Sastojci Tijesto: 3jaja 10 kašika kristal šećera (220 g) 13 kašika ulja (180 ml) 16 kašika brašna (300 g) 100 ml mlijeka 1 prašak za pecivo Krema: 250g margarina 100g čokolade za kuvanje 1 veća kašika ruma 200ml mlijeka čaša od 200ml kristal šećera Ostalo: 300g krupnije mljevenog kokosa
Priprema Od navedenih sastojaka pripremiti biskvitno tijesto: u posudu za miksanje staviti bjelance, a žumanca odvojiti u jednu čašu. Miksati bjelance sa šećerom u čvrst snijeg, pa dodavati i miksati redom: ulje, 6 kašika brašna i prašak za pecivo, jedan po jedan žumanac, pa mlijeko i preostalo brašno. Uliti u pleh srednje veličine (cca 25×35 cm) u koji smo stavili papir za pečenje (radi lakšeg vađenja kocki). Peći na 180 st.C dok se biskvit počne odvajati od stranica pleha. Punč kremu skuvati na način da se prvo otopi margarin i čokolada, kad je otopljeno, dodati šećer, pa mlijeko i na kraju rum. Kad krema zakuva maknuti s vatre. Biskvit odrezati na kockice pa svaku umakati u toplu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.
Prije možda 5 godina kada sam bila mlađa pojela sam zadnji čupavac i moja rodica je počela plakati i naljutila se na mene jer sam ga ja pojela. Kasnije je moja baba naručila još tog kolača zbog nje.
Inače taj kolač ima perverzno ime. Ali ih baš,baš volim.
Poruku je menjao/la By_The_Way_ - Sreda, 08.08.2012, 5:56 PM
sve mi je bilo extra dok sam citao,a onda sam ovo procitao... kokos ne volim, i msm da je sve ovo pokvario ukusom... Inace, nisam nikada jeo ovako nesto