Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Septembar » 15

Barsa slavi 94. minut, ni gol Bejla na debiju nije doneo Realu trijumf kod Viljareala
Atletiko Madrid zaseo je na čelo tabele Primere, pošto je na startu četvrtog kola ubedljivo savladao Almeriju na svom terenu sa 4:2, a društvo na vrhu će mu praviti Barselona koja je u 94. minutu došla do pobede u neverovatnoj utakmici protiv Sevilje 3:2. Najskuplji igrač u istoriji fudbala, Geret Bejl, debitovao je golom za madridski Real, ali "kraljevski klub" nije uspeo da trijumfuje na gostovanju Viljarealu - bilo je 2:2 posle vrlo interesantnog duela. 



 


Mnogi će, verovatno, godinama pričati o tome kako je Bejl stigao iz Totenhema u Real za 100 miliona evra, pamtiće se i da je dao gol na debiju, ali je meč na "El Madrigalu" ipak prošao u bravurama čoveka koji je "sklonio" Ikera Kasiljasa sa gola slavnog kluba iz Madrida, golmana Dijega Lopeza.

Čuvar mreže Reala je u četiri navrata izlazio kao pobednik iz duela "1 na 1" sa igračima "žute podmornice", koji su odigrali odličan meč i bili bliži pobedi od favorita. Ipak, na kraju je duel završen podelom plena, a evo i kako se do toga došlo.

Viljareal je poveo u 21. minutu golom Kanija koji se našao na pravom mestu prilikom karambola pred Realovom mrežom, a onda je na scenu stupio Bejl. Iako nije blistao na svom debiju, u 38. minutu je natrčao na niski centaršut Karvahala sa desnog krila i doneo 1:1 gostima.


U drugom poluvremenu Viljareal je nastavio sa svojim napadima, propustio je nekoliko sjajnih prilika, a možda i najveću Žaim Kosta, koji je sa šest, sedam metara promašio prazan gol Reala.

Kazna je stigla brzo. Kristijano Ronaldo je uz prilično srećno, trostruko odbijanje lopte, uspeo da dovede Real u vođstvo od 2:1 u 64. minutu, a šest minuta kasnije sasvim zasluženi bod Viljarealu, koji je mogao i do sva tri, doneo je Đovani dos Santos, našavši se na pravom mestu posle nove odbrane sjajnog Dijega Lopeza.



Drame je bilo i na meču na Nou Kampu. Branila se Sevilja svim snagama u prvom poluvremenu i zaradila tri žuta kartona, ali nije uspela da ode na odmor sa nerešenim rezultatom. Adrijano je probio po levoj strani i sa ivice šesnaesterca uputio loptu na drugu stativu gde se našao Dani Alveš koji je glavom pogodio za vođstvo katalonskog tima.

Nastavili su gosti iz Andaluzije sa receptom iz prvog dela igre, ali uprkos velikom broju startova i žutih kartona nisu sprečili Barsu da još jednom zatrese mrežu.


Lionel Mesi je preuzeo loptu na 30 metara od gola, predao je Sesku Fabregasu koji je pogledao na drugu stranu i pronašao Nejmara, a Brazilac je poslužio mat u tri poteza pronašavši Mesija koji je u 76. minutu lako savladao golmana za 2:0.

Kada su svi pomislili da je pobeda Katalonaca gotovo zagarantovana, Ivan Rakitić je uspeo da zatrese mrežu protivnika samo četiri minuta kasnije.

Razočaranje u tim trenucima na "Kamp nou" ponovo je režirao Rakitić, ali ovoga puta iz uloge asistenta, jer je poslužio Kokea u poslednje minutu meča koji je postigao pogodak za 2:2.


Kao da nije bilo dovoljno iznenađenja u glavnom gradu Katalonije, Aleksis Sančez je u četvrtom minutu iskoristio prodor i dodavanje Mesija, te poslao sa pet metara loptu iza leđa Pimparela za završetak drame i pobedu Barse.

"Jorgandžije" i definitivno mogu bez Radamela Falkaa i to pokazuju iz meča u meč, a pred svoje navijače na "Visente Kalderonu" su obradovali sa četiri lopte u mreži rivala i sve su bili različiti strelci.


Goleadu je započeo David Vilja atraktivnim volejom u 15. minutu, da bi prednost udvostručio Dijego Košta iz penala, a Rodri smanjio zaostatak pet minuta pre kraja prvog poluvremena. Za osmeh trenera Dijega Simeonea pobrinuo se Tijago kada je dodavanje iz slobodnjaka pretvorio u 3:1, a pitanje pobednika je u 67. rešio Raul Garsija.


IZVOR


Ammir
15.09.2013
474
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti