Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Jul » 26

DOSIJE TROICKI: Kažnjen zbog izbegavanja, vraća 260.000 evra i ispada iz prvih 100
Srpski teniser nije smeo da odbije da da krv na doping kontroli, što se automatski vodi kao izbegavanje * Moraće da vrati novac koji je zaradio od Monte Karla do danas i izgubiće osvojene bodove u tom periodu

Srpski teniser Viktor Troicki, 53. teniser na planeti, kažnjen je zbog svog nemara i neozbiljnosti!

Naime, on je odbio da da krv na doping kontroli, navodeći da se oseća loše, iako je znao da se svaki sportista koji ode sa testiranja tretira kao doping pozitivan!

Iako je došao dan posle i dao krv, to mu ništa nije pomoglo, jer je napravio prekršaj pravila. Troicki sada ima pravo da se žali, ali je mala verovatnoća da će to nešto promeniti.

Ukoliko kazna ostane na snazi, izgubiće sve bodove i novac koji je zaradio od Monte Karla do danas, a to je 259.895 evra i 525 bodova za ATP listu. To praktično znači da će ispasti iz prvih 100 na listi jer ima 845 bodova.

NIJE SMEO DA ODE SA KONTROLE

Iako je izjavio da mu je rečeno da ne mora da da krv, kako saznajemo, to nije tačno, jer nijedan doping kontrolor nema pravo da to uradi.




- Ne postoji doktor na planeti koji radi doping kontolu a koji bi mu rekao da ne mora da daje krv.
To je pravilo. Njegova obaveza je bila da da krv, a on je pokušao da se izvuče na to da mu se vrti u glavi i otišao je sa doping kontrole.

- To se automatski smatra za prekršaj i takvi sportisti se smatraju doping pozitivnim. Bez obzira na to što je Troicki sutra došao da da krv, to mu nije pomoglo.

- Doping agencija ITF-a je vrlo rigorozna i samo se čekalo kada će da ga suspenduju - kaže Dr Nenad Dikić iz Antidoping agencije Srbije.



KOD NAS BI DOBIO VEĆU KAZNU

On je dodao da Svetska antidoping agencija smatra da sportista krije nešto čim neće da se pojavi na antidoping kontroli.

- Ova kazna je malo blaža, jer da je uhvaćen kod nas, dobio bi dve godine, odnosno 24 meseca suspenzije. Ali verovatno su mu uzeli neku olakšavajuću okolnost. Međutim, uzeće mu bodove i pare koje je zaradio od Monte Karla na ovamo. Ovo je velika sramota za naš sport – objašnjava Dr Dikić, i dodaje:

- Isti slučaj se desio sa Riom Ferdinandom, koji nije hteo da ide da uradi test, kada su mu doping kontrolori došli kući, jer se baš toga dana selio. Odmah je suspendovan od strane FA na dve godine i nije igrao za reprezentaciju – objasnio je Dr Dikić.

IZVOR


Bosankaaa
26.07.2013
483
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti