Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Novembar » 11

Durant zaustavio čaroliju Vašingtona, Peković isterao publiku Lejkersa
Nova stranica NBA istorije ispisana je u Los Anđelesu, u kome je Minesota protiv Lejkersa prekinula svoj niz od 22 uzastopna poraza protiv ovog rivala, savladavši slavni klub iz "grada anđela" sa 90:113.

Po prvi put od 6. marta 2007, a prvi put u Stejpls centru od 2. decembra 2005, Minesota Timbervulfsi su pobedili Lejkerse, ovoga puta uz 14 poena, deset skokova, četiri asistencije i po jednu blokadu i "krađu" Nikole Pekovića.

Rešeni da prekinu crnu seriju, najgori aktivni niz neuspeha u najjačoj ligi sveta, košarkaši Minesote su od starta zaigrali kao u transu, iako Peković isprva nije uspevao da se nametne na parketu. Njegovi saigrači itekako jesu: dobili su prvu četvrtinu čak sa 23:47, a serijom od 27:2 naterali su publiku u Los Anđelesu da zviždi svojim ljubimcima. Kada se na sve to i Peković razigrao u nastavku, mnogi gledaoci počeli su da napuštaju Stejpls centar, jer su Lejkersi nokautirani kao retko kada, a naročito ne protiv Minesote.

U deklasiranju slavnog kluba u njegovom Stejpls centru prednjačili su Kevin Martin sa 27, Kevin Lav sa 25 i Riki Rubio sa 12 poena, s tim što je mladi španski bek imao i 14 asistencija i deset skokova. Kod Lejkersa, čiju je igru Stiv Neš morao pre vremena da napusti zbog bolova u leđima, košgeterski su se istakli strelac pet troji iz sedam pokušaja Stiv Blejk sa 19 i Džodi Miks sa 16 poena.



Prava drama viđena je u Oklahomi, gde je Vašington itekako pokazao zube ekipi koja pretenduje na tron. Na kraju, Oklahoma Siti Tander je trijumfovao sa 106:105 posle produžetka, a najviše zahvaljujući sjajnom Kevinu Durantu.

I pored toga što su Vizardsi, koji su i ovoga puta igrali bez Jana Veselija, imali prednost od 82:92 na manje od tri i po minuta do kraja utakmice, domaći su zaigrali fenomenalno u finišu, privevši ga kraju trojkom Duranta 13 sekundi pre isteka vremena u četvrtoj deonici, za poravnanje rezultata na 96:96. Bredli Bil, koji je odigrao svoj najbolji NBA meč od kada ga je Vašington prošle godine izabrao kao trećeg pika, nije uspeo da postigne koš za pobedu, pa je na red došlo dodatnih pet minuta igre. A i njih je rešio Durant, slobodnim bacanjima za konačan rezultat, posle čega je Vašington imao dve šanse za pobedu, ali su i Vebster i Vol promašali.

Durant je meč završio sa 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, 25 poena je ubacio Serž Ibaka, a 13 Rasel Vestbruk, dok su kod Vizardsa odskočili Bil sa 34 poena i Ariza sa 15.



Sa druge strane, u NBA ligi se pojavio igrač koji je konačno uspeo da ponovi mali, ali primetan podvig Dvajta Hauarda i Čarlsa Barklija: krilni centar Feniksa Markif Moris, 13. pik NBA drafta 20111, postao je tek treći igrač od 1989. koji je na tri uzastopne utakmice šutirao 12 ili više puta, a da je pritom imao bar 75% uspešnosti. U pobedi Sansa nad Nju Orleans Pelikanima od 101:94 on je šutirao 9/12, ubacivši 23 poena gostima, a povećavši svoj učinak u poslednja tri meča na 30/38 uspešnosti šuta iz igre, dok je prosek pokvario na 24,7 datih poena. A 24 je dao njegov saigrač Erik Bledsou, sprečivši tako da se razmahnu Džru Holidej (16 poena), Džejson Smit (22) i ekipa iz Nju Orleansa

IZVOR


Nikolakuzzz
11.11.2013
614
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti