Magazin

Početna » Magazin » 2013 » April » 15

Države koje treba izbegavati na putovanjima
Ne morate da se upoznajete sa trenutnom situacijom u svakoj državi posebno: Bacite jedan pogled na ovu kartu, i odmah će vam biti jasno šta možete da očekujete ako putujete tamo.

Kad planiramo putovanje, pogotovu ako je u pitanju inostranstvo, često pravimo veliku grešku i iz maštarija potpuno isključimo razmišljanja o sopstvenoj bezbednosti.

Nedavni napadi u Brazilu i Indiji postavili su nova pitanja o sigurnosti turista, a CBC je na temelju podataka kanadskog ministarstva spoljnih poslova napravio kartu na kojoj pokazuje koliki je rizik za putnike u pojedinim državama.

Na primer, Brazil poslednjih godina ima povećan broj silovanja i raste zabrinutost za sigurnost turista koji će 2014. godine doći na Svetsko fudbalsko prvenstvo i dve godine posle na Olimpijske igre. Slični napadi dečavaju se i u Indiji.

Američka lista upozorava na opasnosti u Izraelu, posebno ističući da bi trebalo izbegavati pojas Gaze i Zapadnu obalu. Na crnoj listi je i Meksiko, za koji se navodi da je broj ubijenih građana SAD-a, pod različitim okolnostima, u 2011. godini bio 113, a u prvih šest meseci 2012. godine 32. Nije jasno zašto Brazil nije na američkoj listi. Prema statistikama, ta država ima jednu od najviših stopa ubistava po glavi stanovnika u svetu.

Prema podacima kanadskog ministrastva spoljnih poslova, Srbija je označena kao bezbedna država, dok u Bosni i Hercegovini treba biti nešto oprezniji. Izbegavanje svakog putovanja preporučuje se za države kao što su Afganistan, Sudan, Iran, Irak i Severna Koreja.

IZVOR


Barca1899
15.04.2013
578
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti