Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 27

Asus pedfon stiže u aprilu
Tajvanska tehnološka kompanija „Asus“ predstavila je pedfon „infiniti“, koji objedinjuje tri uređaja u jednom - smartfon, tablet i laptop. Čitav uređaj, koji radi na Android 4.0 operativnom sistemu, biće dostupan od aprila ove godine po ceni od 999 evra.

U kompletu se dobija pedfon stanica, tačnije kućište sa ekranom dijagonale 10,1 inča sa predviđenim mestom za pedfon smartfon. Sama po sebi, ova stanica nije operativna sve dok se u nju ne ubaci smartfon. Tek nakon spajanja ove dve komponente pedfon postaje tablet. Glavno je to što svi podaci i aplikacije koji su na smartfonu po spajanju sa stanicom postaju dostupni tabletu.

Smartfon ima ekran „super amoled“ od 4,3 inča rezolucije 960 x 540 piksela, koji je zaštićen „gorila“ staklom i premazom za smanjenje refleksije. Procesor koji stoji iza ovog uređaja je dvojezgarni „kvalkom snepdregon S4“ na 1,5 GHz. Količina RAM memorije na uređaju je jedan GB, dok veličina skladišta može biti 16 GB i 32 GB, što se dodatno može proširiti mikroSD karticama kapaciteta do 64 GB. Zadnja kamera pedfona ima senzor rezolucije osam megapiksela, autofokus i LED blic, dok je prednja kamera VGA rezolucije.

Pedfon stanica se sastoji od ekrana dijagonale 10,1 inča, rezolucije 1.280 x 800 piksela, koji je takođe zaštićen „gorila“ staklom i antirefleksivnim premazom. Na njoj se nalazi prednja kamera, rezolucije od 1,3 megapiksela, kao i zvučnik koji koristi tehnologiju zvuka „sonik master“. U njoj se takođe nalazi posebna baterija, tačnije dve ćelije po 3.300 mAh, koje pružaju 6.600 mAh kapacitet pedfon stanici.

Dok-tastatura je poslednji deo pedfona „infiniti“. Na sebi ima USB 2.0 ulaz pune veličine, slot za SD kartice, a takođe i svoju bateriju.




Tablet kao telefon

„Asus“ je predstavio i tablet fonped sa ekranom od sedam inča, na procesoru „intel atom“, sa 1 GB RAM memorije i Androidom u verziji 4.14. Tablet ima kameru rezolucije tri megapiksela i prednju od 1,2 megapiksela. Cena još nije poznata, ali se procenjuje da će koštati oko 350 evra. Ono što fonped razlikuje od drugih uređaja jeste mogućnost telefoniranja, koja uređaj, prema navodima iz „Asusa“, čini savršenom kombinacijom telefona i tableta u jednom uređaju.
Karakteristike pedfona

Smartfon „infiniti“
Ekran: 4,3 inča, 960 x 540 piksela
Procesor: Qualcomm Snapdragon 1,5 GHz
Memorija: 1 GB RAM, eksterna do 32 GB
Kamera: zadnja 8 MP, prednja VGA
Baterija: 1.520 mAh

Tablet „infiniti“

Ekran: 10,1 inč,
1.280 x 800 piksela
Kamera: prednja 1,3 MP
Baterija: 6.600 mAh

IZVOR




Nikolakuzzz
27.02.2013
741
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti