Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 17

Đoković dobio Berdiha, ali nedovoljno za trofej u Dejvis kupu (FOTO) (VIDEO)
Drugi reket sveta savladao sedmog rezultatom 3:0, ali, nažalost, Dušan Lajović nije uspeo da dobije Radeka Štepaneka, tako da su gosti odbranili trofej iz prošle godine

Srpski teniser Novak Đoković je savladao Tomaša Berdiha rezultatom 6:4, 7:6 (7:5), 6:2, ali Srbija nije uspela da osvoji ”salataru” pošto je Dušan Lajović poražen u petom meču od Radeka Štepaneka rezultatom 3:0 čime su Česi odbranili trofej osvojen prošle godine

Đoković je protiv Berdiha zabeležio 15. trijumf u 17 susreta, ovo mu je druga pobeda u Dejvis kupu, savladao ga je u polufinalu 2010. kada je Srbija prvi put osvojila pehar. Možda je to dobar znak, kao i to da smo i tada u finalu do trijumfa protiv Francuza stigli preokretom poslednjeg dana, a radost je doneo Viktor Troicki, koji je bio zamena za Janka Tipsarevića.

Gledaoci su optimisti, što možete videti u Prilogu reportera.



Đoković se dosta pomučio da dođe do trijumfa, sve je bilo dosta teže nego što izgleda po konačnom rezultatu.

Novak je asom okončao prvi servis gem, činilo se da je na putu da odmah napravi i brejk, ali Berdih je spasao 0:30 i efektno izjednačio uz dva asa zaredom.

Đoković prilično lako čuva servis i dosta preti da ga oduzme Čehu, koji je i u četvrtom gemu uspeo da se izvuče, spasivši dve brejk lopte.

Berdih pre svega odlično servira, a u osmom gemu spasao je 0:40 i još jednu brejk loptu u dugoj razmeni poena, posle čega je iznervirani Đoković bacio reket.



Čeh je iskoristio očiti pad koncentracije srpskog tenisera da bi ponovo došao do egala.

Posle 5:4 za Novaka red je bio na Berdiha da servira, spasio je set loptu, potom i drugu i treću, ali ne i četvrtu. Gem koji je trajao oko 15 minuta Đoković je uspešno okončao, konačno stigavši do brejka, posle mnoštva propuštenih šansi, i prvog seta. Đoković je skočio od radosti i pozvao publiku da ga podrži.



Drugi set počeo je prilično mirno, posle uspešnog servis gema Noleta, Berdih je uzvratio bez izgubljenog poena, da bi onda to pošlo za rukom i Đokoviću.

Tako se i nastavilo, a onda u devetom gemu uzbuđenje, Čeh dolazi do prve brejk lopte, zapravo dve. Nervozni Đoković opet je bacao reket, ali uspeo je da se izvuče, povede 5:4 i pritisak prebaci na protivnika.

Berdih je izdržao, kao i u sledećoj prilici kada je bio na servisu, spasivši 0:30 pa je viđen taj-brejk. Berdih je pomalo iznenadio agresivnošću, ali početnička greška u trenutku kada je vodio 5:4 skupo ga je koštala. Neuspešan smeč ga je poremetio, usledio je mali aut za vođstvo Novaka, a onda još jedan za 2:0 u setovima.



Đoković je i treći put bacao reket tokom taj-brejka, a po završetku seta ponovo je tražio podršku od publike.

Treći set otvorio je servisom Berdih, neuspešno, Novak je ovog puta iskoristio odmah priliku za brejk, a onda i povisio na 2:0. Nadalje je srpski teniser održavao prednost, a u sedmom gemu novim brejkom za 5:2 došao je nadomak pobede.

Nole je zatim servirao za meč i okončao posao u šampionskom stilu – asom!



IZVOR


Bosankaaa
17.11.2013
677
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti