Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 16

Deset godina Mesijevih majstorija (VIDEO)
I dalje najbolji igrač sveta obeležava veliki jubilej, tačno deset godina je prošlo od njegovog debija za seniorski tim Barselone


Za Lionela Mesija 16. novembar je poseban datum. Na današnji dan pre jedne decenije odigrao je svoju prvu utakmicu u seniorskoj konkurenciji. Te novembarske večeri Frank Rajkard, tadašnji trener Barselone, ukazao je šansu 16-godišnjem Mesiju u gradskom derbiju protiv Espanjola.

Iako je do svog prvog gola u Primeri morao da sačeka nekoliko meseci, a postigao ga je protiv Albasetea 1. maja.2004. godine, omaleni Argentinac je ubrzo postao jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala.



Pisanje o peharima, titulama i individualnim priznanjima koja je dobio ili osvojio potrajalo bi. Dovoljno je reći da je u poslednje 4 godine proglašavan za najboljeg fudbalera sveta, da je trostruka “zlatna kopačka Evrope“, da je na 395 utakmica za Barselonu postigao 327 golova, a na 83 nastupa za nacionalni tim Argentine 37 puta zatresao mrežu protivničkih reprezentacija.

U klupskoj karijeri je osvojio sve što se osvojiti može, a jedino što mu nedostaje da postane možda i najbolji igrač otkako se zaigrala bubamara, to je uspeh na reprezentativnom nivou.

U dresu katalonskog kluba osvojio je tri Lige šampiona, šest titula prvaka Španije i po dva trofeja Superkupa Španije, Evrope i Svetskog klupskog prvenstva.

Učestvovao je na dva Svetska prvenstva, ali nikada nije dogurao dalje od četvrtfinala, nije osvojio Kopa Amerika, mada ima zlatnu medalju sa Olimpijskih igara 2008. u Pekingu. Ipak, svi koji prate fudbal znaju da bi trofej Žila Rimea upotpunio njegov bogatu karijeru, čime bi stao sigurno rame uz rame sa velikanima Dijegom Maradonom i Peleom.



Ono što ne treba zaboraviti jeste da Mesi ima tek 26 godina i da će moći da igra fudbal na visokom nivou sigurno još nekih desetak godina i mnogo je velikih takmičenja i klupskih i reprezentativnih pred njim. Naredne godine će igrati na šampionatu planete u Brazilu i ko zna možda u julu baš on podigne “zlatnu Boginju”.

IZVOR




Bosankaaa
16.11.2013
610
glasova: 2





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti