Vampiri
|
|
|
post # 21 | 22.07.2012 , 8:22 PM
|
Zanimljiva prica o vampirima, mislim da postoje i mislim da je ovo za mrtvaka tacno kad predje macka preko njega on postaje vampir, tj... povampiri se, ali povampiri se samo ako macka predje pre nego sto pop zavrsi opelo posle opela moze i avion da prodje pored njega nista nema uticaja... To su mi pricali neki stariji ljudi da postoji jer su se susretali sa raznim nadprirodnim silama... Isto ko se u zivotu nije posekao nije povredio uopste, ako mu je koza cista netaknuta, kad umre postaje vampir. Ima raznih prica, a cim ima price znaci da ima i malo istine u tome.
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 22 | 22.07.2012 , 8:47 PM
|
|
|
| |
|
|
post # 24 | 23.07.2012 , 8:56 PM
|
Evo jedne price koju sam upravo procitao na Net-u
Zapravo postoje mnogi «slučajevi» vampirizma koji se nikad nisu mogli objasniti. Tako je 1732. neko selo blizu Beograda pogodila prava epidemija vampira. Mnogim žrtvama doista je isisana krv. Vlast je poslala posebnu jedinicu i tri vojna liječnika u Beograd. Vojnici su otvorili 15 grobova. Samo su tri trupla strunula. Ostali mrtvaci imali su čvrsto meso pa čak i zdravu boju lica. I krv u žilama mrtvaca bilaje svježa. Na žalost, nije se mogao obaviti detaljan pregled jer su vojnici u panici truplima odrubili glave i zatim ih spalili. Ali zna se da je selo nakon vojne intervendije bilo pošteđeno daljnih neobjašnjivih smrti. Još je jedna zanimljiva činjenica vezana uz vampirizam. Protestan Martin Luther smatrao je da su oni koji piju krv mrtvaci koji su postali žrtvom vraga. U priručniku njemačke mitologije piše: Kad vampir živom čovijeku isiše krv kako bi se i sam ponovno vratio u život, to je u vezi sa vjerom starih kako nesretni mrtvaci još žude za životom i žude za krvilju kako bi povratili dušu i svijest.
KRVOLOČNA GROFICA
Postoji još jedna priča a to je zašto vampiri vole krv mladih djevojaka. I ta priča ima porijeklo još iz srednjeg vijeka kada je stanovita grofica počela širiti teror u transilvaniji.
grofica ELIZABETH BARTHORY
Transilvanijska grofica Elisabeth Barthory bila je predivna mlada žena. Rodila se 1560. u jednoj od najbogatijih i najuglednijih obitelji u okrugu. Elisabeth se udala več s 15 godina ali u odsutnosti svog muža zaljubila se u nekog blijedolikog mladog plemiča za kojega je kružio glas da je bio vampir. Nakon poduljeg putovanja s mladičem, Elisabeth je odjednom počela pokazivati očito zanimanje za krv. Kad je neku nespretnu sobaricu udarila u lice i jadnici je krv potekla, grofica ju je počela piti i zatim se njome namazala. Govori se da potom djevojka nije više nikada viđena, a navodno ju je grofica dala ubiti i zatim se kupala u njezinoj krvi.To je bio početak užasnih orgija koje su trajale deset godina.... Elisabethini povjerenici pretraživali su zemlju u potrazi za neudatim djevojkama i mamili ih obečanjima o dobru namještenju u dvorcu. Nakon što su dolazile u dvorac, nisu bile više viđene. Opet se govorkalo kako grofica ubija djevojke kako bi pila i kupala se u njihovoj krvi. S vremenom se sakupilo toliko trupla da se više nisu mogla pokapati u dvorcu. Počeli su ih jednostavno bacati na polja, gdje bi ih pojeli vukovi. Nakon nekog vremena uplašeno seosko stanovništvo obratilo se kralju. On je u dvorac poslao rođaka krvoločne grofice, grofa Györgija Rhurza. Njen je rođak bio prisiljen osvojiti dvorac na juriš, a vojnici su našli još 50-tak trupla bez krvi pri upadu u dvorac. Šesnaest članova dvorskog stožera, čarobnjaka i krvnika bilo je smaknuto. Groficu su navodno ostavili na životu, ali su je zazidali u sobu u koju je hranu i vodu dobivala samo kroz usku pukotinu. Nakon vrlo malo vremena grofica tako zatočena umrla.
Sex je kao skok s motkom,skačeš dok imaš motku
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 25 | 23.07.2012 , 9:06 PM
|
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 26 | 23.07.2012 , 9:12 PM
|
Quote (RoobieVamps) Ma ta grofica nema veze sa vampirima...vec sa bolesnicima jer je def bila poremecena Kupala se u krv svojih zrtava jer je mislila da je njihova krv podmladjuje Strasno a i zalosno
ajoj cito sam bas dosta o njoj hajoj kad su nasli sve zrtve,msm nasli su vecinu,sve bacali oko tvrdjave...i jbg nakupi se
Be my love?
|
|
| |
|
post # 27 | 02.08.2012 , 10:06 PM
|
Znam da mozes prepoznati vampir na 2 nacina: - Vampiri ne moze se videti na ogledalu, ako ima neki lik u blizini, a ne mozes ga viditi na ogledala znaci on je vampir. - Vampiri nemaju senku, sonceve zrakove prodju kroz nih i tako isto mozes ih prepoznati.
Moj deda mi raskazao pricu da pre 20 godina, na svadbi su tancovali nevesta i nejzin muz, imalo je u blizini ogledalo i kad je on slucajno pogledo, zena tancovala sama so sebi u ogledala. Tad je on skontao da je taj lik vampir. Neznam dali i sta uradio moj deda oko toga, ali prica je strasna i istinita.
|
|
| |
|
Soldier of Jah Army
|
post # 29 | 03.08.2012 , 8:33 AM
|
ima njihw sigurno,ipak ne bi bilo onolike istrage u sr zbog save s. a i postoje pisani dokumenti
Be my love?
|
|
| |
|
Soldier of Jah Army
|
post # 31 | 03.08.2012 , 3:56 PM
|
ma samo neznam,kako to da do sad u ovo skorije vreme nema slucajeva pojavljivanja...
Be my love?
|
|
| |
|
post # 32 | 03.08.2012 , 3:58 PM
|
Pa ja mislim da postoje...posle ovolikih serije i filmova....
U trgovinama kostima širom SAD-a stoji upozorenje na Batmanovom kostimu ~ Ne omogućava korisniku da leti!
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 33 | 03.08.2012 , 4:30 PM
|
Samim strahom od Vampira, Vukodlaka i ostalih nocnih cuvara i spodoba......ljudima je malo trebalo da sve to pretoce u price i bajke za plasiljivu decu......Nakon svedocenja nekog coveka i "spaljivanja puno vampira" Poceli su da veruju da ih vise nema.....da nisu ni postojali a na kraju da su vampiri poremeceni ljudi......bolesni od nekoliko bolesti ukljucujuci i Porfiriju lat.naziv [Porphyia eritropoetica]. Deo odgovora krije istorija.......a deo nagadjanje ljudske psihe!!!! Vremenom su se price menjale,svako je dodao nesto od sebe......istina je negde tamo....Ali sigurno nije totalna izmisljotina
|
|
| |
Soldier of Jah Army
|
post # 34 | 19.08.2012 , 6:28 PM
|
naravno da nije....msm tolko toga o njima pa jbt uhh
Be my love?
|
|
| |
896 poruka na forumu
| |
89
| |
981
|
|
post # 35 | 19.08.2012 , 6:37 PM
|
JahRastafarI93, Pa i Vampiri su pametna bica,nisu oni glupi cak mozda pametniji od nas-ljudi...ili su istrbljeni ili postali vegani....dobro bi uspeli da pljackaju neku banku krvi Ili pa sve osobe koje nestaju bez traga....hmmm mozda su oni odgovorni
|
|
| |
|
post # 36 | 19.08.2012 , 7:13 PM
|
|
|
| |
|
post # 37 | 19.08.2012 , 8:52 PM
|
Quote Pa dokazano je da vampiri imaju povecane hormone....sex sa njima je divljacki.....ako iko prezivi rekli bi
Контам нешто, ако је вампир мртав, он не дише, ако не дише онда му и срце не ради, ако му срце не ради онда нема шта да му натера крв у орган, то јест не може да има ерекцију. Према томе све оне баје из серија и филмова као што су Вампирски дневници и Сумрак на које пола женско света откида, не могу да упражњавају секс, односно могу али само анални.
Koja je razlika između žene i lešinara? Lešinar najpre sačeka da umreš pa ti onda jede džigericu.
|
|
| |
|
|
|