Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 22

10 stvari kojima žene izluđuju muškarce
Muškarce izuzetno frustrira manipulacija seksom, ako ga tretira kao dete, upliće prijateljice u njihove probleme, odlučuje bez njega i ima ljubomorne ispade.

Čak ni najsrećniji brakovi nisu imuni na povremene konflikte, a iako su žene češće te koje se otvoreno žale prijateljicama na probleme s mužem, postoje stvari koje i muškarci zameraju svojim boljim polovinama. Među najčešćim muškim zamerkama je način na koji partnerka inicira svađu kao i nefer svađanje.

1. NISKI UDARCI
"Žene su u raspravama često impulsivnije i udaraju ispod pojasa, a umesto argumenata koriste lične uvrede te koriste izraze "ti nikad" ili "ti uvek" - kaže bračni savetnik dr. Bob Navara.

On svojim klijentima savetuje da u svađama koriste "ja" rečenice koje izazivaju manje tenzija te bolje opisuju kako se stvarno osećamo bez zameranja.

2. TRETIRA GA KAO DETE
Veliki broj žena neretko padne u zamku roditeljskog pristupa prema mužu, posebno u područjima za koje smatra kako na neki način treba da ga "prevaspita".

"Žena muškarcu narušava samopouzdanje ako razgovara s njim kao što bi razgovarala s neposlušnim detetom", ističe Navara.

Važno je da obe strane shvate kako je osnova dobrog braka ravnopravan odnos, a ako ne poštujemo svog partnera sada, nećemo ga poštovati ni nakon što pokušamo da ga promenimo. Zamerke oko partnerovog ponašanja treba iznositi promišljeno, na isti način kao što bismo sami voleli da nam ih kažu.

3. UPLIĆE DRUGE LJUDE U BRAK
Žene znatno češće nego muškarci razgovaraju s bliskim ljudima o svojim odnosima i konsultuju se oko ljubavnih problema, posebno s prijateljicama. Ti uobičajeni ženski razgovori mogu često da budu izvor frustracija za muškarce, koji osećaju da im drugi previše zadiru u intimu. Većina muškaraca smatra da ono što se događa u njihovoj sobi treba da ostane u toj sobi, bilo da je reč o seksu ili prljavim čarapama.

"Nema ništa loše u poveravanju prijateljici, ali pokušajte da to radite diskretno, a ne pred vašim partnerom jer će on osećati da je na meti kritika" - savetuje Navaro.

4. NEZAHVALNE ŽENE
Iako muškarci za razliku od žena retko otvoreno traže da im se iskaže zahvalnost, ipak žele redovne pohvale. To prija njihovom egu, ali i pokazuje da cenite ono što čini za vas, vašu kuću ili porodicu. Iako se većina tih stvari podrazumevaju, ipak će lakše uraditi to što tražite ako posle toga primetite šta je uradio.

5. MANIPULIŠE USKRAĆIVANJEM SEKSA
Dok je ženama generalno potreban osećaj emocionalne bliskosti za seks, muškarci takvu bliskost izražavaju kroz sam seks, smatra Marla Tavijano, autorka knjige "Je li seks jedino o čemu oni razmišljaju".

Nakon što ona odbije seks, on se oseća emocionalno ucenjeno, a seks prestaje da bude čin bliskosti već način nadmudrivanja.

6. ŽELI DA GA PROMENI
Problem se javlja ako žene brak doživljavaju kao prekretnicu posle koje muža mogu da oblikuju prema svojim zamislima.

"Naravno da se u braku prioriteti menjaju, posebno ako imate decu. To znači da ćete oboje morati da postanete odgovorniji, ali ne očekujte da će zbog toga vaš muž prestati da voli fudbal ili odustane od druženja s ortacima - kaže bračna savetnica Ana Cif.

Ističe kako bi parovi trebalo dobro da se upoznaju pre braka te tek nakon što zaključe da će biti srećni s partnerovim trenutnim ponašanjem za ceo život, budu sigurni da žele brak.

7. KRITIKOVANJE NJEGOVIH VASPITNIH METODA
Majke i očevi najčešće imaju drugačiji pristup vaspitanju, ali to ne znači da je ijedan od tih stilova bolji od drugog. Brojne studije pokazuju da je za razvoj ličnosti ključan odnos sastavljen od igre, ali i strogih pravila koja uspostavljaju očevi.

8. LJUBOMORNI ISPADI
Muškarci su vizuelna bića i tipičan heteroseksualni muškarac sigurno će primetiti zgodnu ženu u blizini.

"Žene to treba da razumeju i ne shvataju lično, sve dok se partner prema njoj odnosi s poštovanjem te svoje zanimanje pokazuje u razumnoj meri" smatra dr. Vagdevi Meunije.

Ističe kako bi žene i same trebalo da uživaju u pogledu na pripadnike jačeg pola, ali i znaju da ne postoji veći neprijatelj ljubavi od prekomerne ljubomore koja guši partnera.

9. ODLUČIVANJE BEZ NJEGA
Finansijski problemi najveći su uzrok bračnih nesuglasica, čak i kod onih najimućnijih. Problem se javlja zbog individualnog trošenja kao i manjka dogovora oko stvari u koje će se uložiti.

"Žene ne treba da konsultuju muškarca oko maskare koju će kupiti, ali je poželjno da se oko uplaćivanja letovanja ili bilo koje veće kupovine zajednički dogovaraju" - kaže Tavijano.

10. OČEKIVANJE TRENUTNOG OPROŠTAJA POSLE IZVINJENJA
Trenutni oproštaj i zaboravljanje loše situacije kod muškaraca se ništa brže ne razvijaju nego kod žena. Ni njima "izvinjenje" često nije dovoljno da bi se situacija odmah izgladila.

"Pružite parteru priliku da se smiri i ne očekujte da bude robot kome preko prekidača možete da uključujete i isključujete emocije", kaže dr. Meunije.

IZVOR


-Mallena-
22.03.2013
638
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti