Download

Početna » Programi » Grafika

Paint.NET


  glasova: 5
Besplatan download



veličina: 3.6 MB
licenca: Freeware
skidanja: 1800
autor: Moonchild
datum: 25.10.2013





Opis:

Paint.NET je besplatan program za kreiranje i editovanje slika i fotografija. Sigurno ste barem jednom koristili običan Paint, koji dolazi instaliran sa Windows-om, Paint.NET samo vizuelno podseća na ovaj program, a tehnički je daleko napredniji.
Kada hoćete na brzinu da doterate(sredite ili kropujete) neku fotografiju, nema potrebe da pokrećete neki užasno kompleksan program kao što je Photoshop ili GIMP, Paint.NET je idealno rešenje za to.
Program podržava slojeve(layer-e), vraćanje u nazad(undo), kropovanje, rotiranje, podešavanje boja itd. U principu, sa ovim jednostavnim programom, moći ćete na fotografiji da uradite skoro sve izmene koje možete da zamislite.
Paint.NET podržava rad sa većinom standardnih formata slika, kao što su: JPEG, PNG, GIF, TIFF. Ali ne podržava rad sa RAW formatom, što je prilična mana.
Program podržava moderne 64-bitne procesore i jako brzo radi. Korisnički interfejs je prijatan i u njemu će se sa lakoćom snaći svako ko je barem jednom koristio običan Paint, koji dolazi instaliran sa Windows-om.
Trebaće vam malo vremena da naučite da koristite sve napredne opcije Paint.NET-a, ali ovaj program je definitivno vredan truda. Za sve što vam nije jasno, tu je odlični online help file, ne Engleskom jeziku.
Paint.NET je Open Source program, što znači da je poptpuno besplatan za privatnu i poslovnu upotrebu, pogledajte licencu.
Možemo slobodno reći da je Paint.NET jedan od najboljih besplatnih programa za kreiranje i editovanje slika i fotografija. Za prosečnog korisnika, ima i više opcija nego što je potrebno. Probajte Paint.NET, sigurni smo da će zadovoljiti sve vaše potrebe za sređivanje slika.

Sistemska zahtevnost:
Windows 8,
Windows 7 (SP1 preporučeno),
Windows XP SP3,
Windows Vista SP1 (SP2 i Platform Update preporučeno)
800MHz processor (dual-core preporučeno)
512MB RAM-a
1024 x 768 rezolucija ekrana
200+ MB slobodnog prostora na hard disku
Opcionalno: 64-bit mod zahteva 64-bit CPU i 64-bit
veziju Windows-a

Napomena: kada preuzmete program, on dolazi spakovan u ZIP fajl, da bi ste ga instalirali, prvo morate da ga raspakujete.


Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

KATEGORIJE
Audio [46]
Desktop [26]
Grafika [25]
Internet [65]
Kancelarija [37]
Komunikacija [17]
Korisni [89]
Linux [27]
Programiranje [25]
Sigurnost [59]
Video [32]
Zabavni [15]


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti