Posle smrti oca i kralja Džordža Petog (Michael Gambon) i skandalozne abdikacije princa Edvarda Sedmog (Guy Pearce), Berti (Colin Firth), koji je celog života patio od govorne mane, odjednom postaje krunisani kralj Engleske, Džordž Šesti. Dok se zemlja nalazi na ivici rata i u očajničkoj potrazi za liderom, njegova supruga Elizabeta (Helena Bonham Carter) i buduća Kraljica Majka, organizuje sastanak svog muža i ekscentričnog terapeuta za govor, Lajonela Louga (Geoffrey Rush). Posle teškog početka, njih dvojica prolaze kroz neuobičajeni tok terapije i na kraju formiraju neraskidivi odnos. Uz pomoć Louga, porodice, vlade i Vinstona Čerčila (Timothy Spall), kralj uspeva da prevaziđe svoju manu i održava govor preko radija koji će inspirisati njegov narod i ujediniti ih u borbi. Film je snimljen prema istinitoj priči. ">

Filmovi

Početna » Filmovi » Drama

glasova: 0






The King's Speech (2010)

Žanr: Drama

Uloge: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce, Derek Jacobi, Timothy Spall

Režija: Tom Hooper (The Damned United, 2009.)

Datum izlaska: 6. septembar 2010.

Zemlja: Velika Britanija / Australija

SINOPSIS

Posle smrti oca i kralja Džordža Petog (Michael Gambon) i skandalozne abdikacije princa Edvarda Sedmog (Guy Pearce), Berti (Colin Firth), koji je celog života patio od govorne mane, odjednom postaje krunisani kralj Engleske, Džordž Šesti. Dok se zemlja nalazi na ivici rata i u očajničkoj potrazi za liderom, njegova supruga Elizabeta (Helena Bonham Carter) i buduća Kraljica Majka, organizuje sastanak svog muža i ekscentričnog terapeuta za govor, Lajonela Louga (Geoffrey Rush). Posle teškog početka, njih dvojica prolaze kroz neuobičajeni tok terapije i na kraju formiraju neraskidivi odnos. Uz pomoć Louga, porodice, vlade i Vinstona Čerčila (Timothy Spall), kralj uspeva da prevaziđe svoju manu i održava govor preko radija koji će inspirisati njegov narod i ujediniti ih u borbi. Film je snimljen prema istinitoj priči.

Slike iz The King's Speech (2010) Slike iz The King's Speech (2010) Slike iz The King's Speech (2010) Slike iz The King's Speech (2010)



Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti