Magazin

Početna » Magazin » 2013 » August » 15

BRAVO, EMIRE! BRONZA TI SE POZLATILA!
Bravo Emire, majstore!!! Emir Bekrić je doneo Srbiji bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi! Nacionalni rekord - 48,05!

Emir Bekrić, 22-godišnji srpski atletičar odbranio je čast, ne samo naše zemlje, već cele Evrope u finalu na 400 metara prepone.

U konkurenciji "aždaja" sa svih meridijana, Bekrić se junački vratio u finišu trke sa šeste na treću poziciju i u vremenu 48,05 postavio novi nacionalni rekord, deveti rezultat Evrope svih vremena!

"Bekrija" je bronzani, odmah iza Džehue Gordona sa Trinidada koji je istrčao rekord sezone, 47,69 i Majkla Tinslija iz SAD, koji je postavio lični rekord - 47,70!

To je druga srpska medalja u Moskvi, na "Lužnjikiju", nakon što nas je ponosnima učinila Ivana Španović, bronzana u skoku u dalj.



FANTASTIČAN POVRATAK SRPSKE ATLETIKE NA VELIKU SCENU!

Bekrić je, globalno gledano, u finale ušao tiho. Iako je to bio novi nacionalni rekord, vreme iz polufinala 48.36 bilo je najsporije u konkurenciji sedmorice trkača, od kojih je recimo Kubanac Omar Kisneros istrčao 47,93, a Feliks Sančez sa Dominikane 48,10.

Obojicu je pobedio u finalu!

Bekrić je ovog leta u Tampereu, na U23 Evropskom prvenstvu, postavio novi lični rekord 48,76 i za kratko vreme popravio ga za sedam desetinki! A, ima samo 22 godine.

Nema sumnje, pred njim je velika budućnost.



A, to nije pokazala samo medalja i fantastičan rezultat za belog atletičara - 48,05. To je pokazala Emirova nepokolebljivost kada je na polovini trke pomalo izgubio ritam i dah.

Dobro je počeo trčavši u krajnjoj, osmoj stazi, rezervisanoj za autsajdere. Onda je negde između 200. i 300. metara počeo da gubi korak sa vodećima, da bi se u ciljnoj ravnini neverovatno (da se čovek naježi) vratio, stizao jednog po jednog i ispred sebe ostavio samo dvojicu.

Kisnerosa je pobedio u "foto-finišu", za sedam stotinki, a u leđa mu je gledao i veliki Sančez!

Ko zna šta će biti na narednom Mundijalu, 2015. u Pekingu!

Do tada, ponosni smo, jer imamo najbržeg Evropljanina u disciplini u kojoj je i dalje neprikosnoven Kevin Jang, koji je na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine postavio vreme 46,78. Međutim, pitanje je vremena kada će Bekrić oboriti skoro 20 godina star evropski rekord, koji i dalje drži Francuz Stefan Dijagana - 47,37.

Ovo je, posle srebra na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Helsinkiju, druga Bekrićeva medalja na najvećim takmičenjima. Da ga ne ureknemo, ali nije nemoguće da nam naredne godine u Cirihu donese i prvo zlato!

IZVOR


Unique
15.08.2013
726
glasova: 5





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti