Magazin

Početna » Magazin » 2013 » Februar » 9

Težak poraz Borusije, Rajković i Kačar slavili sa Hamburgom u Dortmundu!
Najveće iznenađenje 21. kola Bundeslige režirano je u u Dortmundu gde je Borusija poražena sa 4:1 od Hamburga, pa su "milioneri" napravili korak unazad u odbrani titule. Prava goleada viđena je u Menhengladbahu pošto Borusija i Bajer podelili plen rezultatom 3:3, dok je Verder ubedljivo porazio Štutgart u gostima sa 4:1. Neuspeh je doživeo i novi "orao" Nikola Đurđić pošto je njegov Grojter Firt izgubio na svom terenu od Volfsburga sa 1:0.

Odbrana Dortmunda je pokazala da je mnogo porozna kada na terenu nema Nevena Subotića, koji zbog povrede nije mogao da pomogne "milionerima", ali se našao na klupi.

Sve je po Borusiju krenulo nizbrdo od 18. minuta, kada je Rudnevs posle centaršuta sa leve strane ostao sam i lako anulirao vodeći gol Levandovskog. Samo osam minuta kasnije Humels je pogrešio na sredini terena, a Hung-Min Son povukao loptu sve do šesnaesterca i iskosa sa desne strane pogodio gornji levi ugao gola Vajdenfelera.

Verovali su na Signal Iduna parku da njihovi ljubimci mogu do preokreta, kao što je to uradio i Hamburg za kratko vreme, ali su njihove nade potonule na isteku pola sata igre. Levandovski je u borbi za loptu šutnuo Skjelbreda u nezgodno mesto, Van der Vart je odmah napao poljskog napadača i želeo da se obračuna sa njim. Stvorila se gužva i koškanje igrača oba tima, a sudija Grefe je mirno sve posmatrao i kada su se strasti smirile pokazao Levandovskom crveni karton.



Brojčano oslabljeni milioneri su bili nemoćni, iako im se nova nada javila u 60. minutu kada je isključen Bruma, pa je i Hamburg ostao sa desetoricom. Ipak, Rudvens je još jednom kaznio očajnu odbranu Borusije i glavom udvostručio prednost HSV-a, a tačku na težak poraz Dortmunda stavio je Min drugim golom.

Razlog za zadovoljstvo imao je i srpski štoper Slobodan Rajković koji se vratio u tim slavljenika posle letošnje suspenzije zbgo sukoba sa saigračem i u 63. minutu ušao u igru, što mu je prvi ovosezonski meč, dok je u samom finišu zaigrao i Gojko Kačar.

Potpuno lud meč odigran je u Menhengladbahu gde je domaća Borusija podelila plen sa Bajerom. Mirno prvo poluvreme zatvorio je Štrancl golom u mreži "farmaceuta", da bi u nastavku publika videla čak pet pogodaka.

Sam je izjednačio, De Jong vratio prednost Menšu, da bi Kisling i Šurle za pet minuta doneli Bajeru vođstvo od 3:2. Da bod ipak ostane kod kuće pobrinuo se Herman tri minuta pre kraja.

Goleada je režirana i u Štutgartu, a "švabe" su pretrpele težak poraz od Verdera. Furioznom igrom u nastavku, ekipa iz Bremena je došla do celog plena golovima Ekicija, Hunta i De Brujnea. Srpski reprezentativac Aleksandar Ignjovski je ceo susret odigrao kao desni bek za pobednika.

Novi "orao" Nikola Đurđić je debitovao u sredu za nacionalni tim, ali se po povratku u Grojter susreo sa novim neuspehom. Volfsburg je pogotkom Basa Dosta osvojio sva tri boda, a prošlogodišnjem članu Cvajte se smeši povratak u drugu ligu, jer su zakucani za dno tabele, pa im nije pomoglo ni što je Đurđić odigrao svih 90 minuta.

IZVOR


Nikolakuzzz
09.02.2013
358
glasova: 0





Samo registrovani korisnici mogu upisivati komentare.
[ Registruj Se | Uloguj se ]

PROČITAJTE I...
Misteriozna masa motrila je na krevetac: Kada je ugledao ovaj prizor na kameri, ...
Nećete verovati kako danas izgleda jeziva devojčica iz Kruga! (VIDEO)
Da li ste znali da najpoželjniji holivudski muškarci imaju slovenske krvi?
Šta je paraliza sna
ŠOKANTNO! Predozirali se pred detetom
Đoković: To je Gael, kriv sam, ali i u finalu!
Kinezi spremaju bogatu ponudu za Mourinha!?
Sevilla 'četvorkom' osigurala finale s Barcelonom
ZenFone Max - Asusov smartphone sa 5.000 mAh baterijom
Napokon: otkrivena "druga" Zemlja


PORUKICE


NOVO NA FORUMU
Moj sajt
smitke u Moj Sajt
Turizam
smitke u Turizam
Koji auto vozis?
smitke u Automobili
Vasa konekcija speedtest.net
smitke u Internet konekcije i klijenti