Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forum moderator: MarijanaBK1  
Forum » Obrazovanje » Obrazovanje » Paaaa... Omasio/la sam...
Paaaa... Omasio/la sam...






8879
poruka na forumu
844 4320



post # 1 | 03.11.2012 , 5:05 PM

Upravo rasprava sa majkom me je naterala da otvorim ovu temu... Ovo se odnosi na malo starije osobe, pa čak i na starije tinejdžere... Da li ste se pokajali što ste upisali baš tu srednju školu? Evo, ja... Mašinsko-saobraćajna škola Čačak ( aka šup ) je dobra škola, inače najopremljenija u Srbiji ( može se reći ) i... Bla, bla, bla... Manje bitno. Inače, upisah smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i ono... Nije loše. Ali, tu je sve osim pc-a... :) Programiranje koje je 4 časa nedeljno i modeliranje koje je 2 časa nedeljno. Jeste, imam najviše časova u vezi te kalakurdije, ali... Šta će mi mehanika, mašinski elementi, truć, truć, bla, bla? Da, izgleda da sam shvatila... Omašila sam smer. Imala sam i u planu da upišem matematički fakultet, informatički ili nešto tome slično, ali kako kad retardirana profesorka ne zna ni da predaje!? Miisliim... Da, shvatila sam.. I tako, sad u nekoj zabludi u trećoj godini nit' ne znam koga da nanišanim nit' ne znam u koga da pucam... Imate li vi ovakvih problema ili ste se pomirili sa tupavim obrazovnim sistemom?

Ko si ti?







Soldier of Jah Army
1208
poruka na forumu
551 3237



post # 2 | 03.11.2012 , 5:25 PM

Quote (DxD)
mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i ono

jao blago tebi
ja sam masinski tehnicar za racunarsko i rucno msm nekoliko smjerova masinskog u jedan

Quote (DxD)
Nije loše. Ali, tu je sve osim pc-a...

stas ti mislila lol auto cad,pro desktop,catia,solid dolaze tek 2,3 razred a u 4 nonstop auto cad i to crtas prema proracunu..
a proracun radis o 1 do 3 mjeseca
bitno je znati rucno nacrtati ;) vidjeces kasnije kad dodjes do cad-a

Quote (DxD)
Šta će mi mehanika, mašinski elementi, truć, truć, bla, bla?

naprezanja,sile,navoji,..... bato sve ces da crtas i racunas :D

Quote (DxD)
I tako, sad u nekoj zabludi u trećoj godini nit' ne znam koga da nanišanim nit' ne znam u koga da pucam... Imate li vi ovakvih problema ili ste se pomirili sa tupavim obrazovnim sistemom?


nastavi,zavrsi skola je skola
kod nas je sve to isti qrac da prostis ;)
i upisi fax koji hoces i koji te zanima

ko bi reko da cu ja posle masinstva upisati biologiju i to smjer profesor!?

Be my love?









8879
poruka na forumu
844 4320



post # 3 | 03.11.2012 , 5:31 PM

Jah, valjda ti to isto.. lol :D
AutoCAD sam radila u II, a sada radim u Pro nekom.. Ne mogu se setiti imena, bre! lol I ta naprezanja, sile i bla sam crtala.. :D
Quote
ko bi reko da cu ja posle masinstva upisati biologiju i to smjer profesor!?

Viš, u tome je i fora... Ograničenost obrazovanja... Sad mogu napisati da se kajem što nisam upisala tu gimnaziju... :S

Ko si ti?







Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522



post # 4 | 03.11.2012 , 5:38 PM

Quote (DxD)
Viš, u tome je i fora... Ograničenost obrazovanja... Sad mogu napisati da se kajem što nisam upisala tu gimnaziju... :S


ma nemoj tako da razmisljas... sad sa bilo kojom srednjom mozes upisati bilo koji fax, samo se lepo spremi... :)
inace ja se nisam pokajala, i ja sam imala neke predmete u srednjoj koje mi u zivotu nece trebati, pa sam prezivela... u zivotu se ne moze imati sve sto se zeli... ;)

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''










8879
poruka na forumu
844 4320



post # 5 | 03.11.2012 , 5:40 PM

Ma dobro unuče, slažem se sa tim.. :D Mislim sa srednjom.. ( samo mašinski nikako ne može sa medicinskim ) Ali čoveče, šta će meni biologija, sociologija, geografija, istorija!? Wtf!? I još toliko toga..

Ko si ti?









2427
poruka na forumu
345 2552



post # 6 | 03.11.2012 , 5:43 PM

Quote (DxD)
Ali čoveče, šta će meni biologija, sociologija, geografija, istorija!? Wtf!? I još toliko toga..


Pa možda zato što treba da stekneš nešto što se zove opšte obrazovanje :D








326
poruka na forumu
317 2359



post # 7 | 03.11.2012 , 5:46 PM

Quote (DxD)
mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje


upisao to takodje i zavrsio ... pa nista da te ne buni takve su nase skole kod nas smer tj. naslov pise jedno a predavanja skroz drugo :) Mada videces kasnije trebace ti sve zavisi sta ciljas dalje od FAX-a

ali razmisli i premesti se sto pre nema tu kajanja sve moze da se sredi :D Bolje i gimnazija jer dobijas kvalitetnije drustvo nego ovamo :)








577
poruka na forumu
548 3795



post # 8 | 03.11.2012 , 5:56 PM

Pff , teška situacija , nisam imala problema sa srednjom školom upisala sam što sam željela i završila ''srednja škola za medicinske sestre tehničare'' smjer -pedijatrijska sestra tehničar.

Nakon srednje nisam znala šta da upišem medicina me privlačila i imala sam dobre ocjene za medicinu ali onda sam razmislila i shvatila da nemam baš živaca za tolike godine školovanja i da se moram odreći toliko toga da bih završila pa sam odustala .

Onda sam se troumila između Prava , Kriminologije i Radiologije .Pravo je pobjedilo , sad sam student treće godine pravnog fakulteta dajem sve ispite u roku i ako je mnogo naporno raditi uz sve to nekad i po dvije smjene ali je zato osjećaj još ljepši kad položiš znaš koliko je muke proizašlo iz toga.Na početku i nisam voljela ''pravo'' niti sam bila zadovoljna fakultetom a sad je sve to drugačije i jedva čekam da diplomiram pronašla sam se,svaki se posao može zavoljeti s' tim da trenutno radim najljepši i najkorisniji posao na svijetu :)Presretna sam zbog toga što svakodnevno mogu da pomažem ljudima i doprinosim na najbolji mogući način.

Jedva čekam novu godinu..... :((((haha !









3390
poruka na forumu
1181 12635



post # 9 | 03.11.2012 , 7:34 PM

Ja nisam omasio, niti imam mnogo mogucnosti da nesto promenim kad zavrsim srednju, upisao sam se u srednju kuvarsku skolu to sam hteo i voleo. Ima nekih predmeta koje mi nikako ne trebaju tipa Likovno, Istorija, Ustav, i jos po neki npr... likovno u trecoj godini crtam i bojim drvenim bojicama pa de to ima. :D A inace ostali strucni predmeti su ok, samo malo da je bolje opremljena kuhinja. :)








834
poruka na forumu
212 1454



post # 10 | 03.11.2012 , 8:06 PM

ma skolstvo je svugde isto,ma ne brini svejedno sto god da zavrsisi posao ces tesko da nadjes ..zavrsi srednju i na fakultet :)








2462
poruka na forumu
299 2356



post # 11 | 03.11.2012 , 8:13 PM

Ja sam omašila datum i vrijeme.

Nisam došla na upis i nisam upisala ono što sam "htjela". Razmišljala sam o gimnaziji ili o ekonomiji. Na kraju sam zakasnila na upis i idem turistično-ugostiteljsku školu.

Mislim da nisam omašila. Drago mi je što sam omašila vrijeme.
Ova škola nije idealna za mene,ali imam savršen prosjek. To će mi omogućiti bolji prolaz na faksu. To isto nije ono što me zanima,ali ova škola me ne ograničava ni u jednom smislu.

Mislim da nisam omašila i relativno sam zadovoljna. :)






Smiley
654
poruka na forumu
586 3137



post # 12 | 03.11.2012 , 8:46 PM

Ja sam uvijek bio ljubimac jezika,i uvijek su me jezici privalcili,i naravno posto sam hteo fax da upisem za jezike,kroz srednju skolu nisam hteo da se zlopatim sa nekim predmetima koji mi svakako nece trebati,pa sam upisao "Trgovinsku" skolu (to je kod nas i ugostiteljska,turisticka) zavrsio,posle srednje nesto me odvelo da budem nesto trece,pa evo mlataram sa tim faxom koji me i zanima i ne,"Poslovni Menadzment" i sad kad vidim koliko toga ima godisnje i koliko se njih uopste i zaposljava pokrijem se usima,naravno tu ne racunam privatni biznis u kojem to "znanje i zvanje" mozes da primjenis... Tako da cekam to da oposlim pa da zavrsim i fax za jezike jer to je nesto bez cega ne mogu,problem je samo taj "drugi strani" jezik sem Engleskog,ja sam ucio Francuski ,a na faxu su ponudjeni Italijanski,Nemacki i ponegde i Ruski... Tako da sad evo znanje mog nemackog treba da upristojim i da idem na kurs i onda mi put otvoren ka tom faxu :)

Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...









1192
poruka na forumu
1629 8390



post # 13 | 03.11.2012 , 9:21 PM

Ja nisam omasila,zavrsila sam Gimnaziju- Opsti smjer. Inace Kotorska gimnazija je najjaca kod nas na primorju. Posle zavrsenog opsteg smjera vi prakticno niste nista, mozete se zaposlit samo u butiku. Ali imate mnoge prednosti prilikom biranja faxulteta i prilikom upisa :)
Ja licno sam zadovoljna svojim izborom, i mislim da sam na dobrom putu da ostvarim ono sto sam zacrtala. :)











765
poruka na forumu
88 1029



post # 14 | 03.11.2012 , 11:16 PM

Ja idem evo vec 2 godinu u Medicinsku skolu i nisam se pokajao :) ide mi super za sada :) I razred zavrsio sa 4.78 :)

Quote (Almir)
Pa možda zato što treba da stekneš nešto što se zove opšte obrazovanje

Ma nema tu nista novo...eto ja sam imao historiju I godinu i sve,ama baš sve smo ponavljali iz osnovne nista novo nisam naucio,zatim imao sam informatiku glupost u wordu radis xD
Al' sad imam 12 predmeta i meni (Y) :D

Freelance Webdesigner // contact: info@belminbedak.me









1333
poruka na forumu
533 3782



post # 15 | 03.11.2012 , 11:36 PM

Pa hmmm,dobra tema ;) Ja se kajem od samog pocetka jer nikada nisam pruzio onoliko koliko mogu,vec sam se za***avao u skoli i osnovnoj i srednjoj,nisam cak ni hteo da polazem prijemni :/ Sigurno bih upisao nesto drugo,voleo bih samo da to mogu da promenim i da vidim da li bi mi uopste bilo bolje nego sada :) Sto se tice srednje,u prvoj godini budem vrlo dobar,u drugoj dobar a u trecoj odlican :D nema logike zar ne lol samo sto sam u trecoj hteo da budem odlican jer je nagrada bila komp lol


Poruku je menjao/la Moonchild007 - Subota, 03.11.2012, 11:37 PM








547
poruka na forumu
46 1072



post # 16 | 03.11.2012 , 11:55 PM

Gimnazija(Opsta)jer nisam imao pojma sta hocu posle osnovne...ali gimazija mi je otvarala bezbroj mogucnosti za fakultet...ali to naravno tebi ne pomaze...
Moje gledanje nekih stvari...mozda si "Omasila" a mozda i nisi ali sve u svemu cinjenica je da moras da zavrsis jer to se racuna...a onda kada zavrsis i budes zelila ipak nesto drugo...boze moj mlada si kreni dalje...nova skola novi smer i zavrsavaj...
Ali bitno je da ne odustajes i da zavrsis ovo sto si upisala jer sve se racuna a i nece da skodi...covek uci dok je ziv a znanje nikome nije skodilo

"Kada bi neki ljudi skočili sa visine svog ega, na visinu svoje inteligencije, poginuli bi"









8879
poruka na forumu
844 4320



post # 17 | 03.11.2012 , 11:59 PM

Ma ne, ne, taman posla da baš mislim da sam promašila struku. Stoji da mi ide to oko pc-a, ali, zapitam se nekad.. :)

Ko si ti?









411
poruka na forumu
326 425



post # 18 | 04.11.2012 , 1:50 AM

Quote (DxD)
ali kako kad retardirana profesorka ne zna ni da predaje!?


jbg, ali i na faksu ces neke stvari morati sa strane sama da radis. da znas u napred.

ja se ne kajem uopste. upisao i zavrsio najbolju skolu u zemlji, gimnazija, smer nije bitan, posto se sa oba smera dobija nesto sto ni jedna druga skola ne pruza. toliko je skola dobra, da fakultet na kojem sada studiram ne moze da primirise. naravno ne mislim na gradivo vec na nacin predavanja i predavace.






Sijam i u mraku :)
3165
poruka na forumu
757 3522



post # 19 | 04.11.2012 , 2:35 AM

Quote (Almir)
Pa možda zato što treba da stekneš nešto što se zove opšte obrazovanje


lepo reče Almir.

I kao što već neko reče, navikni se da neki prof. ne znaju da predaju, biće ti lakše kad dodješ na fax, jer tamo prof. ispredaju a dal ti je jasno ili ne, to njihov problem nije.

''Na internetu možeš biti bilo ko. Žalosno je što većina biraju da budu idioti.''
''Kad naidjem na neku prepreku u životu, preskočim je. Pa se vratim i preskočim je još jednom. U inat.''








Acta NoN Verba / Djela ne riječi.
7673
poruka na forumu
1498 10468



post # 20 | 04.11.2012 , 12:27 PM

Upiso Elektrotehnicku , nisam omasio lol :)

http://www.extracafe.rs/avatar/22/679664.jpg
http://www.extracafe.rs/avatar/87/050459.jpg

My Father was always in a good spirits,
he loved Football. It makes me a bit
sad because if he could enjoy seeing
me now, what I have achivet, that
would be a hight in his life.

BUT I AM SURE THAT
HE WATCHES OVER ME
FROM ABOVE.

CRISTIANO RONALDO ➐




Forum » Obrazovanje » Obrazovanje » Paaaa... Omasio/la sam...
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search: