Da li mislite da ucimo nepotrebne stvari?
|
|
Par reči o sebi
|
post # 21 | 16.10.2011 , 7:59 PM
|
Naravno!!! Gde ne učimo! Hoće li mi za Turističkog tehničara ikada trebati biologija, hemija, fizika, likovno, muzičko, matematika,... U redu je u osnovnoj što se to uči, ali u srednjoj?! To je krajnji neprofesionalizam I oduzeli ste mi 10 poena! Doviđenja xD
|
|
| |
|
post # 22 | 16.10.2011 , 8:11 PM
|
Kako za koga sve ce nam kad taf trebati
|
|
| |
|
post # 23 | 16.10.2011 , 8:53 PM
|
Ucimo dosta bezpotrebnih stvari... Danas su knjige pune slika, a trebalo bi da bude drugacije.... Upisao sam elektrotehnicku, a u 2. godini sam imao muzicko... Da pametni i uceni vode ovu zamlju, a ne drotovi, nesposobnjakovici i pohlepni ljudi, mozda bi se i nesto promenilo...
Poruku je menjao/la Mortal - Nedelja, 16.10.2011, 8:56 PM
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
|
|
post # 25 | 06.11.2011 , 11:56 PM
|
Na primer studiram an visoj medicinskoj smer sanitarno ekoloski inzenjer,i u prvoj godini sam imao predmet socijalnu medicinu,totalno nebitan predmet koji govori o terijskom shvatanju medicine,sve u svemu pricam ti pricu,i sta ce na primer meni kao buducoj sanitarnoj isnpekciji taj predmet,,a i usrednjoj sam ucio fiziku sto mi je totalno nepotreban predmet,ok da ucim neke osnovne stvari iz fizike slazem se da to svako treba da zna,ali mi smo ulazili u najsitinije detalje.
Imala je oci boje..jebiga...:) Ne secam se boje..ma skroz je nebitna :)
|
|
| |
|
post # 26 | 07.11.2011 , 1:03 AM
|
Naravno da ucimo nepotrebne stvari, kao da drzava hoce da budemo nepismeni... Sve bi ja to poslao u Sibir, i ja da budem predsednik, e onda bi se ucile prave stravi
Kakav spid, kakav eks, bolje gandza onda seks
|
|
| |
|
post # 27 | 07.11.2011 , 3:30 PM
|
Na prvi pogled i deluje da imamo mnogo suvisnih predmeta, ali isto tako smo na primer u prednosti jer i znamo vise, ne treba biti ogranicen u obrazovanju, onda samim tim ako tezite ka sto manje predmeta otkriva da ste i sami ograniceni, pa pobogu niste drvece, ni kuca da se to ogranicava tarabom, nego ste ljudi da ucite, da sticete znanje. Lako je biti glup, ali malo je teze biti pametan.
Istina, imamo jedno od najtezih obrazovanja, ucimo neke stvari u prvim i drugim razredima osnovne skole sto deca u drugim zemljama uce tek u srednjoj. Zato su deca sa nasih prostora doktori nauka za decu u npr. Svicarskoj, Holandiji, Svedskoj, Australiji. Znam to, jer ima rodbine, i znam kakvo im je obrazovanje. Navescu primer svog brata koji zivi u Svicarskoj, studira sada za ne znam tacno kompjuterskog programera instalacija struje. Znaci na njemu je samo da kompjuterski u nekom programu razvede struju u nekom stanu, lokalu, i slicno i ima 4000 franaka mesecnu platu jer vec i radi i to je jedino sto zna u zivotu. Nista on vise ne zna. Jer samo je to i ucio u srednjoj jer takav je princip obrazovanja.
Meni je to sterilna nastava, jer covek nije covek ako nema opste znanje. Ako ne zna iz svih oblasti po nesto. Zasto zivite onda ako vas nece zanimati sta je Partenon, sta je D- mol, koja je hemijska formula za alkohol, zasto je trava zelene boje, da li je za zidare najbitnije da imaju smirenu ruku ili nesto drugo, sve je to zivot. I sto vise znamo vise smo bogatiji.
A opet, nase drzave su krive sto ne poduzimaju nista apropo obrazovanja, koje sve vise propada, sto ne prave nove drzavne firme gde ce omladina da radi, da razvijaju ekonomiju u svojoj drzavi a ne da sa zavidnoscu gledaju da na druge drzave i plate koje primaju. E kad se to promeni promenice se sve.
Mozda ja i gresim. Ali imam dve srednje i nesto kako malo fakulteta koje ne priznajem, jer nista naucila nisam na to faksu kao sto sam naucila u srednjoj. Profesori nisu bili adekvatni. Tj primarno im je bilo da vide moju sisu, a ne moje znanje, e pa ne moze. I necu da zavrsim fax, jer ono nije merilo znanja, ali isto tako znam da nije problem ni uciti ako se ima volja, kao sto to ja radim, citajuci knjige, i odlazeci u neke vece gradove na seminare na kojima se mnoze svasta nauciti.
Najlakse je rece: EH STA CE TO MENI. Nezainteresovanost je najgora posle lenjosti.
Poruku je menjao/la Leksi - Ponedeljak, 07.11.2011, 3:33 PM
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
|
post # 28 | 20.01.2012 , 1:53 PM
|
naravno što će meni kao medicinskom tehničaru fizika...kada dođe pacijent da mu kažem gospodine kada umrete dole u mrtvačnicu ćete biti voženi brzinom svijetlosti i usput da mu kažem kako da izračuna brzinu i pređeni put i vrijeme
Ako sam ti pomogao ili ti se sviđaju moji postovi POVEĆAJ MI REPUTACIJU ili pošalji POKLON :D
/´¯/)............(\¯`\ /....//........... ...\\....\ /....//............ ....\\....\ /´¯/..../´¯\.........../¯ `\....\¯`\ /./.../..../..../.|_......_| .\....\....\...\.\.. (.(....(....(..../.)..)..(..(. \....)....)....).) \................\/.../....\. ..\/................/ \................. /........\................../ _____..)/.._______..)/..________..)/.._
|
|
| |
|
post # 29 | 20.01.2012 , 1:54 PM
|
A meni biologija? Ili istorija? Ali realno, sve treba..
Ko si ti?
|
|
| |
|
post # 30 | 21.01.2012 , 2:16 AM
|
Od viska ne boli glava.Added (21 Jan 2012, 1:16 AM) --------------------------------------------- Od viska ne boli glava.
|
|
| |
|
|
post # 32 | 25.01.2012 , 2:08 PM
|
lemedragon, zato sto je matematika sve oko nas, cak i mi.
~~ Ubi me prejaka rijec! ~~ ~~ Nista se ne zavrsava, sve se menja! ~~
|
|
| |
338 poruka na forumu
| |
4
| |
75
|
|
post # 33 | 25.01.2012 , 3:22 PM
|
da
|
|
| |
|
post # 34 | 25.01.2012 , 5:18 PM
|
Definitivno DA! JA sam u medicinskoj 2 godine imao matis, 4 godine fiziku. Jedva sam izvlacio dvojku iz tih predmeta, dok sam iz svih strucnih imao sve petice. To mi je vidno kvarilo prosek. I ne vidim da sam manje sposoban zdravstveni radnik, sto ne znam matis ili fiziku.
Poruku je menjao/la Bobby88 - Sreda, 25.01.2012, 5:19 PM
Zajedno sa Leksi, nema me vise ovde, a vi znate ko je odgovoran za to. Hvala im, jer sam tako shvatio da: "Glupog coveka je nemoguce poraziti argumentima." A vi cete se setiti one: "Kad izgubimo nesto, tek onda shvatimo koliko nam je to nesto ustvari znacilo." P.S. You want a piece of me?! :)
|
|
| |
139 poruka na forumu
| |
18
| |
162
|
|
post # 35 | 02.02.2012 , 6:28 PM
|
nzz bgm
|
|
| |
136 poruka na forumu
| |
33
| |
436
|
|
post # 36 | 02.02.2012 , 7:45 PM
|
Mogao si postaviti anketu
"Bosanac95 is not a hacker or programmer, he just loves to experiment"
|
|
| |
|
post # 37 | 02.02.2012 , 7:53 PM
|
Totalno nepotrebne...
|
|
| |
|
|
post # 39 | 27.02.2012 , 10:39 PM
|
Što više gradiva to bolje.
Što više znaš to više vrijediš. Tako ja bar mislim.
|
|
| |
|