Magazin

Početna » Magazin » 2011 » Septembar » 14

10 najvećih poljubaca u istoriji

Poljubac je jedan od najlepših darova čoveku. Ipak, neki poljupci prerasli su ljude koji su ih podelili. Pogledajte koji su to.

10. Poljubac Velikog Brata

2004. je počeo da se prikazuje Veliki Brat u Bahrainu. Par epizoda unapred, Abdel Hakim je poljubio Kavtar iz Tunisa. Uskoro su se digli protesti jer je emisija "neislamska" i tako je Veliki Brat otkazan nakon dve nedelje emitovanja. Spasio ih islam.

9. Poljubac koji je pokrenuo raspravu o cenzuri

Inidijska kinematografija svoj prvi poljubac je imala u filmu "Predivna ljubav" '78. godine. Kada se to desilo, pokrenula se rasprava o cenzuri - jedan glumac rekao je da je taj poljubac uvreda indijskoj filmskoj industriji. Ipak, ljubav je pobedila - poljubac nije cenzurisan a film je dobro prošao na blagajnama kada je najzad pušten u bioskope.

8. Prvi međurasni poljubac na američkoj nacionalnoj televiziji

U seriji "Zvezdane staze" '68 su se prvi put javno ljubile rase. Učesnici su bili Kapetan Kirk i Poručnica Lora. Na televiziji su se brinuli da li će ovaj poljubac uznemiriti konzervativce na Jugu, ali su ga ipak emitovali.

7. Najduži filmski poljubac

U filmu "Sad si u vojsci" '41. snimljen je najduži filmski poljubac. Podelili su ga Džejn Vajzmen i Ridžis Tami a trajao je tri minuta i pet sekundi ili - jednu 25-inu filma.

6. Film sa najviše poljubaca

U filmu "Don Žuan" iz '26. za 2 sata možemo videti čak 191 poljubac!

5.  Skulptura koja se najviše ljubila

Skulptura italijanskog vojnika umetnika Tulija Lombarda smeštena je u Raveni, Italiji. Negde u 19. veku pročula se glasina da će se žena koja poljubi ovog mermernog vojnika udati za divnog džentlmena. Poljubilo ga je uskoro oko 5 miliona žena zbog čega mu se izlizao mermer oko usta.

4. Prvi poljubac na filmu

Prvi put su se ljubili Mej Irvin i Džon Rajs daaavne 1896. u filmu "The Kiss" Tomasa Edisona. Taj poljubac je sve što se i dešava u filmu, jer je film dugačak 47 sekundi. Jedan kritičar je rekao da je gledanje poljupca u pozorištu u prirodnij veličini dovoljno zversko, ali da je uveličano na filmu i ponovljeno u filmu krajnje degutantno.

3. Poljubac Ogista Rodena

Skulptura "Poljubac" napravljena je 1886. Prvobitni naziv je bio "Frančeska Da Rimini" po plemkinji koja je ostala večna tzahvaljujući Danteovom "Paklu". 

2. Poljubac zbog kog se ostaje bez nosa

U Britaniji 1837. jedan gospodin, Tomas Njuton pokušao je da poljubi gospođicu Karolin Njuton. Ona nije bila zainteresovana, pa mu je odgrizla kraj nosa. On ju je tužio, ali presuđeno da dama ima prvo da ti otkine nos ako nije zainteresovana.

1. Poljubac života

Po Bibliji, Bog je udahnuo život u čoveka poljupcem života. Svim Hrišćanima, ovo je ipak najveći poljubac bez kog ne bi postojali.





Nutellina
14.09.2011
608
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti