Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 19

Elita i ove nedelje na sceni: Nastavlja se Liga šampiona
Liga šampiona i ove nedelje biće u centru pažnje ljubitelja fudbala. U utorak su na programu novi mečevi osmine finala: fudbaleri Arsenala dočekaće u Londonu nemački Bajern u jednoj od derbi utakmica ove faze takmičenja, dok će debitant u ovom takmičenju, Malaga gostovati ekipi Porta.

"Naš moto je izreka 'Mia san mia', odnosno 'To smo što smo'. To ne znači da smo arogantni, već smo uvereni u sopstvene sposobnosti i znamo koliko možemo. Sve je stvar pobedničkog mentaliteta", kazao je fudbaler sredine terena Bajerna Bastijan Švajnštajger.

On je istakao da se Bavarci neće zadovoljiti remijem u meču na londonskom Emirejtsu, iako će revanaš igrati na svom terenu u Minhenu.

"Mi smo vaspitani da razmišljamo tako da uvek idemo na pobedu i nećemo da budemo zadovoljni ako bude 0:0 ili 1:1. To je Bajernov mentalitet", istakao je Švajnštajger.

Prošle sezone minhenski klub je u finalu LŠ posle penala izgubio od Čelsija i to pred svojim navijačima na Alijanc areni.

"Jedino o čemu razmišljamo je trofej u Ligi šampiona. Ova ekipa je izgubila u finalu i prošle i 2010. godine. Sada smo mnogo iskusniji i siguran sam da se krećemo ka krajnjem cilju. Jači smo nego prošle sezone, imamo bolje igrače na terenu i klupi. To je ono što pravi razliku", jasan je nemački reprezentativac.
Bajern i Arsenal već su igrali u ovoj fazi takmičenja u sezoni 2004/2005. Nemački tim u Minhenu je slavio sa 3:1, a prošao je dalje uprkos porazu od 1:0 u revanšu u Londonu.

Bavarci ove sezone igraju odlično u Bundesligi i suvereno drže prvo mesto na tabeli.

To se, međutim, ne može reći za Arsenal koji je nedavno ispao od Blekburna u FA kupu, a u Premijer ligi trenutno zauzima petu poziciju.

"U utorak uveče će biti potpuno drugačija utakmica nego u subotu protiv Blekburna. Radi se o drugom takmičenju i rivalu, ali ne smemo da padnemo posle eliminacije iz FA kupa. Važno je da vratimo pravi timski duh i ostanemo skoncentrisani na duel sa Bajernom", istakao je odbrambeni fudbaler Arsenala Tomas Vermalen.

U drugoj utakmici koja je na programu u utorak, ekipa Porta će dočekati ove sezone sjajnu Malagu.

Porto trenutno deli sa Benfikom prvo mesto u nacionalnom šampionatu Portugalije, dok Malaga u španskoj Primeri zauzima četvrtu poziciju.

"Verujem da ćemo biti potpuno spremni za ovaj meč i da ćemo ga odigrati na visokom nivou. Porto je ekipa koja je navikla da pobeđuje i uvek zna da reaguje na pravi način", rekao je trener Porta Viktor Pereira.

Njegov klub je u poslednjem prvenstvenom meču savladao Beiru Mar sa 2:0, a Pereiru može da raduje to što će se u utorak na teren vratiti napadač Džejms Rodrigez.

"Uvek je dobro kada dočekujete meč Lige šampiona posle lagane pobede u domaćem šampionatu", dodao je Pereira.

Ekipa Malage je u prošlom kolu u prvenstvu savladala Atletik Bilbao sa 1:0 i učvrstila se na drugom mestu na tabeli Primere.

"Tu poziciju smo sada osigurali, naš sledeći cilj je plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Očekuje nas veoma teška utakmica u Portugaliji, ali me raduje što se nalazimo u pravoj formi", poručio je trener Malage Manuel Pelegrini.

IZVOR


Nikolakuzzz
19.02.2013
442
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti