Magazin

Početna » Magazin » 2014 » Decembar » 5

Alternativna medicina – kosti i zglobovi
Alternativna medicina je deo širokog socijalnog trenda, danas veoma aktivnog, koji je već osvojio veliki deo publike i sada pokušava da ako već ne može da odbaci nauku i da preuzme njeno mesto u zvaničnim institucijama – bar stane rame uz rame s njom. Zato postoji i izraz komplementarna medicina, što je samo varijanta alternativne, kad se koristi kao dopuna uz naučnu medicinu. Alternativna medicina je praksa zdravstvene brige, filozofija lečenja i terapija koja se ne koristi u naučno prihvaćenoj medicini.

Čim se pojavi bol u palcu ili srednjem delu stopala, u kostima ili zglobovima potrebno je reagovati. I kod najmanjih simptoma potražite pomoć, mnogo ćete lakše da se izlečite. Problem nošenja neudobne obuće može biti bitan faktor u nastanku čukljeva, ali mnogo više doprinosi loše držanje tela i navike koje smo stekli tokom života. Sa alternativnom medicinom je moguće ove bolove ublažiti ili ih se osloboditi.

Zglobovi drže kosti zajedno i dizajnirani su da omoguće kretanje unutar koštanog sustava. Glavna funkcija kosti je podrška, a zglobovi omogućuju određenu količinu fleksibilnosti i pokreta našoj strukturi. Da bi zglobove sačuvali moramo paziti na teret koji svaki dan podižemo, ako i na telesnu težinu. Svaki teret bitno utiče na strukturu i stabilnost koščane mase kao i na zglobove. Za svakidašnju relaksaciju, ali i preventivno održavanje zdravlja zglobova i kosti predlažemo masažu.

Masaža se radi stimulacijom akupresurnih tačaka celog tela i stimulacijom tih energetskih kanala, istezanjem i zatezanjem ekstremiteta, doprinosi se otklanjanju energetskih blokada, a time i ublažavanje simptoma bolesti. Na ovaj način je moguće delimično otkloniti bol i napetost u zglobovima, a pored toga ispravlja se i držanje, napetost u mišićima će se ublažiti, pospešuje se protok kiseonika u tkivo, poboljšava se i ubrzava krvotok i limfotok, poboljšava se elastičnost i regeneracija kože, pored toga masaža usporava i produbljuje disanje, podstiče probavu, ubrzava metabolizam, deluje na unutrašnje organe, pojačava snagu i seksualnu energiju.

Postoje i razna pomagala i aparati koji se koriste u alternativnoj medicini. Magnetoterapijski aparati su vrlo praktični i lako se koriste, a pored toga su još i korisni za zdravlje. Pomoću njih je moguće lečiti lomove kostiju i teško zarastajuće kosti nakon sportskih povreda, i zdravstvenih problema nastalih zbog prenaprezanja, odnosno čireve nastalih zbog neadekvatne cirkulacije. Pulsirajuća magnetna terapija može da pospešuje stvaranje koštane mase kao i vezivnog tkiva, pomaže kod upala nastalih zbog različitih vrsta oboljenja.

IZVOR


extracafe
06.12.2014
2030
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti