Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 22

Basista Pepersa i pevač Rejdioheda na Egzitu
Tom Jork, osnivač i lider benda „Rejdiohed“ dolazi na Egzit sa svojim superbendom „Atoms for pis”, u kome su još Fli, basista „Red hot čili pepersa“ i Džoi Varonker bubnjar REM-a, saznaje „Blic“

Pored njih deo ovog projekta su i brazilski perkusionista Mauro Refosko i Najdžel Godrič, producent „Rejdioheda“ koji svira klavijature i sintisajzer.

- Svi smo veoma uzbuđeni što ćemo zajedno sa publikom Egzit festivala imati jedinstvenu priliku da čujemo jedan od najtraženijih muzičkih sastava ove godine - rekao je Dušan Kovačević, strateški direktor festivala koji se ove godine održava od 10. do 14. jula.

„Atoms for pis” izdaće debi album „Amok” 26. februara, a sve pesme već su postavljene na internet i oduševile su ljubitelje ovih velikana. Kritičari su rekli da je album nekarakterističan za Jorka i da je to njegovo najtoplije i najveselije izdanje do sada, sa manje futurističke, a više muzike za igranje. Međutim, nisu štedeli reči hvale za ovo ostvarenje.

- Poslao sam mejl da pravim novi projekat na nekoliko adresa, i evo ko mi je odgovorio. Odmah smo postigli dogovor kako ćemo i šta ćemo - ispričao je Jork povodom ove neobične saradnje.

Inače on i Fli su sarađivali i 2006. kada je Jork bio na turneji sa svojim solo albumom „Irejzer“ a velika promocija planirana je za ovaj vikend u Londonu.

- Okarakterisani od svetskih medija kao supergrupa, „Atoms for pis“ su u ovom trenutku jedna od najvrelijih tema na svetskoj muzičkoj sceni. Svi svetski festivali se grabe da ih dobiju, a zahvaljujući ugledu koji Egzit ima u muzičkoj industriji, svi posetioci festivala imaće priliku da ih vide uživo na Petrovaradinskoj tvrđavi - kaže Ivan Milivojev, izvršni direktor Egzita.

Petodnevni komplet trenutno košta 5.990 dinara, a redovna cena pred festival biće 11.990 dinara. Studenti i srednjoškolci mogu da kupe paket uz popust po ceni od 5.490 dinara. Karte se mogu nabaviti preko „Gigstiksa”.

Prve najavljene zvezde
Kao što je „Blic“ već pisao lista imena za festival se polako popunjava. Na Egzitu će nastupiti reper Snup Dog kao i velikani andergraund i bas muzike Di-džej Freš Lajv, SkiSm, Dab fiziks, Emsi stratedži, Prototajps, Bruks braders i drugi.

IZVOR


Nikolakuzzz
22.02.2013
447
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti