Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 24

Deset holivudskih zvezda koji nikada nisu čak ni nominovane za Oskara
Poznato je da se tokom godina Američka filmska akademija ogrešila o neke od glumaca i glumica koje nije nagradila Oskarima za uloge koje su ostvarili, ali još više pažnje privlači činjenica da sledećih deset filmskih zvezda nisu čak bili i nominovani za ovu prestižnu nagradu.

Ričard Gir



Tokom karijere je imao mnogo uspona i padova kada je odabir uloga u pitanju, ali je za mnoge misterija što Gir nije čak bio ni među nominovanima za ulogu beskrupuloznog policajca Majka Figisa u filmu "Unutrašnja kontrola" iz 1990. godine.

Džon Kjuzak



Svaka od njegovih brojnih uloga ostala je upečatljiva, ali je Američka filmska akademija ostala imuna na njegov talenat. Po mnogima Kjuzak je zaslužio zlatnu statuu za epizodnu ulogu u ratnoj drami "Tanka crvena linija" iz 1998.

Džim Keri



Za Kerija važi mišljenje da je svoj talenat proćerdao u ne baš uspešnim komedijama, zbog čega ga ni Akademija nije uzimala za ozbiljno. Ipak, njegova rola u "Večnom sjaju blistavog uma" trebalo je da bude makar nominovana za glavnu mušku ulogu 2004.

Stiv Bušemi



Ideja da Stiv Bušemi nikada nije bio nominovan za Oskara zvuči besmisleno svakom iole ozbiljnijem filmofilu, ali je to istovremeno i nepobitna činjenica. 1996. je zaslužio da se nađe među nominovanima za najbolju sporednu ulogu u nagrađivanom "Fargu".

Izabela Roselini



Njena majka Ingrid Bergman osvojila je čak tri zlatne statue u svojoj karijeri, ali Izabela nije bila te sreće. 1986. je na maestralan način dočarala mazohistkinju Doroti Valens u filmu Dejvida Linča "Blue Velvet", ali ju je nominacija za Oskara zaobišla.

Glumci koji su nominovani, ali nikad nisu osvojili Oskara
Lista umetnika koji su bili nominovani, a da nisu dobili ovu prestižnu nagradu je takođe poduža. Među njima se nalaze Leonardo Dikaprio, Bred Pit, Džon Malkovič, Tom Kruz, Džoni Dep, Džejms Din. Mišel Fajfer, Ričard Barton.

Alan Rikman



Ostvario je niz upečatljivih uloga,a mnogi smatraju da "Umri muški" iz 1988. ne bi doživeo takav uspeh da Rikman nije igrao glavnog negativca Hansa Grubera. Međutim, ovaj akcioni film nikako nije bio interesantan predstavnicima Akademije, te tako ni Rikman nije bio nominovan.

Meg Rajan



Malo je onih koji ne pamte scenu u kojoj Meg Rajan nasred restorana glumi orgazam u filmu "Kad je Hari sreo sali". Koliko god da su ova scena i film postali kultni, ova glumica te 1989. ije bila nominovana za glavnu žensku ulogu.

Mia Farou



Neki je vole, neki je ne vole, ali Mia Farou je svakako zaslužila nominaciju za Oskar u čuvenom hororu "Rozmarina beba" iz 1968.

Merilin Monro



Holivud je nije shvatao preterano ozbiljno, baš kao ni Američka filmska akademija, ali se poznavaoci sedme umetnosti slažu da je Merilin svoju najbolju komičnu rolu ostvarila u "Neki to vole vruće" iz 1959. kada je bila smešnija i od Džeka Lemona.

Donald Saterland



Da nije bilo njegove epizode u filmu Olivera Stouna o ubistvu Džona Kenedija "JFK" iz 1991. niko ne bi razumeo o čemu se zaprao radi. Saterlendu je i te godine baš i kao mnogo puta ranije izmaklo priznanje Akademije.

IZVOR


Nikolakuzzz
24.02.2013
990
glasova: 1





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti