Karadjordje ili Milos Obrenovic
|
|
|
|
|
post # 1 | 30.06.2011 , 8:19 PM
|
Ko je po vasem misljenju znacajnija licnost u istoriji Srbije - Karadjordje ili Milos Obrenovic? Karadjordje je poveo ustanak, ali nije uspeo da oslobodi Srbiju. S druge strane Milos je lukavoscu i strpljenjem to uspeo. Medjutim, da nije bilo Karadjordja ni Milos ne bi dosao do izrazaja.
|
|
| |
Par reči o sebi
|
post # 2 | 02.07.2011 , 7:48 PM
|
Definitivno Karađorđe, ali njegovi sadašnji potomci sramote dinastiju.
|
|
| |
|
|
|
post # 5 | 10.07.2011 , 9:57 PM
|
karadjordje
Kad' sam procitao da je alhohol stetan,prestao sam da citam.
|
|
| |
|
422 poruka na forumu
| |
15
| |
125
|
|
| |
3362 poruka na forumu
| |
80
| |
604
|
|
| |
|
|
post # 10 | 03.09.2011 , 8:18 PM
|
u nasoj Istoriji priznajem cara dusana , kneza lazara i solunce ovo ostalo sam da se mlati oko vlasti
|
|
| |
|
post # 11 | 04.10.2011 , 12:44 PM
|
karadjordje
|
|
| |
|
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 13 | 28.08.2012 , 0:15 AM
|
Milos.....nemam poima zasto
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 14 | 22.10.2012 , 8:27 PM
|
glupost anketa...msm nema smisla...ko ima bar malo mozga i pameti shvatice
Be my love?
|
|
| |
Smiley
|
post # 15 | 22.10.2012 , 10:07 PM
|
Glasao za Karadjordja jer je on zacetnik ustanka itd,ali moram dodati da iako je Milos izdao Karadjordja i napravio sve sto je napravio,ipak vodio dobru politiku za korist Srbije ...
Nismo se tražili, samo smo se našli... A sada tako nađeni kao da se opet tražimo. Možda je to smisao ljubavi, ta lepota neizvesnosti... Čekanje na nedočekano, nadati se u beznađu, grliti se bez zagrljaja, ljubiti se bez poljubaca, prožimati se u mislima... I spoznaja da smo tu negde. Tako blizu a tako daleko...
|
|
| |
|
Mallena
|
post # 17 | 01.02.2013 , 3:44 PM
|
U svakom slucaju dinastija Obrenovic ispred ondasnjih preteča naših kvarnih političara Karadjordjevića!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |
|
post # 18 | 21.02.2013 , 12:16 PM
|
Karadjordje
♥KADA JE TESKO UVEK SE SETIM ZVEZDA JE NAJBOLJA NA PLANETI♥
|
|
| |
|
post # 19 | 28.02.2013 , 8:46 AM
|
Oba imaju svoje zasluzno mesto i znacaj u srpskoji istoriji, za srpski narod. Ipak, moje simaptije i izbor su puno vise na strani lukavog, mudrog, pronicljivog, vestg kneza Milosa obrenovica i generalno dinastije Obrenovc. Milos je bio zacetnik politke Obrenovica, politike koja je Uspela u najvaznijem cilju tadasnjeg razdoblja srpske istorije i vitalnom znacaju srpskog naroda: Oslobodjenje od Osmanlija, obnovu drzavnosti Srbije i priznanje te drzavnosti i nezavisnosti od strane tadasnjih velikih sila(na Berlinskom kongresu 1878). Milos i Obrenovici su taj cilj postigli mnogo vestije i sa mnogo manje zrtava naroda. Trajalo jeste duze, bilo je i licne vlasti, i uklanjanja politickih protivnika(ukljucujuci i krvavo ubistvo Karadjordja) sve to jeste, ali u odnosu na ukupni istorijski znacaj ostvarenog opsteg cilja i nacionalnog interesa(oslobodjenje od osmanske vlasti, obnovu nezavisnosti, drzavnosti i medjunarodno priznanje iste), ove pomenute negativnosti, to po mom msiljenju zanemariva negativnost.
Dakle, sto se mene tice, Milos i Obrenovici
|
|
| |
Mallena
|
post # 20 | 28.02.2013 , 10:09 AM
|
Quote (MrBeen) Dakle, sto se mene tice, Milos i Obrenovici Bogu hvala!
I tebi na objasnjenju!
"Ne režite mi krila, ja ipak znam da letim tamo gdje se najteže leti, po realnosti!"
|
|
| |