Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Maj » 7

ČUDO PRIRODE: Skrivena plaža ljubavi (FOTO) (VIDEO)
Posetioci mogu da otplivaju do ovog skrivenog tropskog raja, a s obzirom na to da je veliki razmak između stena i vode, nema potrebe da nosite opremu za ronjenje, pa čak ni da zadržavate dah


Da nije šuma talasa koji udaraju u nežni pesak plaže, ljudi verovatno ne bi primetili ovo skriveno čudo prirode. Smeštena nekoliko metara pod zemljom, plaža na Marieta ostrvima svakako je jedno od egzotičnih destinacija koje ćete želeti da posetite.

Arhipelag ostrva Marieta smešten je u blizini Puerto Valjarte u Meksiku.

Veruje se da su ostrva nastala pre nekoliko vekova usled vulkanske aktivnosti u toj oblasti. Početkom XX veka meksička vlada iskoristila je tada napuštena ostrva da bi sprovodila vojna testiranja.



Nakon godina istraživanja i napora da zaštite ostrva, naučnici, na čelu sa Žakom Kustoom, uspeli su da ubede vlasti Meksika da ostrva proglase nacionalnim parkom i zabrane ribolov, lov i bilo kakvu štetnu aktivnost. Do današnjeg dana ostrva su nenaseljena i jedino neki prevoznici brodićima dovoze turiste da se izbliza dive prirodnim lepotama ovog podneblja. Iako su velike eksplozije i bombardovanje godinama štetili flori i fauni ovog tropskog raja, neki kažu da su upravo ta vojna testiranja “zaslužna” za stvaranje “plaže ljubavi” poznate i kao “skrivena plaža Meksika”.

Do ovog peščanog magičnog mesta morate da prođete kroz tunel dug oko 25 metara koji je povezuje sa Pacifikom. Posetioci mogu da otplivaju do ovog skrivenog tropskog raja, a s obzirom na to da je veliki razmak između stena i vode, nema potrebe da nosite opremu za ronjenje, pa čak ni da zadržavate dah.

Plaža Ljubavi je toliko neverovatna da, kad su se prve fotografije pojavile na internetu, mnogi nisu mogli da veruju da takvo mesto uopšte postoji na planeti.

Ubrzo ovo mesto postalo je prava poslastica za avanturiste i ljubitelje egzotičnih destinacija i više niko ne sumnja u postojanje ovog čuda prirode.

Pogledajte video:

IZVOR




Bosankaaa
07.05.2013
767
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti