Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Mart » 19

Pet realnih stvari koje je važno da znate dok planirate potomstvo
Ima dosta knjiga i članaka o roditeljstvu koji daju jednostavne savjete koji su u suštini beskorisni i neprimenjivi u stvarnom životu. Jedna mama je sastavila pet savjeta koji uvijek važe.

U vašim maštarijama dolazak djeteta je predivna stvar - i jeste, ali daleko od toga da će sve biti savršeno. Možete da pročitate milion savjeta o tome kako da navedete bebu od 18 mjeseci da spava cijelu noć, ili kako da naviknete jednogodišnjaka na nošu, ali će vam se najvjerovatnije dogoditi da se zapitate kako je u tekstu sve tako lako, a vama nikako ne polazi od ruke.

Ne smijete da dozvolite sebi da zbog toga izgubite samopouzdanje i zaključite da niste baš najbolji roditelj, kaže blogerka Una LaMarš, majka 18-omesečne bebe. Ona je na osnovu svog iskustva izvela neke savjete u vezi stvari koje su takve kakve su i na koje ne bi trebalo zaboraviti u stremljenju da se bude savršen roditelj:

1. Uvijek, uvijek ćete u nečemu griješiti...Zato prestanite da mislite o tome

Za svaku sitnicu vezanu za odgajanje vašeg djeteta: da li dojite dijete ili ne, u kome mjesecu ste uveli čvrstu hranu, da li ste se vratili na posao ili ostali kući sa djetetom... suočićete se sa različitim i suprotnim mišljenjima. Zbog toga će neko uvijek misliti da ne radite stvari kako treba, ali pitate se samo vi i tuđa mišljenja ne treba da vas pogađaju.

2. Pozdravite se sa spavanjem

Bez obzira koliko savjeta pročitate, bez obzira koliko se trudite da zapamtite kad vaša beba zaspi a kada se budi, u prvoj godini roditeljstva morate biti spremni na to da ćete spavati haotično. Zato se opustite, tako je svima.

3. Ne dozvolite da se razočarate zbog svoje romantične slike o roditeljstvu

Naravno da će biti mnogo predivnih i značajnih momenata, ali morate biti spremni na to da neće sve biti kao u vašim maštarijama. U njima vjerovatno ne razmišljate da li ćete stići da se istuširate i ne plačete bez razloga. Spremite se na nered, i fizički i emotivni, ali to je sve normalno, preživjećete.

4. Isplatiće vam se ako ne zapostavite partnera

Svo strpljenje i pažnja koju ste posvećivali partneru sada je usmjerena na bebu, što može da učini da se udaljite. Morate da cijenite i njegujete svoju vezu, da biste vi i vaš partner bili pravi tim.

5. Ako mama nije srećna, niko nije srećan

Možete pružiti bebi sve najbolje, i hranu, i opremu, ali to sve ništa ne vrijedi ako roditelj nije srećan. Morate da nađete vremena, makar silom, da jedete, spavate i radite stvari koje vas opuštaju, makar to bilo gledanje rijalitija, ili da se vidite sa prijateljima. Vaša sreća je podjednako važna kao i djetetova, jer sreća vašeg djeteta zavisi od vas. Kao i sve ostalo.

IZVOR


Eye
19.03.2013
566
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti