Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Decembar » 17

Džo Džonson dao osam trojki za četvrtinu, povreda Parkera, kraj dominacije Indijane
Minulu noć u NBA ligi obeležilo je nekoliko detalja, prvi ovosezonski poraz Indijane pred svojom publikom, povreda Tonija Parkera, ali i neverovatno šutersko izdanje košarkaša Bruklin Netsa Džoa Džonsona.

Indijana je u meč sa Detroitom ušla kao najbolje plasirani tim najjače lige na svetu, ali i sa serijom od 11 uzastopnih trijumfa pred sopstvenim navijačima. Pistonsi "na papiru" nisu delovali kao tim koji bi taj niz mogao da prekine, ne samo zbog učinka 11-14 do ovog meča, ali su na parketu podsetili na svoja slavna izdanja i Pejsersima očitali lekciju, pre svega iz borbe u reketu. Sve to, bez pomoći iskusnog Čonsija Bilapsa.

Uz 55-40 dobijenu bitku u skokovima, a 20-9 u ofanzivnim, Detroit je sa 30 poena Džoša Smita i 13 poena i 12 skokova Grega Monroa postao prvi tim koji je kao gost trijumfovao u Indijanapolisu, gde su domaću publiku dizali jedino potezi Luisa Skole (18 poena) i Lensa Stivensona, koji je ubacio rekordna u karijeri 23 poena, uključujući i trojku za prilazak na 94:96, ali su Pistonsi u preostalih 77 sekundi sa linije penala sačuvali prednost - na kraju je bilo 96:101.

A kada je o trojkama reč, niko ih u noći između ponedeljka i utorka po srednjeevropskom vremenu nije bolje šutirao od Džoa Džonsona, koji je ih u velikoj Bruklinovoj lekciji Filadelfiji (130:94) pogodio čak u deset navrata, a šutirao je 14 puta sa distance.

Ne samo da je Džonson završio meč sa 37 poena i ne samo da je u trećoj deonici trojke šutirao nestvarnih 8/10, već je i ceo tim Netsa briljirao sa dalekometnim šutevima - pogođeno ih je 21, iz 35 pokušaja.



Da heroj Bruklina nije odustao od nastupa u četvrtoj deonici, bio bi ugrožen i NBA rekord koji sa po 12 trojki na jednom meču drže Kobi Brajant i Donjel Maršal.



"Nije me zanimao rekord. Najvažnije mi je bilo da svi momci ostanu zdravi, a i da neki koji inače nemaju mnogo šanse, dobiju priliku da zaigraju", rekao Džonson posle pobede nad Filadelfijom u kojoj je najbolji utisak ostavio Džejms Anderson, strelac 17 poena.

I dok se Lejkersi i dalje privikavaju na igru sa nedavno oporavljenim Kobijem Brajantom, a pritom i dalje ređaju poraze, jer su uz šut 4/14 svoje zvezde i njegovih osam poena, pet izgubljenih lopti i šest asistancije izgubili sa 114:100 od Atlante za koju je Al Horford uz 19 poena imao i 11 skokova, još jedan od važnih NBA igrača zadobio je povredu.

Toni Parker, zvezda San Antonija i francuske reprezentacije, povredio se u trećoj deonici susreta sa Klipersima, a posle skromnih osam poena i šest asistencija napustio je teren hramljući, ostavivši Sparse da traže rešenja za Blejka Grifina i Krisa Pola. A spasa nije bilo: uz Grifinivih 27 poena, ali i 11 pogođenih od 15 slobodnih bacanje, te Polova 23 poena, osam skokova i sedam asistencija, Klipersi su trijumfovali sa 115:92.

Od ostalih mečeva treba pomenuti siguran nastup i trijumf Majamija nad Jutom od 117:94 uz 30 poena i po devet asistencija i skokova Lebrona Džejmsa, te 27 poena Dvejna Vejda, zatim 13 poena i sedam skokova Nikole Pekovića u porazu Minesote sa 101:97 na gostovanju Bostonu, čiji je centar Džared Salindžer briljirao sa 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, kao i novi "dabl dabl" Nikole Vučevića.



On je imao 10 poena i 11 skokova u pobedi Orlanda sa 82:83 u Čikagu čiji je Luol Deng u poslednjem napadu promašio polaganje za trijumf.

Jan Veseli nije baš imao neko sjajno veče, ali je Vašington uspeo da sa 101:102 neporažen napusti Medison Skver Garden u kome ove sezone igraju za sada očajni Niksi. Ipak, Veseli je do svojih jedinih poena stigao atraktivnim zakucavanjem:



Za kraj, evo i deset najlepših poteza:



Rezultati:
Indijana - Detroit 96:101
Atlanta - LA Lejkers 114:100
Boston - Minesota 101:97
Majami - Juta 117:94
Bruklin - Filadelfija 130:94
Njujork - Vašington 101:102
Čikago - Orlando 82:83
LA Klipers - San Antonio 115:92


IZVOR


Nikolakuzzz
17.12.2013
568
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti