Samo registrovani članovi mogu pisati porukice.
[Zatvori]

  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: MarijanaBK1  
Forum » Obrazovanje » Istorija » Misel de NotrDam (poznatiji kao Nostradamus :))
Misel de NotrDam






2963
poruka na forumu
797 10239



post # 1 | 20.12.2012 , 6:01 PM

Rodjen je kao Mišel de NotrDam, 1503. godine u San Remiju, Francuska.
Od detinjstva je dobro bio upućen u Vede, Kabalu, Jevanđelja, ponajviše astrologiju, nauku veoma cenjenu u srednjem veku. Posedovao je bezbroj starih knjiga svojih predaka, Jevreja. Te knjige su govorile o temama koje je srednjovekovna istorija slabo poznavala. Bio je u stanju da satima, ponekad danima i noćima, stoji uz svoje astrolabe, čarobna ogledala, maše proročkim štapićima, meša i danas nepoznate hemikalije, proučava rukopise na starogrčkom, latinskom, hebrejskom, staroegipatskom ili na kakvom drugom mrtvom jeziku.

Važio je za najvećeg stručnjaka u domenu astrologije. Za njega Zodijak nije predstavljao nepoznanicu; sa velikom preciznošću je izradio položaje Jupitera, Marsa, Venere i još nekih planeta, čak i njihove suprotne položaje. Najzad bio je u stanju da sa neverovatnom preciznošću utvrdi činjenice, vreme i događaje vezane za Ijude koji će se tek roditi.




Njegovi spisi su čudna mešavina naučnih proračuna i predskazanja. Medutim, ono što najviše iritira i zapanjuje je da je Nostradamus sva svoja proročanstva ograničio na vremenski relativno kratak period, od dve hiljade godina. Savremeni proroci i Ijudi sa materijalističkim gledanjem na svet smatraju da bi se ti dogadaji mogli dogoditi i u nekom drugom periodu vremena pozivajući se na biblijske legende po kojima je Svemogući svet stvorio za svega sedam dana.

Naime, savremena nauka prihvata verovanje da je Bog stvorio svet za samo sedam dana ali ne ovih zemaljskih nego uslovno ih nazivamo tako – “svemirskih”! Uostalom, i Ajnštajn je dokazao da je vreme relativan pojam, a putovanja u svemir su dokazala da dani i noći na Zemlji nisu što i dani i noći u dalekom svemiru. Zatim, postoji mišljenje da su događaji koje je Nostradamus “video” samo opisi dogadaja iz daleke, nama nepoznate prošlosti. Neki čak smelo tvrde prošlosti Atlantide...




Da bismo bili jasniji u objašnjavanju Nostradamusove harizmatične ličnosti, ovde ćemo se osvrnuti na vizije koje su se ostvarile i koje je svojom neumitnošću potvrdila i istorija.

Počećemo anegdotom po kojoj ga većina od nas i poznaje. Jedne večeri Nostradamus je sedeo ispred svoje kuće kad je pored njega prošla jedna mlada devojka i pozdravila ga. On joj je otpozdravio sa: “Dobro veče mlada gospođice!”. Sutradan ujutru, Nostradamus je opet sedeo ispred svoje kuće kada je prošla ista ona mlada devojka. Opet ga je uljudno pozdravila, a on joj je, sa osmehom uzvratio: ”Dobro jutro mlada gospođo”. Devojka je, crveneći nastavila put pitajuti se odakle je Nostradamus mogao znati da je te noći prvi put bila u Ijubavnom zagrljaju.

Sledeće, čuveno, Nostradamusovo proročanstvo je ono kada je jednoj Ijubopitljivoj kraljici prorekao da će biti majka trojice kraljeva, osim što je supruga kralja. Prva dama Francuske je, ne želeći da uvredi poštovanog gospodina De Notr-Dama samo klimnula glavom i izdala naređenje da se dostojno nagradi. Medutim dogadaji koji su se ubrzo desili uterali su joj strah u kosti. Prvo je ostala udovica. Njen sin prvenac je, kao što to običaji nalažu, ustoličen za kralja. No vladavina mu je bila kratkog veka. Poginuo je u ratnim sukobima koji su u to doba bili česti. Na vlast je došao drugi sin. Nekako istovremeno, i treći sin se dokopao prestola u prijateljskoj zemlji, ponajviše zahvaljujući braku. Tako se i ovo Nostradamusovo proročanstvo u potpunosti ostvarilo. Zatim, vredi pomenuti njegova proročanstva o Luju XVI, Revoluciji, Napoleonu, i njegovom ponovnom dolasku na vlast.


Fajlovi: 0908553.jpg (13.0 Kb) · 7949000.jpg (12.3 Kb)

Poruku je menjao/la Deki87 - Cetvrtak, 20.12.2012, 6:08 PM

:P



Forum » Obrazovanje » Istorija » Misel de NotrDam (poznatiji kao Nostradamus :))
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: