 AM

SVARCVALD TORTA

Potrebno je:

Kore:
5 zumanaca umutiti sa 150 gr secera
dodati 1 vanilin secer
5 kasika mlake vode
100 gr brasna (tip 400) pomesati sa 50 gr gustina
100 gr mlevenih oraha
50 gr kakao praha ili strugane cokolade
+½ praska za pecivo
U umucena zumanca dodati 60 gr margarina, pa naizmenicno po malo smese sa brasnom i snega od 5 umucenih belanaca.
Peci oko pola sata na podmazanom (okruglom) plehu koji je posut brasnom (na 200°C). Ostaviti da prenoci, preseci na 3 dela (3 kore), poprskati s malo maraskina.
Fil:
½ litre soka od visanja prokuvati sa 2 karanfilica i na vrh noza cimeta, izvaditi zacine. U malo soka izmesati 3 kasike gustina (ili praska za puding) i sipati u sok, mesati na vatri dok se masa ne zgusne, dodati 1 vanilin secer, 1 saku visanja iz slatka (ili kompota), skinuti sa vatre i ohladiti.
Dve donje kore premazati filom i preko svakog fila staviti malo slaga.
Ukrasavanje:
Tortu sa svih strana premazati slagom, ukrasiti sa 12-16 usecerenih visanja (ili iz slatka – broj zavisi od broja planiranih parcica (torta je okrugla)), sa strane ukrasiti cokoladnim mrvicama ili rendanom cokoladom, u sredini “listicima” od cokolade.



Fajlovi: 8935396.jpg (34.9 Kb)










904
poruka na forumu
96 378



post # 7 | 03.12.2010 , 1:03 AM

FRANCUSKA COKOLADNA TORTA

Sastojci:
- 140 g margarina
- 140 g secera
- 1 vanilin secer
- 6 kom jaja
- 140 g mlevenih oraha ili lesnika
- 2-3 rebra cokolade / od 100 g/
-1 kasika kakaa
- rum /maraska najbolji-moze i ekstrat u nedostatku/
fil:
- 125 g maslaca
- 125 g secera u prahu
- 1 vanilin secer
- 3 rebra cokolade /od 100 g/
- 1 kasicica kakaa
- 2 jaja

Priprema:
Mikserom penasto umutiti margarin, vanilin s. i secer. Dodati jedno po jedno zumance , muteci stalno dok se masa ne ujednaci. Dodajte zatim kakao i otopljenu cokoladu a na kraju mlevene orahe ili lesnike. Posebno umuti belanac u cvrst sneg i lagano mesajuci uspi u prethodno umucenu masu. u patispanj se moze staviti i rum po zelji.
- Kalup za pecenje 25 cm precnika, podmazati i brasnom posuti
- Pece se u prethodno zagrejanoj rerni na 250 ali 10 min a zatim smanji temp na 200 i peci jos 15-20 min
_ izvadite iz rerne i kada se prohladi izrucite na podlogu
- filuje se potpuno ohladjen
fil:
- Penasto umutite maslac, prah-secer i vanilin , dodaj jedan po jedan zumanac, zatim kakao, otopljenu cokoladu i rum. Penasto umuti belanac u cvrst sneg i lagano umesaj sa prethodno umucenom masom
- umucen fil stavite u frizider da se ohladi a zatim nafilujte



Fajlovi: 5109514.jpg (38.8 Kb)










904
poruka na forumu
96 378



post # 8 | 03.12.2010 , 1:05 AM

VASINA TORTA

Potrebno je:

14 jaja,
300 g šećera,
3 štangle čokolade za kuv.
4 kašike šećera u prahu,
300 g mlevenih oraha,
2 kašike brašna,
1,5 dl mleka,
1 pomorandža,
150 g putera,
1 kesica šlaga.

Priprema:
Kore: Ulupati sneg od 5 belanaca; U njega dodati 5 kašika šećera i 5 žumanaca, pa još malo mutiti. Zatim dodati 6 kašika mlevenih oraha i 1 kašiku brašna. Peći u podmazanom plehu srednje veličine na 220 stepeni i podeliti na 2 kore.
Fil 1: Popariti 200 g mlevenih oraha, 3 kašike šecera sa 150 dl mleka i ostaviti da se ohladi. Zatim 4 žumanca mešati sa 4 kašike prah šećera, izmešati sa orasima. Dodati struganu koru i sok od 1 pomorandže i 3 istopljene štangle čokolade za kuvanje.
Posebo umutiti 150 g butera i kada je predhodna masa hladna sve zajedno izmutiti.
Fil 2: 200 g šećera špinovati sa malo (vode kao za slatko). Od 4 belanca ulupati sneg, pa onda špinovan šećer polako sipati u sneg od belanaca i ulupati na pari.
Kada se fil ohladi naizmenično mazati jednu i drugu koru sa filovima. Ukrasiti šlagom.



Fajlovi: 2432979.jpg (25.6 Kb)










904
poruka na forumu
96 378



post # 9 | 03.12.2010 , 1:07 AM

TORTA OD BELE COKOLADE

Sastojci:

Kora:
10belanaca
200 gr secera
1 zumance
10 kasika mlevenih
przenih lesnika
3 kasike brasna
pola praska za pecivo
Prosusiti na 180 C i seci piskotu po duzini.
Fil:
9 zumanac
200 gr secera u prahu
100 gr bele cokolade kuvati na pari(mikrotalasnoj),kad je mlako dodati 1 margarin
U ohladjeno dodati 300 gr mlevenih przenih lesnika
Glazura:
2 bele cokolade otopiti i dodati 1 kiselu pavlaku.
Filuje se KORA-FIL-VOCE(visnje,jagode,maline,mix)-SLATKA PAVLAKA – KORA- FIL- VOCE-SLATKA PAVLAKA-GLAZURA.
Visnje je najbolje pre filovanja ocediti na krpi i malo iseckati.
Za ovu meru je dosta pola l slatke pavlake.



Fajlovi: 3942170.jpg (25.2 Kb)










904
poruka na forumu
96 378



post # 10 | 03.12.2010 , 1:08 AM

KAKAO TORTA SA COKOLADOM

Sastojci:
16 jaja
5 kašika kakaoa
250gr čokolade
1 margarin
250gr prah šećera
9 kašika šećera u kristalu
4 kašike brašna
3 kesice šlaga
Penasto umutiti 9 jaja sa 9 kašika šećera,zatim dodati 4 kašike brašna i 5 kašika kakaoa.Masu peći u četvrtastom plehu.
Pečeni i prohladjeni patišpanj podeliti vodoravno na dva dela.
Fil:Umutiti 7 žumanaca,dodati 200gr rastopljene čokolade.U to dodati umućen margarin sa 250gr prah šećera.Posebno umutiti belanca i postepeno dodavati u dobijeni fil.
Tortu filovati preko sredine,premazati je spolja i obući je sa 3 kesice umućenog šlaga.
Ukrasiti po želji. Prijatno



Fajlovi: 0961648.jpg (56.9 Kb)










904
poruka na forumu
96 378



post # 11 | 03.12.2010 , 1:11 AM

VOCNA TORTA OD KREM SIRA

Kora: 12 datulja
300g badema ili oraha
ako zelite 1 kasika kakao praha
pola kasikice cimeta
Krem: 500g makademije
6 jagoda ili 12 malina
Dekoracija: voce koje vam je dostupno u lepim bojama,
jagode, ananas, kivi
Kora: datulje otvoriti, izvaditi seme, potopiti 15min u
filtriranoj vodi.Izvaditi iz vode, iseckati sitno ili
proraditi u multipraktiku ili blenderu.
Bademe potopiti preko noci u filtriranoj vodi, ujutro
prosuti vodu, oljustiti braon ljiskice. Iseckati nozem
ili usitniti aparatom kojeg imate, multipraktik ili
blender.



Fajlovi: 4763402.jpg (13.4 Kb) · 6205852.jpg (13.4 Kb)

Poruku je menjao/la sandra1000 - Petak, 03.12.2010, 1:13 AM











904
poruka na forumu
96 378



post # 12 | 03.12.2010 , 1:14 AM

JOGURT TORTA SA JAGODAMA

Sastojci:
Biskvit:
3 jaja
8 kašika šećera
8 kašika mlijeka
8 kašika ulja
8 kašika brašna
1 vrećica praška za pecivo
Krema:
10 lisića želatine
500 g svježih jagoda
500 g svježeg posnog sira
250 g jogurta
4 kašike mlijeka
90 g šećera
4 kašike soka od limuna
500 ml slatkog vrhnja
2 vanilin šećera
Priprema:
Želatin namočiti,jagode isjeckati ( 150 g) a 150 g izmiksati.Izmiješati sir sa jogurtom,šećerom i vanilin šećerom.Dodati sok od limuna.Istući slatko vrhnje.Ostaviti za ukrašavanje.Želatinu ocijediti i otopiti u zagrijanom mlijeku.Dodati joj 2 kašike smjese od sira pa sve dodatiu kremu.Kremu podijeliti u dva dijela.U jedan dio dodati izmiksane i isjeckane jagode.Polovicu vrhnja dodati u bijelu kremu a polovicu u ružičastu.
Ukrasiti preostalim jagodama i vrhnjem.Inače se ova torta ukrasi okolo sjeckanim pistacijama ali ja sam pronašla pistacije tako lošeg kvaliteta da kad sam ih nasjeckala bile su kao badem a ne zelene pa sam zato odustala od ukrašavanja sa pistacijama.



Fajlovi: 2883270.jpg (42.9 Kb)










8879
poruka na forumu
844 4320



post # 13 | 03.12.2010 , 9:36 AM

joj nemoj vise smile
pojescu ekran! biggrin

Ko si ti?









416
poruka na forumu
30 155



post # 14 | 03.01.2011 , 7:25 PM

Jeo sam za rodjendan tortu "cokoladni mus".Ali recepta nema nigde na net-u.Ako bi nasao neko i ostavio bio bi mu zahvalan smile

Beata vita perfecta sapientia efficitur.
petar@extracafe.rs










3460
poruka na forumu
141 1063



post # 15 | 18.01.2011 , 12:20 PM

Kolač voćni užitak

6 VECIH JABUKA
6 JAJA
20 KASIKA SECERA
10 kašika ulja
1,5l mleka
6 kašika brašna
4 kašike griza
pola kesice cimeta
3 kesice vanilin pudinga



Fajlovi: 8358169.jpg (58.1 Kb)
♥KADA JE TESKO UVEK SE SETIM ZVEZDA JE NAJBOLJA NA PLANETI♥









12130
poruka na forumu
5 REP OFF



post # 16 | 11.03.2011 , 10:28 AM

Milka torta
Sastojci
Za kore:
21 bjelanjaka
450 g šećera
300 g lješnjaka
3 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
Za kremu:
21 žumanjak
3 Pudinga vanilin Dolcela
6 žlica Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
1l mlijeka
100 g šećera
250 g maslaca
2 Šlag pjene Dolcela
100 ml mlijeka
300 g Milka čokolade s lješnjacima
Priprema
1
Odvojite 7 bjelanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg, a zatim umiješajte postepeno 150 g šećera.
2
Sameljite 100 g lješnjaka, dodajte 1 žlicu brašna i lagano umiješajte u pripremljeni snijeg.
3
Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 28 cm) čije ste dno prekrili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
4
Na isti način s preostalim bjelanjcima, šećerom, lješnjacima i brašnom ponovite isti postupak još dva puta tako da dobijete 3 kore biskvita.
5
Za kremu sve žumanjke, puding i brašno promiješajte. Po potrebi dodajte malo mlijeka.
6
Preostalo mlijeko i šećer zakuhajte, odmaknite s vatre i umiješajte pripremljenu smjesu od žumanjaka. Vratite na vatru i uz miješanje kratko prokuhajte, pazeći da ne zagori.
7
Kremu ohladite uz povremeno miješanje, a zatim umiješajte razrađeni maslac.
8
Šlag pjenu uspite u 100 ml mlijeka i umiješajte u čvrsti šlag.
9
Pripremljeni šlag umiješajte u kremu, a zatim je podijelite na dva dijela. U jednu polovicu umiješajte tamnu čokoladu koju ste otopili na pari, a u drugu polovicu bijelu čokoladu.
10
Na biskvitnu koru stavite polovicu tamne kreme, zatim položite drugu biskvitnu koru, premažite je polovicom bijele kreme, zatim stavite treću koru.
11
Tortu premažite s ostatkom krema izvana i ukrasite lješnjacima.


Fajlovi: 7081428.jpg (251.2 Kb)
<3<3<3
:>>><<<:










12130
poruka na forumu
5 REP OFF



post # 17 | 11.03.2011 , 10:32 AM

TORTA MONTE
Sastojci
BISKVIT
15 dkg lješnjaka
6 bjelanjaka
6 velikih žlica šećera
6 velikih žlica brašna
KREMA
6 žumanjaka
10 dkg šećera
2 vanil pudinga
2 velike žlice brašna
1 l mlijeka
1 vanil šećer
25 dkg margarina za kreme ili maslac
10 dkg šećera u prahu
I JOŠ...
20-ak dkg nutele
25 dkg petitebeure keksa
10 dkg čokolade za kuhanje
Priprema
1
LJEŠNJAKE popecite u rerni da potamne, ohladite ih pa ih kroz ruke trljajte da im otpadne korica. u malo boljim trgovinama imate za kupiti već oguljene i popečene.( ja kupim gotove.) stavite ih u čvršću krpu i malo ih stucite batom za meso, ali tako da ostanu i malo krupniji komadići.
2
BISKVIT
3
bjelanjke tucite u čvrsti snijeg, dodajte šećer i na kraju lagano ubatite brašno najmanjom brzinom miksera.
formu od torte namažite maslom, pobrašnite a na dno stavite masni papir.
na masni papir rasporedite istučene lješnjake i na njih oprezno rasporedite bjelanjke.
pecite 10-ak minuta na 180 °c. dok dobije malo boju. ohladite.
ohlađeni biskvit prevrnite na pladanj da vam biskvit bude dolje a lješnjaci na vrhu. lagano dignite masni papir. vratite obruč od forme za tortu.
4
KREMA
5
uvrite 8 dcl mlijeka sa vanil šećerom.
batite žumanjke sa šećerom. dodajte 2 vanil pudinga, 2 žlice brašna i dva dcl mlijeka. to ukuhajte u uvrelo mlijeko kao puding.ohlaadite uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica.( ja stavim kremu s posudom u kojoj se kuhala u sudoper s hladnom vodom ide puno brže i miješam povremeno mikserom )
6
margarin za kreme (ili maslo) izradite dobro sa šećerom u prahu pa dodajte u skroz hladnu kremu.
7
ČOKOLADU otopite na pari, malo prohladite, pa dodajte u POLOVICU kreme. druga ostaje žuta.
8
NUTELU malo isto zagrijte (da se lakše da mazat) pa je oprezno namažite na lješnjake.
9
KEKSE izlomite na nepravilne komadiće ( 1 keks na 4-5 komada) i poredajte po nuteli.
10
SADA stavite na kekse žutu kremu, pa čokoladnu i stavite tortu da se hladi preko noći u hladnjak.
kada se ohladila dignite oprezno obruč i obilato namažite šlagom.
ukrasite po želji, ja pospem malo lješnjacima.


Fajlovi: 5154358.jpg (213.6 Kb)
<3<3<3
:>>><<<:










12130
poruka na forumu
5 REP OFF



post # 18 | 11.03.2011 , 10:37 AM

[color=blue]Bijelo Čokoladna Torta[color/]
Sastojci
biskvit
3 jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
malo praška za pecivo (žlićica)
bijela krema
1/2l mlijeka
250g bijele čokolade
6 žlica šećera
2 kesice želatine u prahu (10g)
150 ml slatkog vrhnja
tamna krema
1/2l mlijeka
250g čokolade za kuhanje
6 žlica šećera
2 kesice želatine u prahu (10g)
150 ml slatkog vrhnja
Priprema
1

BISKVIT
Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i malo praška za pecivo. Ulit u kalup (promjera 28cm), peći na lagano (160°-170°C) oko 15-20min.

Pećeni biskvit ostavite u kalupu da se ohladi nemojte ga ni slučajno odvajat od kalupa, nemojte ga odvajat od dna kalupa ni nožem obrubit stranice koje su se zalijepile za kalup...znači kako ste ga izvadili iz pećnice tako ga ostavite da se ohladi...ako ga budete odvojili od stijenka kalupa, kad je uilijete, krema će vam curit iz kalupa, a ako ga odvojite od dna kalupa, kad ulijete kremu biskvit će vam isplivat na vrh kalupa.

Znači pečeni biskvit NEMOJTE DIRAT, ostavite ga da se hladi takav kakav je izašao iz pećnice i na takav ulijte kremu !!!!!!!!
2

BIJELA KREMA:
Stavit kuhat mlijeko sa šećerom, kad se mlijeko ugrijalo dodajte mu čokoladu, maknite s vatre i pjenjačom mješajte (brzo mješajte), opet malo vratite na laganu vatru pa opet maknite i mješajte, znači mlijeko vam ne mora provrit ni previše se ugrijat, to tako ponovite par puta dok se ne rastopi cijela čokolada.

Ohladit (dok se hladi, povremeno isto pjenjačom promiješajte) i u hladno dodat 150ml šlaga od slatkog vrhnja (vrhnje ulupajte u čvrsti šlag) i na kraju 2 želatine (želatinu napravit po uputama na pakiranju). ja koristim ovu želatinu.
3
TAMNA KREMA
sve isto kao i za bijelu kremu samo sa tamnom čokoladom
4

Kreme stavite kuhat istovremeno u 2 tećice (u jednu bijelu, a u drugu tamnu čoko.) puno brže će vam bit gotovo.
Biskvit ostavite u kalupu (OBAVEZNO) i na njega ulite tamnu čokoladu i prošarajte bijelom, stavit u hladnjak (najbolje preko noći, možete čak i jedno sat vremena stavit u zamrzivač, pa preselit u hladnjak).
5
UŽIVAJTE !!!!
6

Zbog 81. komentara moram napomenit da kad krenete ulijevat bijelu čokoladu ni slučajno nemojte mješat samo lagano ulijevajte kao da pišete po torti ako promješate žlicom (ili nečim) sve će se pretvorit u jednu boju, iako to ništa ne mjenja na okusu samo na izgledu.
7
evo još da napomenem nešto vezano za želatinu, jer je na tu temu bilo puno pitanja, promasenislucaj je radila s instant želatinom, dvije vrećice na svaku smjesu i ispala je savršeno !!!



Fajlovi: 2280941.jpg (261.5 Kb)
<3<3<3
:>>><<<:










8879
poruka na forumu
844 4320



post # 19 | 11.03.2011 , 11:42 AM

joj dajte..
nemojte vise..
'oce mi oci iskociti..
ja postim :/
a vi tu zderete torte... sad

Ko si ti?









12130
poruka na forumu
5 REP OFF



post # 20 | 11.03.2011 , 12:38 PM

hehe bice jos

<3<3<3
:>>><<<:




Forum » Lepota i Zdravlje » Hrana i Piće » Torte
  • Page 1 of 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Search: